elik Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 Dnia 12.08.2023 o 06:21, Nadziejka napisał: Psineczki za Was za Olę za Tanię za podróż szczęśliwą za wszystko z modlitwą caluni czas Bardzo dziękujemy Nadziejeczko kochana Quote
Tola Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 Wszystkie maluszki cudne, mam nadzieję, że nie będą sprawiały pieszych problemów..Czekam na info od Jaaga, jaką karmę zamówić. Quote
elik Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 Dnia 12.08.2023 o 20:21, Tola napisał: Wszystkie maluszki cudne, mam nadzieję, że nie będą sprawiały pieszych problemów..Czekam na info od Jaaga, jaką karmę zamówić. Martusiu, myślę, że dobrze byłoby, gdybyś w poście, który sobie zarezerwowałaś - "Wpłaty na konto Zea", wpisała wszystkie wpłaty jakie wpłynęły dla maluszków? Quote
Tola Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 Dnia 12.08.2023 o 21:54, elik napisał: Martusiu, myślę, że dobrze byłoby, gdybyś w poście, który sobie zarezerwowałaś - "Wpłaty na konto Zea", wpisała wszystkie wpłaty jakie wpłynęły dla maluszków? Postaram się to zrobić do przyjazdu psiaków. Quote
Tola Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 Na koncie ZEA jest wpłata dla maluszków, pięknie dziękujemy 70 zł - Nesiowata 07.08.) Quote
elik Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 Dnia 12.08.2023 o 22:26, Tola napisał: Na koncie ZEA jest wpłata dla maluszków, pięknie dziękujemy 70 zł - Nesiowata 07.08.) Martusiu, masz post do wpisywania wpłat dla maluszków Quote
elik Posted August 13, 2023 Author Posted August 13, 2023 Dnia 13.08.2023 o 06:27, Nadziejka napisał: cichutko zagladam Ja też Quote
elik Posted August 14, 2023 Author Posted August 14, 2023 Zapraszam na bazarek dla wszystkich siedmiu szczeniaczków. Bardzo prosimy o hojność. Piesków dużo, a środków na ich utrzymanie jest niewiele L I N K Quote
Tola Posted August 16, 2023 Posted August 16, 2023 TZ zamówił dzisiaj 2x10 kg karmy Happy Dog Puppy (307,80 zł) dla wszystkich maluszków. 4 Quote
elik Posted August 16, 2023 Author Posted August 16, 2023 Dnia 16.08.2023 o 11:01, Tola napisał: TZ zamówił dzisiaj 2x10 kg karmy Happy Dog Puppy (307,80 zł) dla wszystkich maluszków. Bardzo dziękuję Martusiu Będą miały dobrą wyżerkę na przywitanie. Quote
Jaaga Posted August 16, 2023 Posted August 16, 2023 W związku z tym, że szczeniaczki mają róznych opiekunów, a jest ich naprawdę dużo, to chciałam napisac o zasadach, jakie stosujemy przy adopcji szczeniaków, żeby potem nie było nieporozumień. Jako, że szczeniak i tak jest niewiadomą i wyrosnać może mniej lub bardziej, niż zakładamy, a to, jaki bedzie jako dorosły, głównie będzie zależało od tego, jak bedzie prowadzony, to nie ma u nas możliwości umawiania zainteresowanych na oglądanie maluchów. Tym bardziej, że prowadzę hodowlę i tez nie wpuszczam "oglądaczy" dla bezpieczeństwa swoich szczeniąt. Kazdy obcy jest dla nich potencjalnym zagrożeniem. Szczególnie tacy, którzy byc może odwiedzali już schroniska, organizacje, przytuliska i mogą na sobie coś przynieść. Tak samo moje maluchy są rezerwowane wczesniej i ludzie przyjeżdżają dopiero po ich odbiór. Wstawiam zawsze sporo zdjeć, opisuję szczeniaki, więc kazdy widzi i może się zdecydować. Nie jesteśmy schroniskiem, nie mamy pracowników, prowadzimy normalny dom, jest nas dwoje do wszystkiego, wiec nie ma naprawde opcji przyjmowania ludzi i pokazywania szczeniaków. Szczeniaków jest aż 7, roboty bedzie przy nich po pachy, wiec mam nadzieję, że każdy tu to zrozumie. 2 Quote
