Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 14.08.2024 o 20:29, Aska7 napisał:

Mogę podrzucić psa/kota i co tam kto chce, ale w związku z tym, że to długa trasa wolałabym umawiać się po drodze, żeby nie pakować się w centrum, bo to bardzo czasochłonna masakra. Kraków jest koszmarny. Wyjazd 19.08.24, poniedziałek.

😊Asiu masz złote serduszko 🧡

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 14.08.2024 o 22:24, Poker napisał:

Super. W takim razie czekam.

Pani Ania napisała, że matka jest trochę nieufna wobec obcych,  ale jak się z nią dłużej jest, to daje się głaskać.

Posted
Dnia 14.08.2024 o 23:04, Tola napisał:

Pani Ania napisała, że matka jest trochę nieufna wobec obcych,  ale jak się z nią dłużej jest, to daje się głaskać.

Dzięki Mam nadzieję, że do psów jest ok., bo przebywa z nimi.  Jutro spytam Anecik

Posted

Oczywiście chętnie skorzystam z podwózki tej suni do Krakowa, mogę umówić się w dowolnym miejscu na trasie . Czy ja mam kontaktować się z Panią Anią ? Aśka 7 czy mogłabym  prosić  Cię o Twój nr telefonu -będzie łatwiej się umówić. Jako nowa mogę pisać tylko 3 posty na dobę.

image.jpeg.6498e33abb58e97212f99beee0a47306.jpeg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 14.08.2024 o 23:07, Poker napisał:

Dzięki Mam nadzieję, że do psów jest ok., bo przebywa z nimi.  Jutro spytam Anecik

Dnia 14.08.2024 o 23:28, Robbi napisał:

Oczywiście chętnie skorzystam z podwózki tej suni do Krakowa, mogę umówić się w dowolnym miejscu na trasie . Czy ja mam kontaktować się z Panią Anią ? Aśka 7 czy mogłabym  prosić  Cię o Twój nr telefonu -będzie łatwiej się umówić. Jako nowa mogę pisać tylko 3 posty na dobę.

image.jpeg.6498e33abb58e97212f99beee0a47306.jpeg

Pani Ania była u suczek, matka dała się głaskać, jest łagodna, sama podchodziła po głaski. 

W niedzielę może zabrać obie do siebie i przekazać razem z 2 malutkimi szczeniakami.

Posted

Wspaniale, że jest na miejscu pomocna p.Ania. Czy to pracownica MOPSu?

Jutro mam rozmawiać z Anecik. Dziś zadałam pytanie.

Fajnie by było, żeby p.Ania dowiedziała się jakie imię ma suńka.

Posted
Dnia 15.08.2024 o 20:30, Poker napisał:

Wspaniale, że jest na miejscu pomocna p.Ania. Czy to pracownica MOPSu?

Jutro mam rozmawiać z Anecik. Dziś zadałam pytanie.

Fajnie by było, żeby p.Ania dowiedziała się jakie imię ma suńka.

Nie sądzę, żeby ktoś kto karygodnie zaniedbuje psa wolał go po imieniu .

Posted

🙏🙏🙏Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu kociaków u Murki,  na miejsce czekają kolejne maleństwa😔

Zdjęcia są na str. 1397 i 1398, wszystkie koty korzystają z kuwety, mają książeczki zdrowia, wykonane testy FIV/FeLV, są kotami niewychodzącymi.

To są moje ogłoszenia:

Jaskierek Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/cudny-jaskierek-do-adopcji-CID103-ID11tyzc.html?bs=olx_pro_listing

Lidka Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/malutka-delikatna-lidka-do-adopcji-CID103-ID11tyRs.html?bs=olx_pro_listing

Aksamitka Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/aksamitka-kocia-pieknosc-do-adopcji-CID103-ID11tzEE.html?bs=olx_pro_listing

Anielka Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/anielka-o-pieknych-miodowych-oczach-do-adopcji-CID103-ID114sOY.html?bs=olx_pro_listing

Bardzo proszę o ogłoszenia na inne miasta:

Jaskierek -  Kraków i Katowice

Lidka - Warszawa i Katowice

Aksamitka -  Kraków

Anielka -  kraków

Posted

Dzisiaj do swojego nowego domu w Warszawie pojechał Daktylek:)

daktyl.jpg.97166ac0986f664246dbc9f7dae5a887.jpg

Jo37 była na wizytach u 2 rodzin w Warszawie i oba domy okazały się bardzo dobre, więc do tej drugiej rodziny pojechał rudy kotek z innej zamojskiej organizacji.

