zadra Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 [quote name='ladySwallow']Na prośbę kierownika schroniska oraz weterynarza schroniskowego, w dniu jutrzejszym odbędzie się w schronisku kontrola inspekcji weterynaryjnej w związku z podejrzeniem "życzliwych" osób nt kaszlu kennelowego panującego w schronisku. Hienka, która jedzie do fur na BDT, jest pod opieką GA: Nie zrozumiałam sarkazmu???? Ta" życzliwa" to ja.Skoro jest podejrzenie u Frajdy kaszlu kennelowego,to miałam to zataić? Zapytuje w jakim celu?dobra psów.Lady "pilnuj swojego nosa" i nie tykaj innych,chciaż ocena dogomaniaków zwykle na "nie "to Twoja mocna strona.Więcej ich niestety nie dostrzegam. Quote
malagos Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Chyba rzeczywiście choroby wirusowe, w tym kaszel kennelowy, lepiej zwalczać w zarodku, po co mają się wszystkie psy zarazić........ Quote
handzia Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Agnieszka_K napisał(a):kochani - szczeniaków jest 5 tak? 4 małe i jedna starsza? czy możecie mi coś o nich napisać, bo na prośbę handzi umieszczę je w allegro szczeniakowym z wielką przyjemnościa - potrzebuję krótki opis i dane kontaktowe - mail i tel, zdjęcia ściągnę stad, chyba że macie inne?:) Tak Aga, tylko ta starsza ma BDT u Furciaczka ale ona też może się załapać pewnie ;) Zdjęcia są tylko te, ale myślę, że super się nadają. Każdy śliczny psiaczek z osobna.:loveu: Tekst potem Ci podeślę. Tylko nie wiem do kogo dane podać? Quote
Tola Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Zapraszam na wątek Vegi http://www.dogomania.pl/threads/208380-Vega-i-jej-marzenie-o-własnym-domu?p=16941948 I zabranej wczoraj ze schroniska Frajdy http://www.dogomania.pl/threads/208385-Maleńka-Frajda-o-niezwykłej-urodzie-nigdy-juz-nie-będzie-bita-szukamy-DS?p=16942173#post16942173 Quote
funia Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Gdyby ktoś szukał wspaniałego przyjaciela ,który szuka domu juz ponad dwa lata to jest u mnie .Pies po wielkich przezyciach .Jakby co piszcie .Jest wykastrowany i ma komplet szczepień oraz na biezaco odrobaczany .Jest bardzo łagodny , Uploaded with ImageShack.us Quote
funia Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Poznajecie ? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Tola Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Fabianek:loveu: Taki piękny pies i tyle czeka:shake: Był zabrany ze schronu razem z Fokusem - jamnorek dawno juz wyleguje sie na kanapach, a Fabina tyle czeka. Quote
Agnieszka_K Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 handzia napisał(a):Tak Aga, tylko ta starsza ma BDT u Furciaczka ale ona też może się załapać pewnie ;) Zdjęcia są tylko te, ale myślę, że super się nadają. Każdy śliczny psiaczek z osobna.:loveu: Tekst potem Ci podeślę. Tylko nie wiem do kogo dane podać? czekam na tekst i namiary;) te małe mają chyba ok 1,5 miesiąca nie? a ta większa? 2-3? Quote
handzia Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Link do allegro naszych szczeniaczków :) Agnieszka, bardzo Ci dziękuję,:loveu: wspaniały i cudny bazarek (zresztą jak wszystkie Twoje pomysły) może choć jednemu naszemu biedakowi się poszczęści? http://allegro.pl/show_item.php?item=1634476315#gallery Quote
Tola Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Bardzo dziękuję za allegro, wzruszajacy tekst o naszych maluszkach. Mma nadzieję, ze ktos zadzwoni. Sporo tych szczeniaków. Wszystkie cudne. 2 godz. temu do kliniki do Lublina pojechała Vega. Dziękujemy MaDi i teresz10, które przyjechały po sunię:) Quote
handzia Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 To ta sunia jedzie do Beki? Śliczna, jak wszystkie onki zresztą :) Doczekała się biedulka... Quote
MaDi Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Z tego co mi wiadomo czeka na nią dom pod Lublinem. Sunia jest już w klinice, zostanie przebadana i poddana sterylizacji. Grzeczna dziewczyna, bez problemu zapakowaliśmy ją do samochodu, całą podróż zniosła dzielnie i nawet się nie wierciła. Nie przyglądałam jej się specjalnie ale na pierwszy rzut oka jej sierść jest w tragicznym stanie i ma na sobie pełno martwego włosa. Dziękuję za cierpliwość w czekaniu na nas;) Quote
Romka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [quote name='Tola']Romka - o którą sunię pytasz? O tę suczkę: To jest chyba ta sama? Quote
IVV Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 strasznie sie ciesze ,ze Vega w koncu dostala swoja szanse piekna jest !!! Quote
LadyS Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Inspekcja weterynaryjna w schronisku, która odbyła się wczoraj, nie wykazała ognisk ani przypadków kaszlu kennelowego na jego terenie. Wirus musi więc pochodzić z innego środowiska. MaDi, to ta suczka, co wczoraj mówiłaś, że po nią jedziesz? Ja byłam pewna, ze chodzi o interwencję :evil_lol: Za tydzień w niedzielę (tj. 5 czerwca) organizowany jest transport na trasie Biłgoraj-Zamość-Lublin-Warszawa, dalej na trasie Warszawa-Ciechocinek, a jednocześnie jeszcze na trasie Warszawa-Lublin-Biłgoraj. Jeśli są chętni, aby dołożyć jakieś psy, koszty paliwa są do rozłożenia na kilka osób. Z Zamościa do Wawy na pewno jedzie Hienka, jedzie też dalej do Ciechocinka, Mauja póki co jedzie albo Zamość-Lbn, albo Zamość-Wawa. Jeśli będzie taka potrzeba, pożyczymy klatki. Quote
Tola Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Jo37 napisał(a):Bardzo się cieszę,że sunia poza schronem. Masz pełna skrzynkę:cool3: Quote
Tola Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Szukamy kogos do wizyty w Rudzie Śląskiej!!! Quote
mshume Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Pytajcie jusstyna85 lub inne dziewczyny ze schroniska w Rudzie. Quote
Tola Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 mshume napisał(a):Pytajcie jusstyna85 lub inne dziewczyny ze schroniska w Rudzie. Dziękuję bardzo; właśnie Jo37 tez wskazała mi te dziewczyny:) Quote
LadyS Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Powtórzę jeszcze raz, bo umknęło: Za tydzień w niedzielę (tj. 5 czerwca) organizowany jest transport na trasie Biłgoraj-Zamość-Lublin-Warszawa, dalej na trasie Warszawa-Ciechocinek, a jednocześnie jeszcze na trasie Warszawa-Lublin-Biłgoraj. Jeśli są chętni, aby dołożyć jakieś psy, koszty paliwa są do rozłożenia na kilka osób. Jeśli będzie taka potrzeba i dużo psów, pożyczymy klatki. Quote
Tola Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 mshume napisał(a):Tolu, czy ktoś się zgłosił z Rudy Śląskiej. Na razie nikt... Quote
mshume Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Może jeszcze napisz do Jaagi, ona co prawda nie robi wizyt ale zna dziewczyny z tamtejszego schroniska. Quote
Czarodziejka Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Wątek oczyszczony. Zamykam tę niepotrzebną dyskusję. Mam nadzieję, że nie dojdzie do kolejnych słownych przepychanek. W przeciwnym razie będę zmuszona przyznawać punkty karne. Quote
Recommended Posts