Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 4.08.2024 o 20:38, Murka napisał:

Rozliczenie kotków za lipiec:

-372 zł hotelowanie Anielki 1-31.07

-10 zł Advocate dla Anielki

-418 zł hotelowanie Aksamitki i Szafirki 13-31.07

-180 zł hotelowanie Mafinki 14-31.07

-280 zł przejazdy do Wywłoczki po kotki (2 wyjazdy po 140 zł jeden)

-20 zł drugie odrobaczenie rodzinki (Advocate)

-10 zł przejazd z kociakami do lecznicy na szczepienie

-192 zł hotelowanie Daktyla 16-31.07

-200 zł transport Daktyla z Zamościa

-5 zł Advocate dla Daktyla

-10 zł przejazd z Daktylem do lecznicy na szczepienie

Razem: -1697 zł

Dziękuję bardzo.

Posted

Przykro mi bardzo ale jestem bliska wycofania się z propozycji dania bdt jednemu z maluchów.

Bliski termin wyjazdu, brak opcji przekazania pieska do innego dt, gdyby do tego czasu nie znalazł domu, to że nawet "modne" pieski w typie rasy długo czekają na domy sprawia, że porywy serca swoje a rozsądek swoje i on bierze górę...

Jeszcze nadzieja, że może maluch mógłby trafić do Szafirkow. Nie wiem, gdzie znajduje się ten hotelik, nie mam żadnego kontaktu, czy ktoś mógłby pomóc.

Posted
Dnia 5.08.2024 o 22:14, Figunia napisał:

Przykro mi bardzo ale jestem bliska wycofania się z propozycji dania bdt jednemu z maluchów.

Bliski termin wyjazdu, brak opcji przekazania pieska do innego dt, gdyby do tego czasu nie znalazł domu, to że nawet "modne" pieski w typie rasy długo czekają na domy sprawia, że porywy serca swoje a rozsądek swoje i on bierze górę...

Jeszcze nadzieja, że może maluch mógłby trafić do Szafirkow. Nie wiem, gdzie znajduje się ten hotelik, nie mam żadnego kontaktu, czy ktoś mógłby pomóc.

Figuniu, ja jutro zadzwonię do szafirki, wypytam, ona ma hotelik w Nowej Soli, tam sporo zamojskich psiaków czekało na swoje domy. Dam znać.

Posted

Szkoda, że Figunia rezygnuje z wzięcia malucha do DT.

Może udałoby się go wyadoptować w ciągu tych kilku tygodni ?

A tak licho wie co się z nim stanie na wsi.

Posted

Rozmawiałam z Hanią - przyjmie szczeniorka po 15. 09., jeśli do tego czasu nie znajdzie domu. Jutro p. Ania z opieki ma zabrać maluchy do weta ustalić wiek więc bardzo proszę o ostateczne decyzje, czy mam to dalej organizować, bo trzeba to wszystko zgrać, a czasu mało... Który piesio pojedzie ewentualnie do Figuni, a którego w Katowicach odbierze sąsiadka Isiak?  

• Like 1
Posted
Dnia 6.08.2024 o 11:20, Tola napisał:

Rozmawiałam z Hanią - przyjmie szczeniorka po 15. 09., jeśli do tego czasu nie znajdzie domu. Jutro p. Ania z opieki ma zabrać maluchy do weta ustalić wiek więc bardzo proszę o ostateczne decyzje, czy mam to dalej organizować, bo trzeba to wszystko zgrać, a czasu mało... Który piesio pojedzie ewentualnie do Figuni, a którego w Katowicach odbierze sąsiadka Isiak?  

Sunia ma być, może być ta ciemna

Posted
Dnia 6.08.2024 o 13:18, Figunia napisał:

To biorę malucha, tego który zostanie.

Czy jutro mam jechać do Katowic?

Nie sądzę. Odebranie szczeniąt z tego domu łatwe nie jest. 

Posted
Dnia 4.08.2024 o 20:30, Isiak napisał:

Jest zdecydowana, czeka na informację co dalej. Tak jak pisałam, mieszkanie w bloku na parterze, mąż i dwóch synów zwierzolubnych, młodszy ma 7 lat. W tym roku musieli uśpić swojego kota , bardzo to przeżyli. 

Potwierdzam 😉witam i serdecznie pozdrawiam wszystkich.

Bardzo dziękuję Isiak🙂

• Like 6
Posted
Dnia 6.08.2024 o 15:02, PłatekŚniegu napisał:

Potwierdzam 😉witam i serdecznie pozdrawiam wszystkich.

Bardzo dziękuję Isiak🙂

Witam przyszłą opiekunkę szczeniorki 😄 

• Like 1
Posted
Dnia 6.08.2024 o 13:18, Figunia napisał:

To biorę malucha, tego który zostanie.

Czy jutro mam jechać do Katowic?

Brawooooo. Grunt to się nie poddawać. 

Posted
Dnia 6.08.2024 o 15:21, Poker napisał:

Płatek Śniegu? Pewnie maluszka będzie  się nazywała  królewna Śnieżka:)

No raczej nie, bo ciemna jest 😁

• Like 1
Posted
Dnia 6.08.2024 o 15:26, Poker napisał:

Aaaa, myślałam, że biała. Chyba, że na zasadzie kontrastu.

Też myślałyśmy, że sunie to te jasne, ale okazało się, że jedna biała, a druga ciemna, piesek biszkoptowy. Biała podobno już komuś obiecana we wsi, więc ciemna została. 

Posted
Dnia 6.08.2024 o 16:17, Poker napisał:

Oby nie trafiła na wieś. 

Oby... Zobaczymy, jak się sprawy potoczą. Działają osoby tam na miejscu, my tylko możemy czekać na informacje i trzymać kciuki. 

Posted

Przepraszam, że dopiero teraz; bardzo się cieszę, że znowu jest szansa na wyjazd maluszków. Plan jest taki:  jutro pojadą do weta i będzie wiadomo, w  jakim są wieku i czy mogą być odrobaczone. Jeśli wet wyrazi zgodę to prawdopodobnie w sobotę Aska7 zawiozłaby je do Katowic - takie są wstępne ustalenia. Jeszcze nie wiem czy mały Figuni mógłby poczekać u Jagny mamy - czekam na potwierdzenie, bo Jaaga ma remont i nie ma kiedy  zaglądać. Nadal nie mam wieści o białej suni, wiem że p. Ania rozmawia z właścicielką. 

• Upvote 1