millarca Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Mnie najbardziej przeraża myśl, że to mogło nie być celowe okrucieństwo, tylko okrutna bezmyślność: nie lubili psa, zapominali go nakarmić. Szli go karmić resztkami, coś odwróciło ich uwagę, stawiali wiadro poza zasięgiem psa i nie myśleli już o tym. Nie widzieli jak w strasznym stanie jest pies, bo nie chcieli tego widzieć. W jakiś sposób mogę się pogodzić z myślą, że tak postępują sadyści-zwyrodnialcy, którym męka psa sprawia przyjemność. Ale że do takiego stanu doprowadzają psa ludzie, którzy uważają się za zupełnie normalnych i normalnie funkcjonują w społeczeństwie... Pomyślcie tylko: spotyka się ich na codzień, czasem od nich zależy Twoje życie. Może to oni odbiorą telefon, gdy wezwiecie karetkę do bliskiej osoby:smhair2: Quote
sybil Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 A może to są właśnie zwyrodnialcy, sadyści? Trzeba być kretynem, żeby widząc takie psie cierpienie zapomnieć położyć miskę w osiągalnym miejscu. Dla mnie to jednoznaczny - skurwiele czerpały przyjemność z dręczenia psa. Niestety, więcej jest takich! Oby następny pies nie trafił do nich i nie spotkał go podobny los. Czy jakjaś organizacja stara się o ukaranie zwyrodnialców? Quote
3 x Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='gameta']Za sprawą 3x, która robi bazarki na Izę i ja postanowiłam takowy zrobić: http://www.dogomania.pl/forum/f99/anioly-misie-diably-sznaucery-inne-rasy-psow-na-zaglodzona-ize-do-05-05-a-136468/#post12194934 Zapraszam serdecznie !!! Proszę o pomoc w unoszeniu ;) tylko, że 3 x zrobiłą bazarki bez zgody Ewa OTOZ Animals i czeka na odpowiedź, czy aby nie popełniła jakiegoś faux pas :oops: dlatego się z nimi na wątku nie wychylała ale skoro się wydało to i ja swoje bazarki zareklamuję :) z prośba o podnodzenie i licytowane gdyż bazarek jest współdzielony (Iza i zwierzaki Dorothy) więc żeby było co dzielic proszę licytować :lol: [SIZE="3"]Bazarek nr 1.http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazek-kilka-do-09-05-2009-do-22-00-a-136464/ [SIZE="3"]Bazarek nr 2. http://www.dogomania.pl/forum/f99/rozmaitosci-w-tym-dla-psa-kosci-do-09-05-2009-do-22-00-a-136467/ będzie jeszcze trzeci jak się troszke ogarnę :roll: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Przeraża mnie dalej ta sprawa :placz: Zagłodzona , błagająca o jedzenie i wodę Iza , jęcząca z bólu , śniła mi się całą noc . :-( Myśląc o tym , jak cierpiała ta sunia , nie jestem w stanie tych " ludzi " zrozumieć :shake: Nie mogę uwierzyć , że można być AŻ TAK POTWORNIE OKRUTNYM ! :angryy: To nie była bezmyślność , to było perfidne , straszne okrucieństwo , totalne zło ! :mad: Przeraża mnie też to , co napisała MILLARCA , że tacy ludzie , mogą mieć wpływ na innych , nie chciałabym mieć takich urzędników czy sąsiadów .......:shake: AJULA dla mnie też zwierzęta są takie , jak ludzie , czują , myślą , cierpią , tęsknią , mają swoją godność. Są mądre i wspaniałe :loveu: Z przerażeniem myślę też o tym , że przecież właściciele suni Izy mieli rodzinę , znajomych , którzy ich odwiedzali... Potworne jest to , że nikt z tych ludzi nie zainteresował się losem suni...... Sąsiedzi dokarmiali i zainterweniowali i chwała im za to ! Uratowali Izie życie !:Rose: Na ogromne wyrazy uznania zasłużył OTOZ , za super akcję :Rose: Mam nadzieję , że stan Izy będzie się poprawiał ! :thumbs::thumbs: Quote
