Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We wtorek do swojego nowego domu w Krakowie pojechał Jaskierek🙂

W nowym domu kocio odnalazł się bez problemu.

Bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu🧡

FB_IMG_1727263183955.jpg

IMG_20240925_111929.jpg

• Like 3
Posted

Suczka z Krasnego (mama Spotki, Złotki , Jaśminki i malutkiej suni Płatek Śniegu) 01.10. ma umówiony zabieg kastracji.

Nie wiem jak to będzie, bo po tym jak córce nie wydano ze szpitala nowo narodzonego dziecka, obie kobiety nie chcą z nikim rozmawiać. 

Posted
Dnia 26.09.2024 o 17:55, Tola napisał:

Suczka z Krasnego (mama Spotki, Złotki , Jaśminki i malutkiej suni Płatek Śniegu) 01.10. ma umówiony zabieg kastracji. Nie wiem jak to będzie, bo po tym jak córce nie wydano ze szpitala nowo narodzonego dziecka, obie kobiety nie chcą z nikim rozmawiać. 

Pewnie nie maja warunków dla noworodka.

Może pójść z policją? 

Posted
Dnia 26.09.2024 o 18:18, Poker napisał:

Pewnie nie maja warunków dla noworodka.

Może pójść z policją? 

Też myślę, że asysta policji to wyjście. Już o tym pisałam. Zażądają szczepienia przeciwko wsciekliźnie,  jest obowiazek zrobienia po ukonczeniu 12 tyg.ż. nie na to mandat. Za 2 tyg kontrola. Może skoro z noworodkiem mają problemy, to odpuszcza. Choć skoro nikomu nie otwierają, to potrzebny byłby inspektor weterynaryjny lub nakaz sądu. 

Nauczyły się, że żyją całą rodziną na koszt społeczeństwa,  suczke matkę też ktoś im za swoje wykastruje.  Jednak jakie to ma znaczenie, skoro będą miały kolejne szczeniaki po młodszej? One robią sobie co chcą, a inni za to ponoszą koszty i jeszcze skaczą wkolo nich i ich wypraszaja się.

Mam nadzieję, że z dzidziusiem uda się i szybko znajdzie bezpieczny, odpowiedzialny dom. Wówczas nawet MOPS może złożyć do sądu o odebranie psów. Trudno, że muszą utrzymywać nie tylko rodzinę ale i ich zaniedbywane zwierzęta. Moim zdaniem zaniedbywane, bo nigdy nie odrobaczone i nigdy nie zaszczepione. Każde z nich w każdej chwili może przynieść chorobę i umrą wszystkie.

Posted
Dnia 26.09.2024 o 22:45, Isiak napisał:

A rodzeństwo Saji (suni Płatka Śniegu) nadal jest w tym domu? Płatek Śniegu jest gotowa przyjąć siostrzyczkę Sajuni...

Mam kontakt z Płatek Śniegu na Fb, podziwiaj malutką Sajunię🥰Szczeniaki są w tym domu w Krasnem, oba;  wczoraj była kolejna próba przejęcia psów, niestety bezskuteczna.

Posted
Dnia 27.09.2024 o 08:58, Jaaga napisał:

Też myślę, że asysta policji to wyjście. Już o tym pisałam. Zażądają szczepienia przeciwko wsciekliźnie,  jest obowiazek zrobienia po ukonczeniu 12 tyg.ż. nie na to mandat. Za 2 tyg kontrola. Może skoro z noworodkiem mają problemy, to odpuszcza. Choć skoro nikomu nie otwierają, to potrzebny byłby inspektor weterynaryjny lub nakaz sądu. 

Nauczyły się, że żyją całą rodziną na koszt społeczeństwa,  suczke matkę też ktoś im za swoje wykastruje.  Jednak jakie to ma znaczenie, skoro będą miały kolejne szczeniaki po młodszej? One robią sobie co chcą, a inni za to ponoszą koszty i jeszcze skaczą wkolo nich i ich wypraszaja się.

Mam nadzieję, że z dzidziusiem uda się i szybko znajdzie bezpieczny, odpowiedzialny dom. Wówczas nawet MOPS może złożyć do sądu o odebranie psów. Trudno, że muszą utrzymywać nie tylko rodzinę ale i ich zaniedbywane zwierzęta. Moim zdaniem zaniedbywane, bo nigdy nie odrobaczone i nigdy nie zaszczepione. Każde z nich w każdej chwili może przynieść chorobę i umrą wszystkie.

Na razie pomoc oferuje lecznica, zobaczymy co uda się jeszcze zorganizować.

Posted

Podsumuję tu, bo nie bedę na wszystkich wątkach wstawiać. Z mojej adcji na FB udało mi się opłacić 9 wyróznień psów u nas i mam jeszcze pieniądze na 4 - dla Kody, Zewa, Rzepika i Nemo, po zakończeniu aktualnych wyróznień lub jesli ktoś dorobi jakieś, bo Koda ma tylko 2 a Zew 1.

Posted
Dnia 27.09.2024 o 15:17, Poker napisał:

Moje ogłoszenia Rzepika i Nemo wyroznilam. 

