Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

handzia napisał(a):
Przepraszam, że w Święta, ale niestety pilna sprawa... Ta sunia została adoptowana w sobotę z naszego schroniska, niestety okazało się, że dzieci mają alergię :( Szukam czegoś dla sunieczki...nie mam pojęcia jak pomóc :shake:

Uploaded with ImageShack.us

A co z tą sunią?

Posted

Havanka napisał(a):
Nie Marysiu, Aidzie już nie możemy pomóc. Mimo rezerwacji została wydana przez schron i prawdopodobnie podzieliła los psów łańcuchowych, albo i gorszy.

ojej :( nie można jakoś "dyskretnie" tego sprawdzić? biedna sunia :(

Posted (edited)

mari23 napisał(a):
ojej :( nie można jakoś "dyskretnie" tego sprawdzić? biedna sunia :(

Niestety nie, bo schron zasłania się ochroną danych:(
Zresztą z powodu braku czytelnej ewidencji nie jest to możliwe - musiałybyśmy wcześniej znać czip suni.
Z powodu tej ewidencji - a właściwie jej braku często są problemy - często szukamy jakiegoś psa - ostatnio Arabelki i Gremnlinka (o Arabelce dostawałyśmy informację, ze jest już w nowym domu, padała nawet nazwa miejscowości:crazyeye:. A po ok 4 tyg okazało się, ze sunia nadal w schronie).
Na szczęście Arabelka po cudownym odnalezieniu się pojechała do DS do Krakowa - dzięki Havance:).
Podobnie było z Gremlinem.

A dzisiaj wciąż telefony i zapytania o Aidę - wszystko z Wrocławia.

Edited by Tola
Posted

Tola napisał(a):
Niestety nie, bo schron zasłania się ochroną danych:(
Zresztą z powodu braku czytelnej ewidencji nie jest to możliwe - musiałybyśmy wcześniej znać czip suni.
Z powodu tej ewidencji - a właściwie jej braku często są problemy - często szukamy jakiegoś psa - ostatnio Arabelki i Gremnlinka (o Arabelce dostawałyśmy informację, ze jest już w nowym domu, padała nawet nazwa miejscowości:crazyeye:. A po ok 4 tyg okazało się, ze sunia nadal w schronie).
Na szczęście Arabelka po cudownym odnalezieniu się pojechała do DS do Krakowa - dzięki Havance:).
Podobnie było z Gremlinem.

A dzisiaj wciąż telefony i zapytania o Aidę - wszystko z Wrocławia.

no proszę ;) a na nasze wrocławskie psiaki chętnych brak :(

Posted

Dzisiaj dostałam zgłoszenie od pani, która znalazła mój nr w ogłoszeniach zamojskich psiaków.
Kobieta mieszka nad morzem w Darłowie, ale ma tutaj rodzinę w okolicach blisko Zamościa. Do tej rodziny niedawno przybłąkała się mała sunia, którą przygarnęli. Ale sunia miesiąc temu oszczeniła się :( Urodziła 7 szczeniaków...
Pani prosi o jakąkolwiek pomoc, wysłała im trochę pieniędzy na karmę, bo rodzina do bogatych nie należy, wręcz przeciwnie. Ludzie są załamani, nie wiedzą co mają zrobić, chcą odnieść maleństwa do schroniska, dlatego ta pani zadzwoniła do mnie. Wysłalam jej swojego maila, prześlą mi zdjęcia, chciałabym poogłaszać małe. Po Nowym Roku pojedziemy z funią do nich, zawieziemy karmę, zostało mi jeszcze parę groszy z bazarku na bezdomniaki, który robiłam niedawno...Zdjęcia zamieszczę jak mi je wyślą...

Posted

Havanka napisał(a):
O mój Boże... 7 szczeniaków !
Handzia, to czekam na fotki. Pomogę szukać domów. Tą suczkę trzeba koniecznie wysterylizować.

Dziękuję Havanko :) Zrobię im też wydarzenie i oczywiście suczkę zgłosimy do sterylki.

Posted

Tokaj i Mięta pięknie się prezentują:)

Jedna z gmin zgłosiła nam bezdomną bokserkę. Sunia juz zaopiekowana, w trakcie leczenia.
Będę przekazywała nowe informacje.

Posted

[quote name='Havanka']Nie Marysiu, Aidzie już nie możemy pomóc. Mimo rezerwacji została wydana przez schron i prawdopodobnie podzieliła los psów łańcuchowych, albo i gorszy.
Pozdrowienia świateczne od Toski:

Uploaded with ImageShack.us

Pan Dominki napisał"Tośka z nami i prezentami.W lesie,w domu na działce i wogóle wszędzie razem..."

Niestety uniemożliwiono nam wyadoptowania Aidy do wspanialego i odpowiedzialnego DS.
Wszystko za sprawą bardzo niskich pobudek,złosliwoći ,głupoty oraz ciasności umysłów osób,które nie potrafią odnależć się w zmieniającej się wokół nich rzeczywistości.
W efekcie tych przepychanek ucierpiało biedne opuszczone zwierzę.

Posted

To niemożliwe, żeby została porzucona. Jest zadbana, ma ranę po operacji, więc ktoś w nią inwestował. Może zrobię ogłoszenia, że szukamy właściciela?

Posted (edited)

funia napisał(a):
Pani zadzwoniła do Handzi ,ze znalażła jej dobry dom .....

Handzia, czy udało się zlokalizować tą rudą sunię ze schronu? Do kogo została oddana? Robiłam jej ogłoszenia wspólnie z tą czarnulką.

Szczeniaczki będę ogłaszać. To są te od tej małej suczki, która przybłąkała do tej pani, o której pisałaś? Docelowo będą małymi psami?

Edited by Havanka
Posted

Havanko, ruda sunia to Bella. Znalazła dobry dom w Sitańcu pod Zamościem. Osoba, która ją adoptowała bardzo kocha zwierzęta i szukała dla niej dobrego domu, zaręcza, że ten taki jest. Może kiedyś uda mi się zajrzeć do nich, jeśli się zgodzą.
Te szczeniaki to dzieci tej suni, która się przybłąkała. Będą niewielkimi psami, sunia (mama) waży ok 10 kg.

Posted

handzia napisał(a):
Havanko, ruda sunia to Bella. Znalazła dobry dom w Sitańcu pod Zamościem. Osoba, która ją adoptowała bardzo kocha zwierzęta i szukała dla niej dobrego domu, zaręcza, że ten taki jest. Może kiedyś uda mi się zajrzeć do nich, jeśli się zgodzą.
Te szczeniaki to dzieci tej suni, która się przybłąkała. Będą niewielkimi psami, sunia (mama) waży ok 10 kg.

Mam nadzieję, ze Bella ma dobry dom i jest w nim szczęśliwa. Gdybyś jednak, kiedyś była w pobliżu...

Dzięki za info o szczeniaczkach. Zrobię im trochę ogłoszeń.