Bardzo dziękuję Jo37 za ten trud kwiat-ruchomy-obrazek-0008.gif

Daktylek już bawi się w nowym domu, mam filmiki, więc nie jest żle.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 15.08.2024 o 22:27, Tola napisał:

Bardzo proszę o ogłoszenia na inne miasta:

Jaskierek -  Kraków i Katowice

Lidka - Warszawa i Katowice

Aksamitka -  Kraków

Anielka -  kraków

ogłoszę na Kraków, Lidkę na Katowice

• Like 2
Posted
Dnia 14.08.2024 o 21:30, elik napisał:

Wymieniłam zdjęcia na nowe i ponownie wyróżniłam.

czarnakocia.png.74d01e4d6c6399801cedd076074eb4a3.png

Dnia 16.08.2024 o 08:29, terra napisał:

ogłoszę na Kraków, Lidkę na Katowice

Pięknie dziękuję ❣️

Posted

Bardzo pogmatwalo się z wyjazdem szczeniaków😥  Wszystko było ustalone z właścicielką, a dzisiaj  od nowa same problemy. Gdy p. Ania dzisiaj tam pojechała okazało się, że pieska chłopca nie oddadzą😔 W czasie, gdy p. Ania brała od właścicielki zrzeczenie się dwóch suczek, jej cörka zabrała ciemnego szczeniaka i uciekła z nim gdzieś w pole. Trudne to wszystko do wytłumaczenia, ale w poniedziałek z Aska7 pojedzie tylko biała dziewczynka, jest już bezpieczna u koleżanki p. Ani. Wyjazd zapewniony ma też biało czarna sunia do Robbi.  Czy Płatek Śniegu weźmie białą dziewczynkę ?   Może w takim układzie uda się też zabrać gdzieś  tą rudą małą sunię?  Ja mam jeszcze nadzieję, że przez jutrzejszy dzień właścicielka ocknie się i ciemny szczeniak będzie mógł jechać, kobieta podpisała zrzeczenie się obu dziewczynek.

• Like 1
Posted
Dnia 16.08.2024 o 16:36, Tola napisał:

Gdy p. Ania dzisiaj tam pojechała okazało się, że pieska chłopca nie oddadzą😔 W czasie, gdy p. Ania brała od właścicielki zrzeczenie się dwóch suczek, jej cörka zabrała ciemnego szczeniaka i uciekła z nim gdzieś w pole.

Ta z brzuchem, przed porodem? Chyba MOPS powinien naprawdę dokładniej zająć się tą rodziną i nie chodzi mi dawanie kasy bynajmniej.

Posted

Bardzo pogmatwalo się z wyjazdem szczeniaków😥  Wszystko było ustalone z właścicielką, a dzisiaj  od nowa same problemy. Gdy p. Ania dzisiaj tam pojechała okazało się, że pieska chłopca nie oddadzą😔 W czasie, gdy p. Ania brała od właścicielki zrzeczenie się dwóch suczek, jej cörka zabrała ciemnego szczeniaka i uciekła z nim gdzieś w pole. Trudne to wszystko do wytłumaczenia, ale w poniedziałek z Aska7 pojedzie tylko biała dziewczynka, jest już bezpieczna u koleżanki p. Ani. Wyjazd zapewniony ma też biało czarna sunia do Robbi.  Czy Płatek Śniegu weźmie białą dziewczynkę ?   Może w takim układzie uda się też zabrać gdzieś  tą rudą małą sunię?  Ja mam jeszcze nadzieję, że przez jutrzejszy dzień właścicielka ocknie się i ciemny szczeniak będzie mógł jechać, kobieta podpisała zrzeczenie się obu dziewczynek.

Oczywiście że wezme

• Like 3
Posted

Którą małą, rudą sunię ? Z drugiego miejsca?

Czekam na odpowiedź od Anecik czy weźmie mamę.

Niech to diabli z ludźmi. Mają swoiste pojęcie o miłości do psów.

Posted
Dnia 16.08.2024 o 17:50, Poker napisał:

Którą małą, rudą sunię ? Z drugiego miejsca?

Czekam na odpowiedź od Anecik czy weźmie mamę.

Niech to diabli z ludźmi. Mają swoiste pojęcie o miłości do psów.

Ta mała ruda 

IMG_20240816_171847.jpg

• Like 2
Posted

Ja mam jeszcze nadzieję, że przez jutrzejszy dzień właścicielka ocknie się i ciemny szczeniak będzie mógł jechać, kobieta podpisała zrzeczenie się obu dziewczynek.

Martusiu, a co z tą propozycją dania jej 100 zł? Może to ją przekona.

Posted

Anecik zgodziła się wziąć  mamę i rozmawiamy o tej malutkiej.

Obawiam się , że  mogę nie udźwignąć  sama utrzymania+weta dwóch  suniek.

• Like 2
Posted
Dnia 16.08.2024 o 21:24, Poker napisał:

Anecik zgodziła się też wziąć tę 2,5 kg. maliznę. Jak nie dam rady, to poproszę o wsparcie finansowe.

Całe szczęście, bo już myślałam że będzie musiała zasilić psie szeregi u nas 😉