Havanka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Dostałam zapytanie w spr tej puchatej kuleczki: po jakich rodzicach jest sunia? Czy wiadomo jakiej wielkości była ich matka? Quote
Murka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Havanko, matka jest chyba widoczna tutaj po lewej: Sunia jak widać jest jamnikowata. Psiaki na pewno nie będą duże. Puchata kuleczka i czarnuszka są większe, pręguski to miniaturki :) Quote
Igam Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 A ten czarny szczeniorek nad "Piratem" to sunia czy piesek? Bo nie mogę się doczytać. Czy wiadomo coś o jej/jego rodzicach? Koleżanka szuka labkowatego szczeniaka i stąd moje pytanie. Quote
Murka Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Razem z Piratem jest piesek. U nas jest bardzo podobna sunia: Quote
Igam Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 (edited) dzięki, podeślę koleżance zdjęcia podesłałam i najbardziej podoba się puchata kuleczka... czy to sunia czy piesek? Edited December 13, 2012 by Igam Quote
funia Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 (edited) Dziewczyny potrzebny DT na dozywocie ,ale w domu lub ogrzewanym pomieszczeniu , Wklejam opis od osoby ,która była u tego psa i szuka pomocy .Pies jest w Zamościu na Starowiejskiej , [FONT=Verdana] Psina nie jest duży,sięga może do kolana, wygląda na starego i na pewno jest chory. Nie może chodzić na tylne łapki.Trudność sprawia mu też siedzenie: tylna,lewa łapka jest sztywna,nie zgina jej wcale. Cały drży,a u psów to jest m.in. oznaka bólu. W ciągu dnia wpuszczają go do sklepu ogrodniczego i ma ciepło, gorzej w nocy... Zimno na pewno nie sprzyja jego zdrowiu. Psem opiekowali się dozorcy z Fabryki Domów. Teraz nie ma ani fabryki, ani dozorców,a pies pozostał. Był jeszcze jeden,ale tamtego zabrał ktoś,bo był w lepszej formie,młodszy i zdrowy..... Ta bida pozostała.[/FONT] [FONT=Verdana]Pojechałam na ten plac,rozmawiałam z jakimś człowiekiem,powiedział mi ,że czasem go karmią,ale najgorzej w święta i dni wolne,wtedy nikogo tam nie ma. Jest to zadupie ,psina sama.[/FONT] [FONT=Verdana]Jest tam wprawdzie jakaś szopa, a w niej buda ze słomą,ale co z tego, jak pies jest chory i cierpi?.[/FONT] [FONT=Verdana]Pracownicy sklepu twierdzą,że jest łagodny,chodzi za człowiekiem,podsuwa głowę do głaskania i podaje łapę... Na jednym ze zdjęć widać,jak tę łapinę mi podaje.Serce się kraje po prostu...[/FONT] [FONT=Verdana]Jak można było go zostawić, nie mogę zrozumieć. Buda ,która ma to zbite pudło z małym otworem ...Pies i tak do niej nie wchodzi bo nie schyla się tak nisko ze wzgl.na chore nogi , Najgorsze jest to ,ze jak zamkna sklep o 17 pies idzie przez ruchliwą ulice do swojej budy ....a dokładniej mówiąc do legowiska zamknietego trzema scianami w których hula wiatr i zimno .Myszy lub szczury biegaja bo aż się słoma ruszała ... Psa trzeba szybko diagnozować bo widać ,ze cierpi .....Zimno zrobi resztę . [/FONT] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited December 13, 2012 by funia Quote
handzia Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Udostępnię biedaka na fb. Może tam ktoś się zlituje? Quote
funia Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Dzieki .Mam nadzieję .Marzy mi sie taki dom jaki ma Pompon .....WIesz jak mu sie trafiło super ,nikt by nawet sie nie spodziewał , Quote
handzia Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 (edited) Jego historia jest poruszająca, do tego to ładny piesek :) Jest duże zainteresowanie :) Zrobiłam mu wydarzenie, zapraszam, kto może...http://www.facebook.com/events/509571202408736/?notif_t=plan_user_joined Edited December 13, 2012 by handzia Quote
Tola Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 (edited) Wczoraj do swojego domciu pojechałą ostani szczeniak - sunia:lol: A jutro do swojego domku w janowie Podlaskim jedzie Pirat:lol: Panstwo przyjezdzaja po niego. http://images33.fotosik.pl/493/a9435d741d199648med Edited December 16, 2012 by Tola Quote
