Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O Jezu :-( jaka kupka nieszczęścia, może się zgubiła? Starowinka chyba?
A ten Gremlinek :-(, jaki smutny wyraz pyszczka :-( Benka też ma nielepszy... Ale biedaków przybyło :shake:

Posted

Kolejna kupka nieszczęścia - nie widac urody, ale po ostrzyzeniu byłby na pewno piękny.
Piesek błąkał się po Nowym Miescie podobno ok 2 tyg w te najwieksze upały, wreszcie ktos zrobił mu krzywdę - z rozdartym brzuchem został zawieziony do weta w schronisku.
Jest porozległej operacji i po amputacji siusiaczka:(
Jego obecny stan jest podobno dobry, a był tragiczny
Pani, która go znalazłą zawiadomiła weta schroniskowego. Nie moze przyjąc psa do siebie, bo ma 2 swoje.
To ona zadzwoniła do mnie z prosba o pomoc w zanlezieniu psu domu.
On nie da sobie rady, jak trafi do boksów ogólnych:(

Posted

Pies jest faktycznie nieduzy...
Mozna go porównac do Kleksa, tylko ma trochę krótsze łapy...
Ale to tylko mój osąd - pies jak widac schował się do budy i ciężko odpowiedziec...

Posted

Gremlinek powinien sie raczej nazywac Fenek, bo wygląda jak lisek pustynny

I juz ostatnie zdjęcie - suki od strony pola; oczekiwanie na............ cud?

Posted

malawaszka napisał(a):
Tola czy to jest sznaucer? czy PON? czy pudel? cholera załamka... :cry:

Zapomniałam dopisac, ze pies ma 4 lata.

Posted

malawaszka napisał(a):
Tola a wiesz coś więcej o tej operacji i amputacji? od czego> co jeszcze miał operowane? po tej operacji siedzi w budzie? jak on funkcjonuje. jak się załatwia?

Postaram się jutro wszystkiego dowiedzieć.
Dzisiaj pracownik powiedział, ze pies jest do adopcji.

Posted

Widzę,że wysyp się zaczął, na wakacje juz wyjeżdżamy :razz::mad:, czy jak? U mnie po wsi błąka się coś, wczoraj wypatrzyłam, chude, dzikie spróbuje zdjęcia zrobić :cool3:.
Schron to straszne miejsce, ale nie wiem co gorsze, błąkać się przeganianym bez wody, jakiegokolwiek żarełka, czy być TU :shake:?

Posted

rita60 napisał(a):
http://img801.imageshack.us/img801/2028/76391568.jpg
Tola a co z ta szorsrka,dlaczego nie wychodzi z budy,strachulec ?
Ta smutna Drobinka:-(

Ona z budy wychodzi, ale wydaje mi się, ze potem cały czas siedzi w boksie; nie widziałam jej na zewnątrz, ale może nie mam szczęscia...
Dzika nie jest, nie chowa się, tylko jakas taka zrezygnowana, jakby nie miała ochoty na jakąkolwiek czynność...

funia napisał(a):
Tez o niej pomyślałam ....Taka ociupina ,przeprasza ze zyje ...

To maleńka sunia; pojawiła się w schronie przy koncu zimy. Bardzo przyjazna, dupcia cały czas jej chodzi, patrzy w oczy i czeka.Nie wiem, w jakim jest wieku.
malawaszka napisał(a):
Tola a wiesz coś więcej o tej operacji i amputacji? od czego> co jeszcze miał operowane? po tej operacji siedzi w budzie? jak on funkcjonuje. jak się załatwia?

Pies ma wyprowadzoną cewkę moczową na zewnątrz, nie ma problemów z załatwianiem, jest wykastrowany.
Nie potrzebuje żadnych leków.
Poszarpane było całe podbrzusze, uszkodzony członek, ale rany nie spowodowały uszkodzen narzadów wewnętrznych. Ale jest w złej kondycji psychicznej.

Posted

handzia napisał(a):
Ona zawsze siedzi na budzie, w ostatnim boksie :roll:, kilka razy byłam i ona tam siedziała, po prostu to jej miejsce. Jest naprawdę śliczna, taka troszkę terierowata :)

Uploaded with ImageShack.us

Czyli nie tylko ja nie mam szczęscia...
To ostatni boks, na samym koncu schroniska, tak suki siedzą najdłuzej.
To w nim była Neska, teraz jest Nuka.

Posted

Tola napisał(a):
Dziewczyny - moze założyc wątek tym w najwiekszej potrzebie...
Kto mi pomoze?

Tak Tolu, musimy założyć wątek tym najbardziej potrzebującym, najbiedniejszym i "nieadopcyjnym". Funia nam pomoże na pewno, już od jakiegoś czasu zamierzamy to zrobić, tylko zawsze czasu brak...a one tam czekają...