Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Havanko, matka jest chyba widoczna tutaj po lewej:

Sunia jak widać jest jamnikowata. Psiaki na pewno nie będą duże. Puchata kuleczka i czarnuszka są większe, pręguski to miniaturki :)

Posted

A ten czarny szczeniorek nad "Piratem" to sunia czy piesek? Bo nie mogę się doczytać. Czy wiadomo coś o jej/jego rodzicach?
Koleżanka szuka labkowatego szczeniaka i stąd moje pytanie.

Posted (edited)

dzięki, podeślę koleżance zdjęcia

podesłałam i najbardziej podoba się puchata kuleczka... czy to sunia czy piesek?

Edited by Igam
Posted (edited)

Dziewczyny potrzebny DT na dozywocie ,ale w domu lub ogrzewanym pomieszczeniu ,

Wklejam opis od osoby ,która była u tego psa i szuka pomocy .Pies jest w Zamościu na Starowiejskiej ,
[FONT=Verdana] Psina nie jest duży,sięga może do kolana, wygląda na starego i na pewno jest chory. Nie może chodzić na tylne łapki.Trudność sprawia mu też siedzenie: tylna,lewa łapka jest sztywna,nie zgina jej wcale. Cały drży,a u psów to jest m.in. oznaka bólu. W ciągu dnia wpuszczają go do sklepu ogrodniczego i ma ciepło, gorzej w nocy... Zimno na pewno nie sprzyja jego zdrowiu. Psem opiekowali się dozorcy z Fabryki Domów. Teraz nie ma ani fabryki, ani dozorców,a pies pozostał. Był jeszcze jeden,ale tamtego zabrał ktoś,bo był w lepszej formie,młodszy i zdrowy..... Ta bida pozostała.[/FONT]
[FONT=Verdana]Pojechałam na ten plac,rozmawiałam z jakimś człowiekiem,powiedział mi ,że czasem go karmią,ale najgorzej w święta i dni wolne,wtedy nikogo tam nie ma. Jest to zadupie ,psina sama.[/FONT]
[FONT=Verdana]Jest tam wprawdzie jakaś szopa, a w niej buda ze słomą,ale co z tego, jak pies jest chory i cierpi?.[/FONT]
[FONT=Verdana]Pracownicy sklepu twierdzą,że jest łagodny,chodzi za człowiekiem,podsuwa głowę do głaskania i podaje łapę... Na jednym ze zdjęć widać,jak tę łapinę mi podaje.Serce się kraje po prostu...[/FONT]
[FONT=Verdana]Jak można było go zostawić, nie mogę zrozumieć.
Buda ,która ma to zbite pudło z małym otworem ...Pies i tak do niej nie wchodzi bo nie schyla się tak nisko ze wzgl.na chore nogi ,
Najgorsze jest to ,ze jak zamkna sklep o 17 pies idzie przez ruchliwą ulice do swojej budy ....a dokładniej mówiąc do legowiska zamknietego trzema scianami w których hula wiatr i zimno .Myszy lub szczury biegaja bo aż się słoma ruszała ...

Psa trzeba szybko diagnozować bo widać ,ze cierpi .....Zimno zrobi resztę .

[/FONT]

Uploaded with ImageShack.us

Edited by funia
Posted

[quote name='Havanka']Tolu, a czy te szczeniaki, które były u Murki, też mają już domy? Czy tylko te, od Bianki?[/QUOTE]

Domy mają 3 szczeniaki, które były bez matki, ten ostatni jest razem z Piratem .
Te od Murki nie maja domów, zainteresoanie małe.
Ludzie niby dzwonią,pytają, ale konkretnej propopzycji adopcji nie ma.

Posted

[quote name='Tola']Domy mają 3 szczeniaki, które były bez matki, ten ostatni jest razem z Piratem .
Te od Murki nie maja domów, zainteresoanie małe.
Ludzie niby dzwonią,pytają, ale konkretnej propopzycji adopcji nie ma.[/QUOTE]
Fajnie, ze tej trójce się udało.
Oglądalność w ogłoszeniach duża, myślałam, ze nie będzie problemu z domkami.

Posted

[quote name='Havanka']Fajnie, ze tej trójce się udało.
Oglądalność w ogłoszeniach duża, myślałam, ze nie będzie problemu z domkami.[/QUOTE]
Dzwoniący,na ogół beznadziejni, chcą psy nie suczki.

Posted

Byłysmy dzisiaj z handzią w schronisku .Wróciłysmy z bólem głowy .
Nie mam czasu wrzucic zdjęc bo przez 1,5 godz wrzucałam na maila foty od A.z Szewni .
Handzia ma wstawic więc zajrzyjcie tam .

Posted

[quote name='lika1771']Funiu a co z tym pieskiem z fabryki?[/QUOTE]

Jest zbadany juz przez weta .Jego niedomaganie na nogi to skutek starych złamań .Trzy łapy były złamane .Te z tyłu nawet w trzech miejscach zrastały sie same .
Pies jest zabezpieczony przed zimnem ,ale na krótki czas.To bezproblemowy kochany psina .Cichy ,spokojny i bardzo wdzięczny .
Szukamy mu DT lub Ds ,ale w ogrzewanych pomieszczeniach .
Dzisiaj juz nawet do sklepu go nie wpuscili ,stał bidula pod drzwiami i czekal....:-(

Posted (edited)

[quote name='funia']Jest zbadany juz przez weta .Jego niedomaganie na nogi to skutek starych złamań .Trzy łapy były złamane .Te z tyłu nawet w trzech miejscach zrastały sie same .Pies jest zabezpieczony przed zimnem ,ale na krótki czas.To bezproblemowy kochany psina .Cichy ,spokojny i bardzo wdzięczny .Szukamy mu DT lub Ds ,ale w ogrzewanych pomieszczeniach .Dzisiaj juz nawet do sklepu go nie wpuscili ,stał bidula pod drzwiami i czekal....:-([/QUOTE]Trzymam kciuki za biedaka mam nadzieje,znajdzie cieple miejsce.Bede pytac o Niego,bo fb mnie nie ma...

Edited by lika1771
Posted

Biedne psiny; zima w schronie to szsczególnie cięzki czas :(
Trzymam kciuki za tego połamanego psiaka.

Nistety adopcja Pirata nie doszła do skutku.
Pani nie przyjechała.
Szczeniak nadal szuka domu.

Posted

Może to taki czas, że nie ma zainteresowania psiakami... może po świętach ruszą adopcje... póki co u nas wesoło :)

[video=youtube_share;q5cZky5bd60]http://youtu.be/q5cZky5bd60[/video]