handzia Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Super, że te maleństwa tak szybko znalazły domki :) Bardzo się cieszę :) Quote
Havanka Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Tolu, a czy te szczeniaki, które były u Murki, też mają już domy? Czy tylko te, od Bianki? Quote
Tola Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 [quote name='Havanka']Tolu, a czy te szczeniaki, które były u Murki, też mają już domy? Czy tylko te, od Bianki?[/QUOTE] Domy mają 3 szczeniaki, które były bez matki, ten ostatni jest razem z Piratem . Te od Murki nie maja domów, zainteresoanie małe. Ludzie niby dzwonią,pytają, ale konkretnej propopzycji adopcji nie ma. Quote
Havanka Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Tola']Domy mają 3 szczeniaki, które były bez matki, ten ostatni jest razem z Piratem . Te od Murki nie maja domów, zainteresoanie małe. Ludzie niby dzwonią,pytają, ale konkretnej propopzycji adopcji nie ma.[/QUOTE] Fajnie, ze tej trójce się udało. Oglądalność w ogłoszeniach duża, myślałam, ze nie będzie problemu z domkami. Quote
zadra Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='Havanka']Fajnie, ze tej trójce się udało. Oglądalność w ogłoszeniach duża, myślałam, ze nie będzie problemu z domkami.[/QUOTE] Dzwoniący,na ogół beznadziejni, chcą psy nie suczki. Quote
funia Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Byłysmy dzisiaj z handzią w schronisku .Wróciłysmy z bólem głowy . Nie mam czasu wrzucic zdjęc bo przez 1,5 godz wrzucałam na maila foty od A.z Szewni . Handzia ma wstawic więc zajrzyjcie tam . Quote
funia Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Na szybko tylko dwe foty . Załamany pies :-( Uploaded with ImageShack.us Zrezygnowana sunia:-( Uploaded with ImageShack.us Quote
Havanka Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Ten schron, to straszne miejsce ! Biedne psiaki. Jak można pomóc? Quote
lika1771 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Funiu a co z tym pieskiem z fabryki? Quote
funia Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='lika1771']Funiu a co z tym pieskiem z fabryki?[/QUOTE] Jest zbadany juz przez weta .Jego niedomaganie na nogi to skutek starych złamań .Trzy łapy były złamane .Te z tyłu nawet w trzech miejscach zrastały sie same . Pies jest zabezpieczony przed zimnem ,ale na krótki czas.To bezproblemowy kochany psina .Cichy ,spokojny i bardzo wdzięczny . Szukamy mu DT lub Ds ,ale w ogrzewanych pomieszczeniach . Dzisiaj juz nawet do sklepu go nie wpuscili ,stał bidula pod drzwiami i czekal....:-( Quote
lika1771 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 (edited) [quote name='funia']Jest zbadany juz przez weta .Jego niedomaganie na nogi to skutek starych złamań .Trzy łapy były złamane .Te z tyłu nawet w trzech miejscach zrastały sie same .Pies jest zabezpieczony przed zimnem ,ale na krótki czas.To bezproblemowy kochany psina .Cichy ,spokojny i bardzo wdzięczny .Szukamy mu DT lub Ds ,ale w ogrzewanych pomieszczeniach .Dzisiaj juz nawet do sklepu go nie wpuscili ,stał bidula pod drzwiami i czekal....:-([/QUOTE]Trzymam kciuki za biedaka mam nadzieje,znajdzie cieple miejsce.Bede pytac o Niego,bo fb mnie nie ma... Edited December 14, 2012 by lika1771 Quote
Tola Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 Biedne psiny; zima w schronie to szsczególnie cięzki czas :( Trzymam kciuki za tego połamanego psiaka. Nistety adopcja Pirata nie doszła do skutku. Pani nie przyjechała. Szczeniak nadal szuka domu. Quote
Murka Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Może to taki czas, że nie ma zainteresowania psiakami... może po świętach ruszą adopcje... póki co u nas wesoło :) [video=youtube_share;q5cZky5bd60]http://youtu.be/q5cZky5bd60[/video] Quote
Murka Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 A tu z wujkiem Szakim, któremu dosłownie włażą na głowę, a on je uwielbia :) [video=youtube_share;4i7cbOITgTI]http://youtu.be/4i7cbOITgTI[/video] Quote
Recommended Posts