Charly Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='dana'] AJULA dla mnie też zwierzęta są takie , jak ludzie , czują , myślą , cierpią , tęsknią , mają swoją godność. Są mądre i wspaniałe :loveu: wszystkie zwierzęta ( krowy, swinie tez?) czy tylko psy?;) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='Charly'][quote name='dana'] AJULA dla mnie też zwierzęta są takie , jak ludzie , czują , myślą , cierpią , tęsknią , mają swoją godność. Są mądre i wspaniałe :loveu: wszystkie zwierzęta ( krowy, swinie tez?) czy tylko psy?;) Szanuję wszystkie i nie wyobrażam sobie perfidnego okrucienstwa wobec zwierząt... Wystarczy zobaczyć to , co dzieje się na targach zwierząt.. One myślą... przeczuwają ... cierpią...... Krowy też czują , świnie też , a najgorsze , że my , ludzie je niestety uśmiercamy :placz: Quote
3 x Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 3 x napisał(a): [SIZE="3"]Bazarek nr 1.http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazek-kilka-do-09-05-2009-do-22-00-a-136464/ [SIZE="3"]Bazarek nr 2. http://www.dogomania.pl/forum/f99/rozmaitosci-w-tym-dla-psa-kosci-do-09-05-2009-do-22-00-a-136467/ [SIZE="3"]Bazarek nr 3. http://www.dogomania.pl/forum/f99/bizuteria-z-historia-w-tle-do-09-05-2009-do-22-00-a-136485/ Quote
Ajula Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Charly napisał(a): wszystkie zwierzęta ( krowy, swinie tez?) czy tylko psy?;) krowy i świnie też :) nie wiem, jak krowy, ale o świniach czytałam, że są bardzo inteligentne Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 ewa36 napisał(a):Chwała sąsiadom że zawiadomili kogo trzeba tylko dlaczego tak długo z tym czekali ? Az stworzenie niemal zniknęło z powierzchni ziemi ......... Ewo , oni próbowali przecież sunię dokarmiać , ale na okrutną perfidię właścicieli , polegającą na skróceniu łańcucha , żeby sunia nie mogłą dosięgnąć tego , co rzucali , nic już nie mogli poradzić.... Dobrze , że zdecydowali się działać , mają serce , tam , gdzie ono powinno się znajdować :loveu::loveu: Quote
ewa36 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Zgadzam się z Daną ci ludzi dobrze widzieli co się dzieje z psem bo jak tego można nie widrzieć ? A to stawianie resztek tak, aby nie mogła do wiadra sięgnąc ? To było świadome rozmyślne działanie co do tego nie ma watpliwości. Zerknijcie na wp.pl do działu KLobieta artykuł pt Czy Polki muszą rodzić w bólach - to jest o takich właśnie normalnych i o zgrozo z cenzusem - lekarzach, pielęgniarkach, połozonych ..... Włos się na głowie jeży ......... Quote
ewa36 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Chwała sąsiadom że zawiadomili kogo trzeba tylko dlaczego tak długo z tym czekali ? Az stworzenie niemal zniknęło z powierzchni ziemi ......... Quote
Erin32 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Boże, nie wierzę w to, co widzę :placz: Jakimi zwyrodnialcami muszą być ci ludzie. Urządzić im to samo, to stanowczo za mało :angryy::mad::motz: Mam nadzieję, że Iza (moja imienniczka) dojdzie do siebie i zaufa jeszcze ludziom. Trzymam kciuki za dobry domek! Quote
kako80 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 bardzo przepraszam, ale czy osoby ktore odebraly psa, zglosily to na policje? przeciez pies mial obdukcje? sa zdjecia, swiadkowie, nawet jezeli nie sasiedzi, to OTOZ, ktory sunie odbieral! ich trzeba ukarac, nawet jezeli tylko tym, ze beda na jezykach innych bo policja przyszla! nie mozna tak tego zostawic, jezeli sie boicie, to ja to zglosze do prokuratury, a ta ma obowiazek sparwdzic kazde doniesienie! ludzie dzialajcie! Quote
