Becia66 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 W nowym domku w Łowiczu !!! Pikuś jest jednym z psiaków p.Romy z Przemyśla oddanym do schroniska. Kobieta ma 30 psów i brak sił do opieki nad nimi. Lecz przykre bardzo jest to, że został oddany 11 letni staruszek który nijak nie radzi sobie ze schroniskową rzeczywistością. Przez pierwsze dni był jeszcze energiczny, biegał po wybiegu i nawiązywał kontakt z ludżmi. Teraz Pikuś posmutniał, wypuszczany z boksu nie biega jak wcześniej tylko zakopuje sie w trawce i leży....i patrzy tym swoim przerażliwie smutnym wzrokiem co serce rozdziera.....:shake::-( Pikuniu okruszek lgnie do człowieka, wtula swe małe ciałko byle tylko bliżej i.....dłużej..... Podaje łapkę, nastawia siwy pysio do głaskania......przymyka ślepka jakby mówił chwilo trwaj.......Ale niestety rzeczywistośc schroniskowa wpycha z powrotem psa do boksu i wtedy Pikuś gaśnie....:shake:...Takie strasznie to dołujące i zakładam ten wątek w nadziei że ktoś na zawsze przytuli Pikusia do serca, że juz nikt nigdy nie zobaczy jego opuszczonej główki i przerazliwie smutnych oczu..... Depresja psiaka pogłębia sie z tygodnia na tydzień, kierownik Artur prosił o pomoc w znalezieniu domku... Pikuś żyje w zgodzie z innymi psami, uwielbia koty i jest kastrowany. Piesek przebywa w schronisku w Orzechowcach, i z utęsknieniem wypatruje kogoś, kto zechce pokochać to stareńkie, malutkie nieszczęście ale z jakże dużym, pełnym smutku i rozpaczy serduchem. Tel.kontaktowy 606262450 [email protected] Quote
Becia66 Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Pikuniu bardzo prosi o domek......:modla::modla::modla: Quote
figa33 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 beciu66 , co to za bieda straszna...?:shake: Quote
Neczka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Warto dodać, że Pikunia reaguje też dobrze na koty. Przecudny, delikatny, maleńki pieseczek potrzebuje domku na już... Takie se i moje fotki :roll: Quote
majuska Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [LEFT]Jestem Pikuniu u Ciebie!!! Trzymaj się maleńki, domek się znajdzie.....[/LEFT] Quote
Ola la Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 No piekny Picullllllllo! Bede kibiować przystojniaczkowi;) widzialam go przed chwilką na cafeanimal :cool3: jak nie wrzucą Pikusia do Metra to.....:mad::pissed::pissed::evilbat::evilbat::evilbat::olympic::2gunfire::look3::chainsaw: Quote
Becia66 Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Neczka zrób mi banerek z tym drugim zdjęciem z pierwszego postu....:modla: Quote
ihabe Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Katowice melduja się na wątku:loveu: Jak ja kocham takie psinki:loveu: a jak bardzo mi serce pęka widząc jak one cierpią :placz:Pikuś jestem z Tobą. Czy myśleliście o jakimś hoteliku jeśli nie znajdzie sie DT? Quote
Becia66 Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 ihabe napisał(a): Czy myśleliście o jakimś hoteliku jeśli nie znajdzie sie DT? ja mam nadzieję że znajdzie się od razu DS.....:roll: Quote
Becia66 Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Witaj Pikulinku...nikt dzisiaj do ciebie nie zaglądnął......:shake: I jak ty masz bidoku domek znależć ? :shake: Quote
figa33 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 zaglądam i mam nadzieję,że ktoś się tą bidą nad bidami zainteresuje..:-( Quote
karolciasz28 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Dlaczego psy starsze nie są zauważane:shake::-(:-(:placz: Quote
ihabe Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Brutalne życie, liczy się tylko młodość wszędzie :placz:Całe szczęście, że nie na Dogo:loveu: Dlatego wcześniej pytałam o ewentualnym hoteliku. Quote
figa33 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Pikusiu , jutro nowy dzień ,nowe nadzieje... Quote
majuska Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Pikunio, nowy dzień wstał.... i znowu świeci słoneczko, może to dla Ciebie dziś wreszcie zaświeci:razz:.... Quote
Recommended Posts