Alaskan malamutte Posted July 31 Posted July 31 Dnia 31.07.2026 o 21:53, Poker napisał: Ale się porobiło. Biedna kicia, a Wy z nią. Może zrobić jej inhalację ze sterydu? Można kupić, niestety na receptę . No właśnie ze sterydu nie można Quote
Poker Posted July 31 Posted July 31 Dnia 31.07.2026 o 21:56, Alaskan malamutte napisał: No właśnie ze sterydu nie można Wziewnie można, zmniejszy obrzęk krtani. Quote
Alaskan malamutte Posted July 31 Posted July 31 Dnia 31.07.2026 o 21:58, Poker napisał: Wziewnie można, zmniejszy obrzęk krtani. Moja sąsiadka jest położną i wiem, że ma inhalator i steryd. W razie czego w nocy zastukam i poproszę. Na razie pilnuję aby Sabinka miała główkę wyżej, jedzenie też stawiam wyżej aby nie było niebezpieczeństwa zakrztuszenia się. Kotunia podchodzi do miseczek i skubie jedzonko Quote
Poker Posted July 31 Posted July 31 To dobrze, że je. A charczy przy oddychaniu? Ja bym na wszelki wypadek się zabezpieczyła na noc. Moja kicia 17. letnie w ogóle nie chce wczoraj i dzisiaj jeść. Niestety ma niewydolność nerek. Nic mi się nie chce robić tylko wyć z rozpaczy. Quote
Alaskan malamutte Posted July 31 Posted July 31 Dnia 31.07.2026 o 22:18, Poker napisał: To dobrze, że je. A charczy przy oddychaniu? Ja bym na wszelki wypadek się zabezpieczyła na noc. Już nie charczy, tylko jak się podekscytuje albo szybko coś chce zrobić to wtedy tak jakby odkrztusza.. To idę po inhalator. Quote
Alaskan malamutte Posted July 31 Posted July 31 Dnia 31.07.2026 o 22:18, Poker napisał: Moja kicia 17. letnie w ogóle nie chce wczoraj i dzisiaj jeść. Niestety ma niewydolność nerek. Nic mi się nie chce robić tylko wyć z rozpaczy. Spróbuj podać Renal Liquid Quote
Alaskan malamutte Posted July 31 Posted July 31 Dnia 31.07.2026 o 22:33, Poker napisał: Niestety jest niesdostępny To chociaż Recovery Liquid Quote
Alaskan malamutte Posted August 1 Posted August 1 Dnia 1.08.2026 o 11:02, Poker napisał: Jak Sabinka? Mieliśmy w nocy jeden incydent krztuszenia się ale pomogło spionizowanie i noszenie. Charczenie nadal jest. Apetyt nieziemski wrócił no i aktywność. O 10 zawiozłam ją na tlenoterapie i odbieram ok 14. Mam filmik ale to Tola wstawi jak złapie trochę czasu. Quote
Alaskan malamutte Posted August 1 Posted August 1 Dnia 31.07.2026 o 23:02, Poker napisał: dobra myśl. Nie mogę znaleźć. Recovery można dostać w gabinetach wet, przynajmniej u nas. Zobaczyć? i jeśli jest to mogę kurierem wysłać Quote
Sol in Leo Posted August 1 Posted August 1 Witajcie! Dawno mnie tu nie było (KosmyczekKamyczek). Dziś na nowo chciałam bardzo jeszcze raz podziękować za nasze szczęście, jakie do nas zawitało w postaci Luni, Lusi, Mraszensy, Myszensy, Divy i Miłosnej Kocicy, bo tak ją nazywamy:) Reaguje na wszystkie zawołania. Lusia jest strażniczką każdego wyra, śpi w poprzek na środku, najlepiej między nogami. Z Beniem (14 letnim kocurem ze Stacyjki Maltusia) urządzają sobie w okolicach 4 nad ranem biegi domowe i zabawy kulkami, a z Carlosem psem stosunki są raczej chłodne, ale poprawne, no chyba, że Carlos akurat je mięso, wtedy staje się przyjacielem na jakieś parę sekund:) Lusia uwielbia kocyki, ziemię w donicach i obecność córek, zawsze jest blisko i zaznacza swoją obecność wszechogarniającą słodyczą. A tu parę aktualnych fotek:) 5 Quote