Dziękuję,  czytałam wcześniej na wątku Rzepika. A czy może  ogłaszasz Kodę ? Jej dobrze byłoby znaleźć dom, zeby nie siedziala na wybiegu. Mam dwoje milosnikow rasy, którzy opłacają 5 owczarkowych ogłoszeń. Myślę, że i później pomogą. 

Posted

Zostawię tu, bo komuś może przydać się i taka opcja. Mogę wziąć jakiegoś kota piwniczaka w mega potrzebie do wiosny za jedzenie, żwirek i weta do nieogrzewanego pomieszczenia na piętrze. Są szczelne okna, na dniach mąż uszczelni luki pod dachem i położy styropian na ścianę. w pomieszczeniu idzie rura z pieca na parterze, więc coś da, ale samo piętro nie bedzie ogrzewane. Czasem ludzie trują, chcą się pozbyć i taka opcja już ratuje kocie życie. Pomieszczenie będzie puste do wiosny i tyle kot mógłby zostać, bo dopiero wiosną będziemy kontynuować remont.

IMG_20240930_104153.jpg

• Like 1
Posted

Rozliczenie kotków za wrzesień:

-360 zł hotelowanie Anielki 1-30.09

-360 zł hotelowanie Aksamitki 1-30.09

-288 zł hotelowanie Jaskierka 1-24.09

-696 zł hotelowanie Hipolita i Jemiołki 2-30.09

-160 zł transport Hipolita i Jemiołki ze Szczebrzeszyna

-10 zł II odrobaczenie Hipolita i Jemiołki

-38,95 zł krople Tobradex dla Hipolita i Jemiołki (poniżej paragon z apteki)

-40 zł przejazdy do lecznicy (sterylizacja Aksamitki, szczepienie i kontrole oczek Hipolita i Jemiołki)

Razem: - 1 952.95 zł

Oczka Hipolita i Jemiołki po paru tygodniach leczenia i zmianach kropli w końcu są już zdrowe :)

img20241001_13351949.jpg

Posted
Dnia 1.10.2024 o 16:40, Murka napisał:

Rozliczenie kotków za wrzesień:

-360 zł hotelowanie Anielki 1-30.09

-360 zł hotelowanie Aksamitki 1-30.09

-288 zł hotelowanie Jaskierka 1-24.09

-696 zł hotelowanie Hipolita i Jemiołki 2-30.09

-160 zł transport Hipolita i Jemiołki ze Szczebrzeszyna

-10 zł II odrobaczenie Hipolita i Jemiołki

-38,95 zł krople Tobradex dla Hipolita i Jemiołki (poniżej paragon z apteki)

-40 zł przejazdy do lecznicy (sterylizacja Aksamitki, szczepienie i kontrole oczek Hipolita i Jemiołki)

Razem: - 1 952.95 zł

Oczka Hipolita i Jemiołki po paru tygodniach leczenia i zmianach kropli w końcu są już zdrowe 🙂

img20241001_13351949.jpg

Dziękuję, faktury będą opłacane w piątek po południu.

Posted
Dnia 2.10.2024 o 15:14, Tola napisał:

Udało się, mamcia Złotki, Spotki, Jaśminki i malusiej  od Płatek Śniegu jest po zabiegu, wszystko jest ok. 🙂👍

To jedna z tych wiadomości, na którą bardzo czekałam. Ufff... kamień z serca. Tyle, że za parę miesięcy możemy się w tym domu spodziewać szczeniaków od siostry Sajuni, skoro tam została.

Posted
Dnia 2.10.2024 o 15:14, Tola napisał:

Udało się, mamcia Złotki, Spotki, Jaśminki i malusiej  od Płatek Śniegu jest po zabiegu, wszystko jest ok. 🙂👍

Świetna wiadomość. A jak się to udało?

Czy zadbają w tym domu?

Posted
Dnia 3.10.2024 o 10:20, Isiak napisał:

To jedna z tych wiadomości, na którą bardzo czekałam. Ufff... kamień z serca. Tyle, że za parę miesięcy możemy się w tym domu spodziewać szczeniaków od siostry Sajuni, skoro tam została.

Niestety,  została, jest w tm domu i na razie nic nie można zmienić, ale wciąż próbujemy i mam nadzieję, ze sunię uda się zabrać.

Dnia 3.10.2024 o 12:47, Poker napisał:

Świetna wiadomość. A jak się to udało?

Czy zadbają w tym domu?

Podstępem - pomogła kobieta z tej samej wsi, ona też czuwa, aby sunia miała dobrą opiekę przez te 10 dni.

• Like 4
Posted

Pięknie dziękuję za  wpłaty na konto Zea kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

200 zł - Figunia (10.09.)

200 zł - mari23 (27.09.)

200 zł - Figunia (03.10.)

Wkrótce podam, na jakie pieski zostaną przeznaczone te darowizny, jeszcze raz bardzo dziękuję.

Posted

Bardzo Pięknie dziękuję za  wpłaty na konto Zea kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

100 zł - hamam (16.09.) operacja Kropka

30 zł  - Jo37 (02.10.) koty u Murki

Kropek jest po pierwszej operacji w Lublinie,  niestety nie udało się w pełni złożyć połamanej miednicy i kocurka czeka kolejna operacja. 😞 Na razie ma zdjęte szwy, próbuje chodzić.

IMG_20241008_194851.jpg