Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Witamy u podopiecznych Romki - Pakusia i Romy z najlepszym życzeniami dla całej gromady...:loveu::loveu::loveu:

[FONT=Arial Black]Radości, satysfakcji z pomocy naszym mniejszym braciom, samych wokół merdających ogonów i prężących się szczęśliwie kotów i Bardzo, Bardzo Dużo Szczęścia - Świątecznie, Noworocznie i codziennie -:lol::lol::lol::lol::lol:[/FONT]

[FONT=Arial Black]życzy [/FONT]
[FONT=Arial Black]Misia z całą Uboczową gromadką...:lol:[/FONT]

• 1 month later...
Posted

Pakunio był na badaniu serduszka (echo serca i EKG)i wiecie co... pani doktor powiedziała,ze chłopak zuch i serduszko jest zdrowe...oczywiście Pakunio chciał zjeść panią doktor ale załozyła mu kaganiec i stał dalej spokojnie...bolą go trochę stawy,szczególnie łapka z przodu (prawa) i już nie zawsze wita mnie po powrocie do domu...bo nie słyszy,ze przyszłam...ale kocha mnie nad życie i chce zawsze być przy mnie bliżej niż Romka.:lol:

Posted

Oj Pakuniu ale ci się fartnęło na te ostatnie lata życia. Kocyczki, podusie, ciepełko, no i Romka pod ręką spełniająca wszystkie zachcianki...:eviltong:
Ale co tam podusie, kocyczki - miłość najważniejsza, a tej mu na pewno nie brakuje...:loveu:

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Niunio,zrobił się psem gadającym...wzdycha,popiskuje,stęka...znaczy to odpowiednio"przytul mnie","dlaczego nie zwracasz na mnie uwagi","ja tez jestem ważny,za długo głaszczesz Romkę","daj mi to co sama jesz".Waży około 10-11 kg i jak na psiaka w tym wieku ma naprawdę super kondycję.Rano budzi się jako ostatni i tak twardo śpi,ze czasami muszę go dość długo budzić.Taki zaspany,nie zejdzie sam po schodach na poranne siusiu,tylko patrzy na mnie i prosi:"weż mnie na ręce"...albo nie patrzy tylko czeka,bo ja i tak go wezmę na ręce i zniosę ze schodów.Takiego jeszcze cieplutkiego znoszę na podwórko a wtedy w mojego Pakunia wstępuje bojowy duch...za bramą leżą 2 sąsiedzkie bernenczyki.Pakunio wydaje pomruk,nabiera przyspieszenia i pędzi do bramy z całych sił,zeby pokazać kto tu rządzi.Berneńczyki...to suki Toga i Wega,ale co tam ważne ,ze to duże psy na ,które do woli i bezpiecznie można poszczekać.Bo dla Pakunia im większy pies tym lepiej...Jak już porannemu rytuałowi stanie się zadość(siusiu+szczekanie na suki)Pakunio rozgląda się za mną,jak zniknę z pola widzenia jest niedobrze...wraca do domu(już rozgrzany,więc sam idzie po schodach)i kładzie się na swoim miejscu na kanapie i śpi dalej...

Posted

te starsze psy tak mają , że przesypiają większośc dnia. A nosić 10-cio kilowego Pakunia po schodach to też wyczyn i kondycha z twojej strony. Ale zdumiona jestem , że Pakunio aż tyle waży bo on dla mnie taka kruszynka zawsze była.

• 3 weeks later...