elik Posted August 16, 2023 Author Posted August 16, 2023 Dnia 16.08.2023 o 20:40, Jaaga napisał: W związku z tym, że szczeniaczki mają róznych opiekunów, a jest ich naprawdę dużo, to chciałam napisac o zasadach, jakie stosujemy przy adopcji szczeniaków, żeby potem nie było nieporozumień. Jako, że szczeniak i tak jest niewiadomą i wyrosnać może mniej lub bardziej, niż zakładamy, a to, jaki bedzie jako dorosły, głównie będzie zależało od tego, jak bedzie prowadzony, to nie ma u nas możliwości umawiania zainteresowanych na oglądanie maluchów. Tym bardziej, że prowadzę hodowlę i tez nie wpuszczam "oglądaczy" dla bezpieczeństwa swoich szczeniąt. Kazdy obcy jest dla nich potencjalnym zagrożeniem. Szczególnie tacy, którzy byc może odwiedzali już schroniska, organizacje, przytuliska i mogą na sobie coś przynieść. Tak samo moje maluchy są rezerwowane wczesniej i ludzie przyjeżdżają dopiero po ich odbiór. Wstawiam zawsze sporo zdjeć, opisuję szczeniaki, więc kazdy widzi i może się zdecydować. Nie jesteśmy schroniskiem, nie mamy pracowników, prowadzimy normalny dom, jest nas dwoje do wszystkiego, wiec nie ma naprawde opcji przyjmowania ludzi i pokazywania szczeniaków. Szczeniaków jest aż 7, roboty bedzie przy nich po pachy, wiec mam nadzieję, że każdy tu to zrozumie. Tym bardziej, że miały przyjechac do nas dwie szczeniaczki, a zrobiło się z tego 8 psów, co już samo w sobie jest ogromnym wyzwaniem. Razem z Tolą miałyśmy dotąd kolejność procedur - rozmowa telefoniczna, ankieta, ew. wizyta i przyjazd po odbiór szczeniaka. Jesli Tola się zgodzi, to ja jak zwykle prosilabym ją o pierwszy kontakt z ludzmi przy Parówczaku. Myślę, ze lepiej jak jedna osoba rozmawia na pierwszy raz, bo zawsze gdyby akurat jeden szczeniak nie pasował do danego domu, to moze zaproponowac od razu innego. Nie widzę problemu. W pełni rozumiem powody Twoich ustaleń i je akceptuję, bo i tak nie mam wyjścia Quote
Jaaga Posted August 17, 2023 Posted August 17, 2023 Właśnie Andrzej pojechał po testy, zeby od razu zrobić Gabi jeden i dwa zbiorowe siódemce maluchów. Na początek jednak zamieszkają w domku dla kotów, żeby były odizolowane na czas kwarantanny. Mamy tam podłogę z tworzywa, trudną do doczyszczenia, wiec musze pozwijać wyścieloną kotom dywanową wykładzinę i jedziemy kupić linoleum, zeby było łatwe do mycia i dezynfekcji. 5 2 Quote
elik Posted August 17, 2023 Author Posted August 17, 2023 Fantastycznie, że rodzinka już jest w drodze. To połowa sukcesu 1 Quote
Poker Posted August 17, 2023 Posted August 17, 2023 Dnia 17.08.2023 o 10:10, Nesiowata napisał: Teraz już tylko z górki! Oby Quote
elik Posted August 18, 2023 Author Posted August 18, 2023 Dnia 17.08.2023 o 20:00, elik napisał: To już jutro? To już dzisiaj Jaaga napisała na wątku ich mamy, że przyjadą około 14-tej Quote
Nadziejka Posted August 18, 2023 Posted August 18, 2023 Psinunie i opiekunowie Niechaj Moc bedzie z Wami Quote
Recommended Posts