Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tola napisał(a):
Dzisiaj kolezanka zawiozła do schroniska ponad 90 kg karmy dla psów, które zebralyśmy w naszej szkole w czasie zbiórki na bezdomne psy.

U białego psa krwawienie nie ustało do rana - dzisiaj wet zakładał na ranę szwy - wiadomość od zadry, która z nim rozmawiała.

Rozmawialam z wetem ok 14-tej.W związku z tym,że krwawienie z ucha przez noc nie ustapiło,rano przed wyjazdem wet zalożył mu jeden szew.

Posted

baster i lusi napisał(a):
Boże nie łapcie się za słowa.Bo jeszcze chwila i nie będzie się tu chciało wchodzić.

Znowu zaczynają się przepychanki.
Nie mozna napisac słowa, bo zaraz druga strona (mająca inny wątek o psach ze schronu !) wchodzi i probuje udowodnic, ze jest zupełnie odwrotnie.
Niestety po raz kolejny okazuje się sie, ze bardziej liczą się osobiste sympatie i antypatie niz dobro psów.
A fakty są takie - byłysmy w schronie - zobaczyłysmy zakrwawionego psa i zawiadomiłysmy weta.
Pies uzyskał dzisiaj pomoc.
I to wszystko.
Nie ma drugiego dna.

Posted

Tolu, to jest wątek zamojskich psiaków - nie ma drugiej strony, zdawało mi się, że wszyscy pomagamy psom. My mamy swój wątek dla swoich psów, którymi osobiście się zajmujemy - tutaj wypowiadamy się jako wolontariuszki. I jako wolontariuszka napiszę, że jutro ze schroniska wychodzi stary Świat, a w piątek jedzie do DS do Wrocławia:

Posted

Sorki.
Niechcący wprowadziłam zamieszanie,Byłam w schronie z córką, która nie jest przyzwyczajona do oglądanie takiego ogromu psich nieszczęść i tak mi rozpaczała nad uchem, że żle usłyszałam to, co do mnie mówiono.
Rzeczywiście , dziś raniutko wet założył psu jeden szew ( ranka nieduża, to i jeden szew wystarczył ).
Przepraszam za zamieszanie, które wynikło z nieporozumienia i mojego roztargnienia- nigdy nie mogę w schronie funkcjonować normalnie

Posted

znowu dwie wiadome osoby rozpętały wojenkę a to tylko centymetrowa rana w miejscu bardzo ukrwionym u psa a psów jest dużo Zadra Ty powinnaś wiedzieć że w tym miejscu są naczynka kolejna wpadka...............

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
baby baby baby:-) uspokojcie się, bo jak tu ktoś zauwazył cięzko to się czyta;-)
szkoda, że nie pojechałam ja dzisiaj i nie ma fotek tego psiaka z uchem, może byłby mniejszy dym tutaj;-)
Jutro będe w schronisku po Świata, a jak ja to i aparat, więc porobię foty tej zadredziałej suni (zczytamy jej chipa i sprawdzimy kiedy trafiła, na ile wiekowo jest oceniania itp) i poprosze o wyprowadzenie do fot tego odizolowanego bójkowicza;-)
Ktoś chce jeszcze jakiegoś psa żeby mu obfocic, czy czegoś się więcej dowiedziec?

Jesli mozna,to poprosze o foty i info o tej terierkowatej dziewczynce.

Posted

malagos napisał(a):
Ależ sie cieszę, ze Madallena ma tu coś na oku, rewelacja! :)
Tym bardziej, ze nie mogę zabrać na dt tej biednej białaski, bo mam kolejkę.....

Szkoda - dlatego zadzwoniłam do Ciebie:cool3:
Miałam nadzieję, że kolejka niedługa.
Ale psów w potrzebie wciąz przybywa.

Posted

Tola napisał(a):
Szkoda - dlatego zadzwoniłam do Ciebie:cool3:
Miałam nadzieję, że kolejka niedługa.
Ale psów w potrzebie wciąz przybywa.

I chcialoby się pomóc wszystkim.

Posted

malagos napisał(a):
to ciekawa jestem, które to będą szczęsliwce? to odnosnie Madalleny :)

Na razie czekamy, bo Magda musi określić, czy nie jest w pilniejszej potrzebie Klembów. Ale i tak jako admin mikropsów wystawię ich kilka - tak znalazł dom starutki Świat i DT Czarek :)

Posted

rita60 napisał(a):
No wiem cioteczko,tylko mi chodziło o szczegoły.

Niestety, trzeba będzie na szczegóły poczekać do weekendu - piranha nie pojechała dziś do schronu, bo jej córka miała prawie 40 stopni gorączki...

Posted

Niestety nigdzie nie pojechałam - ani do schroniska, ani dziś do Wrocławia ze Światem - córcia miała wysoką gorączke (ponad 40 momentami) i praktycznie do rana walczylismy ze zbijaniem w dół choć o stopień, na razie jest lepiej, dziś lub jutro podjade do schroniska na godzinke i zbiore info.
A wyjazd ze Światem do Wrocławia przełożony na po weekendzie.

Posted

[quote name='handzia']Obrazek jak z bajki :) Gajka szybciutko załapała do czego służy kanapa :lol:

Zawsze mnie to zadziwia:cool3:
Wczesniej nie miala nawet gdzie głowy schować...

A Murkę odwiedziła dzisiaj Frajda z Rodziną:loveu:
Pan dzwonił i do mnie - opowiadał o sunieczce z wielką czułością :loveu:
WiĘcej zdjec na wątku suni.