Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 771
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moria napisał(a):
Kajtus od wczoraj nie mial sapki spokojnie spal i odpoczywal, dzisiaj rano tez w sumie nie bylo zle.
Jednak nie wiem może zabraklo mu juz sil po raz pierwszy polozyl sie na boczku a zabrany na rece lal sie przez nie. Nie mogl juz ustac na nozkach, sam popil troche wody. polozylusmy go do koszyczka i Kajtus po prostu zasnal. oczka ma zamkniete, nie meczyl sie nie sapal, nie dusil nie krztusil sie, po prostu zasnal.
Masz racje Malgosiu juz go pewnie spotkaly wszystkie psy dogomaniackie i nie tylko, ktore odeszly.

Kajtusiu najdroższy:-(:-(:-(:-( Moje serce i mysli są z Tobą. Ból niesamowity . Nie mogę w to uwierzyć, przecież miałam mu przesłać tabletki.:-(:-(:-(

Dla mnie pocieszeniem i ukojeniem jest fakt, ze Kajetanek odszedł u Wioli i to tak spokojnie, nie męcząc się, otoczony miłością, towarzystwem psich kolegów, towarzyszy swych ostatnich miesięcy, których wszystkich łączyła wspólna miłość od nas wszyskich id od Morii i jej rodziny.

Kochany pieseczku, byłeś cudowny. Człowiek wiele starcił, że nie został Twoim przyjacielem, tym jedynym , tym Twoim. Miałeś nas wszystkich, po troszku, każdy z nas dał Ci część swego serca, swych mysli.
Kajtusiu...... śpij spokojnie kochany :-(:-(:-(:-(:-(

Posted

Odpocznij piesku, a potem biegnij poszaleć na niebieskich łąkach. :-(

Cioteczki, jak to dobrze, że zdążyłyśmy zapewnić mu kilka szczęśliwych miesięcy i odejść z pamięcią o zielonej trawce u Morii a nie o schroniskowych kratach.

Moria, wielkie dzięki!

Posted

[quote name='Negri_2008']a jednak odszedł :placz:

[SIZE=2]ps. to już kolejna świeczka, którą zapalam w krótkim czasie :shake:
ja tez Negri....
po cichutku śledzilam watek tej Kruszynki:placz::placz: przykro mi psiaku strasznie, ale przyjamniej ostatnie 2,5 miesiace czułeś sie kochany i szczesliwy...biegaj radośnie z moim Sokratesem:placz::placz::placz:

Posted

TAk mi smutno i źle jak pomyślę...niby się pocieszam...ale jakoś mimo wszystko tak zal...:-(:-(:-(:-(
Cioteczki kochane...u Wioli zostało 50 zł z hoteliku (100 zł zapłaci za weta)..ja również mam ok 250 zł zebrane już na Słodziaka...dzwoniłam do Morii...prosiła, żeby zarezerwowała miejsce po Kajetanku i nikomu go nie oddawała...to miejsce w domku...może byc dla staruszka...dla jakiejs niewielkiej(gabarytowo) bidulinki...jeśli macie taką na "juz"..to moze byśmy dały do Morii- tylko wtedy musimy zadecydowac wspolnie- zwlaszcza osoby deklarujace- czy zechca dalej wplacac...bo w sumie mamy miejsce dobre i 300 zł..a to miesiac dla jakiegos psiaka na cito....
Kajtuś..ja wiem, ze tu opłakujemy Twoją pamięc i Ty wiesz, ze tak jest- ale jestem pewna, ze jesli Twoje odejscie moze przyczynic sie do uratowania jakiegos kolejnego nieszczescia- to na pewno tego chcesz...Proszę Was cioteczki o rozwazenie...a jesli nie- to prosze napisac od kogo i jaka kwote mam przelac(i na jakiego pieska- tzn do kogo)- nie ma problemu- zrobie to wg Waszej decyzji- to sa Wasze pieniążki i zrozumiem kazda decyzję....
KAJTUSIU...BIEGAJ SZCZESLIWY I PAMIETAJ ZE CIE BARDZO WSZYSTKIE KOCHAMY....

• CIAPULINKO- TO JUZ 11 DZIEN BEZ CIEBIE-BARDZO TĘSKNIĘ..

• Posted

[quote name='madcat1981']Ten piesek, jesli mialby zajac miejsce Kajtusia, chyba nie moglby byc zbyt duzy? Moze niesmialo przedstawie Rudzika, bo wciaz nie mam czas zagladac na jego watek :(

http://www.dogomania.pl/forum/f28/lisek-cudo-z-progr-interwencja-schr-radom-czy-znajdzie-dom-144810/

Kajetanku... [']
    Cioteczki...pierwsza propozycja juz jest...prosze sie wypowiadac...jesli chodzi o wielkosc- tak- poniewaz to piesek do domku- nie moze byc za duzzy...Kajetanek to była Kruszynka....:-(:-(:-(

CIAPULINKO- TO JUZ 11 DZIEN BEZ CIEBIE-BARDZO TĘSKNIĘ..

• Posted

wchodzę na ten wątek dzisiaj juz po raz kolejny, czytam, łzy mi lecą i nie wiem , na prawdę nie wiem co napisać. Chyba po raz pierwszy nie umiem przełozyc na słowa to co dyktuje mi moje serce :-(

Posted

Co za wiadomość :placz::placz::placz: a ja coś przeczuwałam, że Kajtek od nas odejdzie wkrótce :( Moria, jak on łapał wiatr tzn., że już nie było dobrze, bno nie umiał złapać oddechu, to już były pierwsze oznaki :( dobrze, że odszedł sam, że się nie męczył, że zasnął spokojnie :( że nie musiał być usypiany :( biegaj kochany piesku szczęśliwie! napewno spotkałeś już Bursztynka :( :placz::placz: co za wiadomość, łzy w oczach... :( dobrze, że Moria dała mu nowe życie przez te 2 i pół miesiąca.

Dziękuję cioteczki za wszystko dla tego psiaka. Dziękuję goni, że tak skutecznie rozkręciła ten wątek i dzięki temu Kajtek poznał nowe życie... goniu, wielkie dzięki kochana! Moria, Tobie również! Dzięki, że dałaś mu poznać na koniec swojego życia czym jest życie, prawdziwe życie, w którym Kajtek był przez kogoś kochany! Gdyby nie my to odszedł by zapomniany w schronisku... :(

Normalnie mam gulę w gardle :( :placz::placz::placz::placz:

Kajetanku, śpij spokojnie...

Posted

No i jak zobaczylam zdjecie Kajtusia..już nie mogę teraz:placz::placz::placz::placz:Boze..te oczęta sliczne..ta mordeczka kochana maleńka słodka...dlaczego tak sie dzieje ze te kochan psie serduszka są takie slabe i kruche??Moze dlatego, ze zbyt duzo w nich milosci do czlowieka...i sie nie miesci...Jejuuuuu...to tak boli i tak smuci....:placz::placz::placz:KAjtulku..jeszcze dziś od marysi przyszly dla Ciebie pieniązki Skarbie...A TY nas opusciłeś:-(:-(:-(

CIAPULKO...TO JUZ 11 DNI BEZ CIEBIE..BARDZO BARDZO TĘSKNIĘ:-(

Posted

Ja podtrzymuję swoją deklarację dla kolejnego staruszeczka kruszynki, który zamieszka u Morii, na miejscu Kajtusia :-(

Decyzję, który to będzie piesek pozostawiam ciociom, które mają większe rozeznanie.

Kajtuś - Kruszynka :shake::-(
    [*]

Posted

Mam zdjęcie Kajtusia wydrukowane i na biurku w pracy, patrzę na tę śliczna mordkę mimo, ze nigdy nie miałam okazji go przytulić , chciałabym to zrobić.
    :-(:-(:-(:-(

Posted

Negri_2008 napisał(a):
    Ja podtrzymuję swoją deklarację dla kolejnego staruszeczka kruszynki, który zamieszka u Morii, na miejscu Kajtusia :-(

Decyzję, który to będzie piesek pozostawiam ciociom, które mają większe rozeznanie.

Kajtuś - Kruszynka :shake::-(

• Wiem,że może za szybko, że może nie powinnam ale jeśli się zgodzicie miałabym kandydata z naszego schroniska na miejsce Kajtusia. Również dość wiekowy, a do tego bez jednego oczka. Jeśli uznacie,że to w porządku, to zaproszę was na jego wątek. Pozostawiam to wam do rozważenia.

Posted

ihabe napisał(a):
    Mam zdjęcie Kajtusia wydrukowane i na biurku w pracy, patrzę na tę śliczna mordkę mimo, ze nigdy nie miałam okazji go przytulić , chciałabym to zrobić.
    :-(:-(:-(:-(

:-( Moria, czy Kajtek został gdzieś zakopany czy spalony?

Posted

__Lara napisał(a):
    :-( Moria, czy Kajtek został gdzieś zakopany czy spalony?

Przeciez wiesz, ze nie można tego zrobić :-( Utylizacja to jest to słowo :placz:
    Moria wie już cos o tym :placz::placz:

Posted

ihabe napisał(a):
    Przeciez wiesz, ze nie można tego zrobić :-( Utylizacja to jest to słowo :placz:

:placz::placz::placz: nawet mi nie mów...:-(:-(:placz:

Posted

bezsilność to najstraszniejsze uczucie jakie towarzyszy człowiekowi w XXI wieku :-(:-(

Kajtusiu, jesteś w naszych serduszkach, na zawsze :-(:loveu::-(:loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Przeciez wiesz, ze nie można tego zrobić :-( Utylizacja to jest to słowo :placz:
    JA swoją Ciapunie zakopalam...zawinęlam w piekne- wakacyjne reczniki, wyścielilam pudelko nastepnym ręcznikiem...przykryłąm ją innym pudełkiem--i ma grobek niedaleko mojego domu i swojej Mamusi:-(:-(:-(:-(..niechby mi ktos zabronil pochowac...:mad:
    KAjtulinko nasza...tak smutno bez Ciebie...:placz::placz:MAm nadzije, ze Moja Ciapulinka i reszta Naszych Kochanych Skarbów dogomaniackich, juz sie Tobą zaopiekowały...

CIAPULINKO- OD 12 DNI POZOSTAWILAŚ MOJE SERCE W BÓLU:-(:-(:-(

Posted

[quote name='martka1982']Wiem,że może za szybko, że może nie powinnam ale jeśli się zgodzicie miałabym kandydata z naszego schroniska na miejsce Kajtusia. Również dość wiekowy, a do tego bez jednego oczka. Jeśli uznacie,że to w porządku, to zaproszę was na jego wątek. Pozostawiam to wam do rozważenia.
    MArtko..wczoraj w ncy(nie szukalam ale trafilam) na watek niewidomego mlodego i malego pieska, ktory zostal brutalnie pobity i od tego stracil wzrok..zlowylam na tamtym watku propozycje pomocy..ale nie wiem czy odpowiedza i co odpowiedza...napisalam ze czekam do dzis..jesli nie bedzie odpowiedzi-to wtedy..dobrze???JA pozwolilam sobie sama zadecydowac w nocy- bo los tamtego biedaka mnie poruszyl natychmaist- amiejsca u Morii szkoda...dopeiro mialam tu napisac cokolwiek, jak si e rozeznam tam na watku...Moria chce malutkiego i mowila ze moze byc slepaczek-jak zobaczylam tamtego Malucha- moje reakcja byla natychmiastowa....spontaniczna chyba nawet....przepraszam, jesli sie pospieszylam....:-(

Posted

[quote name='gonia66']MArtko..wczoraj w ncy(nie szukalam ale trafilam) na watek niewidomego mlodego i malego pieska, ktory zostal brutalnie pobity i od tego stracil wzrok..zlowylam na tamtym watku propozycje pomocy..ale nie wiem czy odpowiedza i co odpowiedza...napisalam ze czekam do dzis..jesli nie bedzie odpowiedzi-to wtedy..dobrze???JA pozwolilam sobie sama zadecydowac w nocy- bo los tamtego biedaka mnie poruszyl natychmaist- amiejsca u Morii szkoda...dopeiro mialam tu napisac cokolwiek, jak si e rozeznam tam na watku...Moria chce malutkiego i mowila ze moze byc slepaczek-jak zobaczylam tamtego Malucha- moje reakcja byla natychmiastowa....spontaniczna chyba nawet....przepraszam, jesli sie pospieszylam....:-(

dawaj link do wątku Goniu, nie zapominaj o mnie :-(:-(