Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

becia66 napisał(a):
Pikus przyjeżdża jutro do Rzeszowa....:multi:
Dzięki majuska za przywiezienie....:calus:

E tam, cała przyjemność po mojej stronie, a jeszcze w towarzystwie Luciorka, to już wogóle sam miód:loveu:

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Figafiga napisał(a):
A ja niedługo pogłaszczę Pikusia :diabloti:

O Ty zgago niedobra, tak się przechwalać, no ale myślę, że mizianko będzie od wszystkich ciotek.:lol:

Posted

Pikunia już spi taki bezbronny, malutki.....nad podziw grzeczny jest, taki milusi, przytulasty.....:loveu:Właśnie się ułożył cichutko w kąciku, nie do wiary pokazałam mu gdzie ma spać i po jedzonku poszedł własnie w to miejsce ...:crazyeye:
Strasznie jest rozczulający...taki mały, bezbronny dzidziuś....:loveu:
Sprawia wrażenie pieska domowego, pewnikiem nie mieszkał na zewnątrz, umie wyskoczyć na krzesło i utulić sie na kanapie......:loveu:
Myślę że nowy domek będzie miał z niego wielką radośc.....:loveu::loveu::loveu:
Tu na zdjęciu z Lućką żebrają kanapkę....:eviltong:

Posted

becia66 napisał(a):

Sprawia wrażenie pieska domowego, pewnikiem nie mieszkał na zewnątrz
U p.Romy każdy psiak był domowy :roll:
Pikunia strasznie szybko się przyzwyczaja do dobrego domku, wczoraj u Majuski już był jak u siebie... taki szczęśliwy :loveu:
Nie sądziłam nigdy, że jest aż tak przymilasty :loveu:

Posted

Ciociu Beciu strasznie Ci zazdroszczę, to takie kochane dziubalki. Ja nie wiem jak Ty się z nimi rozstaniesz, oni mają coś takiego w sobie.... taki mały magnesik:loveu: Domki będą mieć z nich straszną radochę, a mi już tylko pozostaje popatrzeć na fotki i tęsknić:-(

Posted

Wiecie - Pikunia to taki bezproblemowy psiak - jest... a jakby go nie było. Cichutki, grzeczny, żyje swoim własnym życiem ale na głaski główkę z chęcią nadstawia. On tak jakoś rozczula....:loveu:...taki dzidziuś kochany jak wczesniej pisałam. Dużo spi i tak fajnie łepek wtula w kocyczek, no....jak małe dzidzi...:loveu: Wykąpałam go dzisiaj, stał taki grzeczniutki, nawet nie pisnął, chyba mo miło było w cieplutkiej wodzie. A kiedy otuliłam go w ręczniki to dał mi buziaka i tak patrzył w oczy.....bardzo to było wzruszające....:loveu:
Pies niekąpany przez lata, skóra namokła w cieplej wodzie i teraz sie łuszczy....aż sie martwię co pomysli p.Martyna.... że dajemy jej psa z łupieżem ale jestem pewna że jeszcze 1-2 kąpiele i ta skora zrogowaciała sie złuszczy całkiem...Nie wiem czy go nie wykapać drugi raz bo chciałabym żeby sie zaprezentował w nowym domku w całej okazałości....:razz::lol:
Zaraz postaram się wkleic parę fotek z dzisiejszego dnia ale coś image-shack mi szwankuje...

Posted

Szpilka posty nam przeskakują, mamy chyba inaczej zegar na kompach ustawiony.....Szampon mam bardzo dobry VetriDerm do skóry wrażliwej kupiony u weta w gabinecie. Zwracałam mu uwage wczesniej że psy po nim dostają łupieżu /widać tylko na czarnych/ to sie bardzo zdziwił i stwierdził że jak pies przez lata niekąpany to ma grubą skórę z łojem i brudem i jak namoknie to sie łuszczy. Że nastepne kąpiele mają pomóc bo skóra robi się coraz bardziej cienka....ale czy to prawda nie wiem ale fakt faktem wiekszośc psow ze schroniska które kapię sie łuszczy.....
Może faktycznie lepiej szarym mydłem ? nie wiem, zapytam jutro p.Martyny czy jeszcze raz go wykapać...chyba że do jutra mu przejdzie....:eviltong:

Posted

Szare mydło mimo ze tanie to ma niespotykane właściwości;) Aro miał łupież i kąpałam go w szamponie dla psow a potem w szarym mydle i pomogło, moze nie warto go juz meczyc kolejna nasiadówka w wannie

Posty skacza przez dogo :-/

Posted

Bardzo sie ciesze ze Pikus znalazl domek. Mowilysmy z Ania jak tu byla, zeby mi go nastepnym razem przywiozla, a tu taka niespodzianka! Cudnie wyglada, taki szczesliwy juz, mordka usmiechnieta, no cudo!!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

becia66 napisał(a):
Pikunia mówi wszystkim dobranoc.....:sleep2:

Rozczulający widok:loveu: podobnie jak relacja z kąpieli ;)

ale Ci sie Pikuś udało chłopie!

Posted

Pikunio cudny, nowa Pańcia się zakocha od razu, nie przejmujcie się łupieżem, Poldi też miał po pierwszej kąpieli i już wszystko ok, to chyba, rzeczywiście chodzi o to , że one długo nie kąpane i potem to tak wygląda.

Posted

becia66 napisał(a):
długo albo wcale bo nie wydaje mi sie żeby go p.Roma kąpała mając 40 psów, a przede wszystkim nie mając do tego warunków....:roll:

A pani Roma mieszka tam wysoko w Przemyślu ( ulica mi umknęła) tam jak się jedzie na główny cmentarz?

Posted

majuska napisał(a):
to chyba, rzeczywiście chodzi o to , że one długo nie kąpane i potem to tak wygląda.

długo albo wcale bo nie wydaje mi sie żeby go p.Roma kąpała mając 40 psów, a przede wszystkim nie mając do tego warunków....:roll: