Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 18.08.2023 o 21:52, Poker napisał:

Fajne łobuzy, ale roboty współczuję.

Może na razie ogranicz ilość szmatek i zabawek, bo zwariujesz z praniem.

W poniedziałek pojedzie paka z manelami. Może się przydadzą dla czortów i nie tylko.

Ślicznie dziękuję.  U nas prawie wszystko się przydaje, bo na bieżąco psy cos niszczą lub sie zużywa w praniu. Co się nie przydaje psom, to pakuje w poszewki i daje Babuciowi, bo trafiła nam się świnia uczulona na słomę. Ona i tak sobie to z czasem wyciąga, ale chociaż ma zajęcie. Tylko wiadomo, po świni to już tylko do kubła. 

Zabawkami tak ładnie się bawią, że nie mam sumienia, ale legowiska materiałowe z gąbka są już do wymiany, a przecieradlo po nocy to tylko zwinąć i wyrzucić. Zaraz idę tam właśnie sprzątać, tylko nakarmilam i czekam na efekt ;)żeby nie zaczynać od nowa zanim skończę. 

• Like 2
Posted

Wszystkie maluszki cudne, Parówczak jedyny i niepowtarzalny. Jak dobrze, że po raz kolejny zwyciężyła życzliwość i  współpraca tutaj na forum, dzięki której 7 żyć zostanie uratowanych, a przecież jeszcze przyjechała mamusia Gabi 😘 

• Like 1
Posted

TZ 06.09.podrzuci do Jagny koce i to wszystko, co mamy z darów, przyda się teraz maluchom a potem psom w okresie jesienno - zimowym. Zapakuję też obróżki i smyczki, aby maluchy jechały wystrojone do nowych domów. 

• Like 2
Posted
Dnia 19.08.2023 o 10:39, Tola napisał:

Elu - moje dziewczynki to Rózia ( mniejsza) i Olinka(większa) - jak możesz to wstaw imiona w ten pierwszy zapoznawszy post 😉

Mówisz, masz   😄   

Posted

Kupy dziś były czyste, bez robali, ale z śluzem jeszcze. Wczoraj późno doszła karma i dałam im Bosch pyppy, którego miałam.  Wieczorem dostały już swoją karmę. Mam nadzieję, że kupki się unormują, bo używam do swoich yorków też Happy dog, tylko wersji mini i jestem zadowolona.

Dziś była p. doktor zaszczepić p. wsciekliźnie mamusię  też zauważyła, że są chudziutkie.

IMG_20230819_133406.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 19.08.2023 o 13:45, Jaaga napisał:

Kupy dziś były czyste, bez robali, ale z śluzem jeszcze. Wczoraj późno doszła karma i dałam im Bosch pyppy, którego miałam.  Wieczorem dostały już swoją karmę. Mam nadzieję, że kupki się unormują, bo używam do swoich yorków też Happy dog, tylko wersji mini i jestem zadowolona.

Tolu, czy zrobisz zbiórkę? Na razie wszystko zapisują w przychodni na zeszyt. 

Jeśli ktoś pomoże i podrzuci   pomysł na wzruszający tekst to tak, jak najbardziej; nie mam teraz  głowy do tworzenia.

Posted
Dnia 19.08.2023 o 13:59, Tola napisał:

Jeśli ktoś pomoże i podrzuci   pomysł na wzruszający tekst to tak, jak najbardziej; nie mam teraz  głowy tworzenia.

To też dołączę do prośby.  Mam teraz takie obciążenie problemów własnych i obowiązków,  że ledwo funkcjonuję. Np wczoraj późnym wieczorem powiedziałam mężowi, żeby posłuchał ze mną koników morskich, bo tak ładnie cykają 😉 Powiedział mi, że pora, żebym jednak poszła spać i mam nie słuchać tych morskich stworzeń.

W środę jadę do Warszawy, więc mogłabym zabrać jakiegoś zwierzaka. Tylko nie wiem, czy to jest wykonalne czasowo, chodzi o wizytę PA. Jadę do sądu, więc w określonym miejscu i godzinie mogę przekazać psa, ale nie ma możliwości,  żebym mogła się nim zaopiekować,  gdyby coś nie wyszło, bo w sądzie być muszę. Na ostatnią rozprawę też wieźliśmy szczeniaka i wszystko przebiegło sprawnie. Dajcie znać, czy to ma sens. Najwyżej wybranego malucha dalabym wcześniej zaszczepić. 

• Like 1
Posted
Dnia 19.08.2023 o 14:57, rozi napisał:

Tekst nie, ale tytuł może

MIEJSCOWOŚĆ ZRÓWNANA Z ZIEMIĄ. WOJNA. MALUTKA SUNIA OCHRONIŁA SWOJE SZCZENIĄTKA.

i to zdjęcie

image.jpeg.905a597a0b9a633c7c1e9dea84de24d3.jpeg

Dzięki rozi, to dobry tytuł, żeby przykuć uwagę ludzi. Spojrzenie Gabi przewierca serce, tło rzuca się w oczy.

Posted

Maluchy są coraz fajniejsze. Byłam u nich poleżeć sobie z nimi. Dobrze, że Ikea ma takie wygodne kanapy 😉 wpakowały się prawie wszystkie, opócz Dimy.On nie ma takiej potrzeby, najpierw bawił się siostra, a potem usiadł na foteliku i pilnował wszystkiego. Reszta to przytulne słodziaki. Mam dokładnie wylizaną twarz, nos i uszy. Najbiedniejszy jest Paróweniek. jest tak chudy, ze wystają mu wszystkie kości i kręgosłup. Dokarmiam go z ręki, bo boi się rodzenstwa.

• Like 5
Posted

Wstępnie:

Jaką siłę i mądrość musi mieć w sobie takie niewielkie Stworzenie…

Może jamę dla maleńkich wykopała, siedziała cichutko, nie uciekła przy wybuchach.

Znaleziona cudem, przewieziona z małymi do schroniska na terenie, gdzie też wojna i psy szaleją ze strachu.

Dzięki poświęceniu Wolontariuszek cała rodzina po ogromnej podróży dotarła do Polski. Mają bezpieczne schronienie, opiekę, będą szukały dobrych domów.

Jednak przedtem trzeba je ogarnąć, pozbyć się pasożytów, odkarmić, bo wychudzone są, zaszczepić, zdiagnozować, czy zdrowe. To duże koszty, szczeniaczków jest siedem. Mamusia też będzie do adopcji, do domu, który odpłaci sercem za koszmar, jaki przeszła

• Like 1
Posted

Mogę prosić o ogłaszanie szczeniąt? Naprawdę jest ciężko. 

Kiedy usłyszałam, że są po 7 kg suni I maleńkie, to zakładałam takie 1-1,5 kg maluszki jak Parówcio, a Dima jest jeszcze większy od Figielka.

Bardzo proszę więc o mobilizację z ogłoszeniami, bo nic nie robię tylko karmie, sprzątam, mocze wszystko po kupach w domestosie i piorę. Zresztą większość z tych 60 zł/dobę za ich opiekę pójdzie na prąd i wodę, nie wspominając o chemii czy oplatach zwiazanych z działalnością. Kupy niestety cały czas są wszędzie. Część na wybiegu, ale reszta w legowiskach.

Gdyby zostały wyadotowane choć 2-3  to będzie łatwiej. 

Posted
Dnia 21.08.2023 o 08:34, Tola napisał:

Zdjęcia cudne😍 Jestem na parodniowym wyjeździe, z telefonu nie dam rady. Jutro wieczorem wracam i zrobię pierwsze olx.

Miłego wyjazdu😀

Może ktoś jeszcze zrobi, bo i tak trzeba na więcej miast. Nie trzeba przecież dawać aż 8 zdjęć do jednego ogłoszenia.

29.08 ma termin porodu moją cavalierka i wtedy będę miała znacznie mniej czasu dla tych szczeniaków, bo Toni musimy pilnować całą dobę na zmianę, żeby nie przygniatała małych. Jedno  więc będzie do wszystkiego poza pilnowaniem. Śpimy wtedy na zmianę. 

Posted
Dnia 21.08.2023 o 09:48, Jaaga napisał:

Eku kochaną, a mogłabyś pomoc z ogłaszaniem tych maluchów, co już mają zdjęcia z kontaktem na Tolę? Niestety powoli wszyscy do omocy ogłoszeniowej się wykruszają. Najlepiej byłoby na Wrocław je ogłosić,  bo ostatnio tylko stamtąd był rozsądny odzew.

Proszę bardzo, ale proszę o tekst.

A kiedy dasz radę zrobić zdjęcia Fidelka?