Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W nowym domku w Łowiczu !!!
Pikuś jest jednym z psiaków p.Romy z Przemyśla oddanym do schroniska.
Kobieta ma 30 psów i brak sił do opieki nad nimi. Lecz przykre bardzo jest to, że został oddany 11 letni staruszek który nijak nie radzi sobie ze schroniskową rzeczywistością. Przez pierwsze dni był jeszcze energiczny, biegał po wybiegu i nawiązywał kontakt z ludżmi. Teraz Pikuś posmutniał, wypuszczany z boksu nie biega jak wcześniej tylko zakopuje sie w trawce i leży....i patrzy tym swoim przerażliwie smutnym wzrokiem co serce rozdziera.....:shake::-(

Pikuniu okruszek lgnie do człowieka, wtula swe małe ciałko byle tylko bliżej i.....dłużej.....
Podaje łapkę, nastawia siwy pysio do głaskania......przymyka ślepka jakby mówił chwilo trwaj.......Ale niestety rzeczywistośc schroniskowa wpycha z powrotem psa do boksu i wtedy Pikuś gaśnie....:shake:...Takie strasznie to dołujące i zakładam ten wątek w nadziei że ktoś na zawsze przytuli Pikusia do serca, że juz nikt nigdy nie zobaczy jego opuszczonej główki i przerazliwie smutnych oczu.....
Depresja psiaka pogłębia sie z tygodnia na tydzień, kierownik Artur prosił o pomoc w znalezieniu domku...
Pikuś żyje w zgodzie z innymi psami, uwielbia koty i jest kastrowany.
Piesek przebywa w schronisku w Orzechowcach, i z utęsknieniem wypatruje kogoś, kto zechce pokochać to stareńkie, malutkie
nieszczęście ale z jakże dużym, pełnym smutku i rozpaczy serduchem.

Tel.kontaktowy 606262450 [email protected]

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No piekny Picullllllllo!
Bede kibiować przystojniaczkowi;)

widzialam go przed chwilką na cafeanimal :cool3:
jak nie wrzucą Pikusia do Metra to.....:mad::pissed::pissed::evilbat::evilbat::evilbat::olympic::2gunfire::look3::chainsaw:

Posted

Katowice melduja się na wątku:loveu: Jak ja kocham takie psinki:loveu: a jak bardzo mi serce pęka widząc jak one cierpią :placz:Pikuś jestem z Tobą. Czy myśleliście o jakimś hoteliku jeśli nie znajdzie sie DT?

Posted

Brutalne życie, liczy się tylko młodość wszędzie :placz:Całe szczęście, że nie na Dogo:loveu: Dlatego wcześniej pytałam o ewentualnym hoteliku.