brazowa1 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Koko,to nie pierwsza akcja OTOZu,maja doswiadczenie w podobnych sprawach Quote
ewa36 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 No tak Dano, to mi umknęło :shake: Ale to skrócenie łańcucha, o którym piszesz jest niezaprzeczalnym dowodem świadomego działania - tzw, zamiaru bezpośredniego :shake: To tyle tytułem teorii prawniczej bo z tą obowiazkowością prokuratury ...................... na piśmie (czyli w ustawie) owszem, a w życiu całkiem co innego ......................... Ja was absolutnie nie odzegnuję bo tak samo uzażam, że skurwieli trzeba powieżć żeby reszta zaxzęła się wreszcie bać a nie czuć dobrze i bezkarnie, robiąc takie rzeczy, ale cóż ............ Co nieco przerabiałam niestety :shake: Quote
akucha Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 millarca napisał(a):Mnie najbardziej przeraża myśl, że to mogło nie być celowe okrucieństwo, tylko okrutna bezmyślność: nie lubili psa, zapominali go nakarmić. Szli go karmić resztkami, coś odwróciło ich uwagę, stawiali wiadro poza zasięgiem psa i nie myśleli już o tym. Nie widzieli jak w strasznym stanie jest pies, bo nie chcieli tego widzieć. W jakiś sposób mogę się pogodzić z myślą, że tak postępują sadyści-zwyrodnialcy, którym męka psa sprawia przyjemność. Ale że do takiego stanu doprowadzają psa ludzie, którzy uważają się za zupełnie normalnych i normalnie funkcjonują w społeczeństwie... Pomyślcie tylko: spotyka się ich na codzień, czasem od nich zależy Twoje życie. Może to oni odbiorą telefon, gdy wezwiecie karetkę do bliskiej osoby:smhair2: Tak. A mnie najbardziej przeraża świadomość, że w każdej polskiej gminie jest kilkanaście psów takich jak Iza. O nich nigdy się pewnie nie dowiemy. Odejdą w cierpieniu, samotności, upodleniu... Gdy pojawia się dramatyczny przypadek na dogo, wstrząsa nami, budzi wiele emocji, to normalne. Ale ja zawsze sobie myślę: nie jest źle - jest na dogo, czyli jest już bezpieczny. Quote
Ajula Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 akucha napisał(a):Tak. A mnie najbardziej przeraża świadomość, że w każdej polskiej gminie jest kilkanaście psów takich jak Iza. O nich nigdy się pewnie nie dowiemy. Odejdą w cierpieniu, samotności, upodleniu... Gdy pojawia się dramatyczny przypadek na dogo, wstrząsa nami, budzi wiele emocji, to normalne. Ale ja zawsze sobie myślę: nie jest źle - jest na dogo, czyli jest już bezpieczny. tak wlasnie one są wszędzie, we wszystkich wsiach psy takie jak Iza Quote
kako80 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 ja rozumiem, ze nie jest to pierwsza akcja OTOZ'u ale po prostu nie dczytalam tu zeby cokolowiek w sprawie ukarania tych ludzi bylo zrobione.. i po prostu nie miesci mi sie to w glowie. chcieli ja zaglodzic, Wy ja zabraliscie i juz nie maja problemu.. tak nie powinno byc, powinni dostac po dupie dla przykladu. wiem, jak dzialo prawo w tym sredniowiecznym kraju, ale wiem tez, ze jak sie uprzec to zadziala. niech sie choc wstydza z powodu wizyt policji! a nie maja wszystko w tylku. Quote
brazowa1 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 koko,ale plisssssss,nie dopowiadajmy sobie historii. PS nie jestem z OTOZ. Quote
iwona213 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 straszne to co zobaczyłam, oby psina znalazła cudowny domek... Quote
Recommended Posts