Poker Posted August 1 Posted August 1 Same dobre wieści. I o Sabince, i o Lusi. Alaskan, dowiedz się czy mają u Was tego Royala liqiud. Dziś będę miała wyniki kontrolne krwi i wtedy dam znać czy będę chciała Cię prosić o wysłanie. Quote
Alaskan malamutte Posted August 1 Posted August 1 Dnia 1.08.2026 o 12:02, Poker napisał: Same dobre wieści. I o Sabince, i o Lusi. Alaskan, dowiedz się czy mają u Was tego Royala liqiud. Dziś będę miała wyniki kontrolne krwi i wtedy dam znać czy będę chciała Cię prosić o wysłanie. Jestem w gabinecie po Sabinke i mają tego Royala. 1 Quote
Murka Posted August 1 Posted August 1 Trzymam kciuki za Sabinkę oby było już tylko lepiej. Bardzo dziękuję Fundacji ZEA za zakup drapaka i zabawek dla futerek pod moją opieką Quote
Murka Posted August 1 Posted August 1 Rozliczenie kotków za lipiec: -403 zł hotelowanie Cyganka 1-31.07 (zniżka ze względu na karmę) -91 zł hotelowanie Fiszki 1-7.07 (zniżka ze względu na karmę) -754 zł hotelowanie Mili i Lili 1-29.07 (zniżka ze względu na karmę) -130 zł hotelowanie Florka i Rozalki 27-31.07 (zniżka ze względu na karmę) -100 zł transport Fiszki do Zamościa (1/2 kosztów) -15 zł Avocate dla Fiszki, Mili i Lili -20 zł przejazd z Mili i Lili do weta na szczepienie -230 zł transport Florka i Rozalki z Izbicy Razem: -1743 zł Fotki Rozalki i Florka będą na dniach Obydwa kociaki są super, bardzo proludzkie i miziaste. Florek cały czas mruczący i flegmatyczny. Rozalka to taka iskierka żywa. Quote
Tola Posted August 1 Author Posted August 1 Dnia 1.08.2026 o 11:30, Sol in Leo napisał: Witajcie! Dawno mnie tu nie było (KosmyczekKamyczek). Dziś na nowo chciałam bardzo jeszcze raz podziękować za nasze szczęście, jakie do nas zawitało w postaci Luni, Lusi, Mraszensy, Myszensy, Divy i Miłosnej Kocicy, bo tak ją nazywamy:) Reaguje na wszystkie zawołania. Lusia jest strażniczką każdego wyra, śpi w poprzek na środku, najlepiej między nogami. Z Beniem (14 letnim kocurem ze Stacyjki Maltusia) urządzają sobie w okolicach 4 nad ranem biegi domowe i zabawy kulkami, a z Carlosem psem stosunki są raczej chłodne, ale poprawne, no chyba, że Carlos akurat je mięso, wtedy staje się przyjacielem na jakieś parę sekund:) Lusia uwielbia kocyki, ziemię w donicach i obecność córek, zawsze jest blisko i zaznacza swoją obecność wszechogarniającą słodyczą. A tu parę aktualnych fotek:) Bardzo mi miło przywitać na wątku pańcię Lunki (dawniej Aksamitki):). Cieszę się, że kocia tak wspaniale się zaklimatyzowała i że jest szczęśliwa, dziękuję:) 1 Quote
Murka Posted August 2 Posted August 2 Dnia 1.08.2026 o 20:58, Poker napisał: Murko, a zauważyłaś zdjęcia Aksamitki ? Oczywiście, przeca serduszko dałam napatrzeć się nie mogę Quote
Recommended Posts