Jump to content
Dogomania

Fresunia już bez guza w swoim wspaniałym domku w Markach. Mała Freska z wielkim guzem w brzuszku ;(

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.04.2023 o 16:38, Ellig napisał:

Oby, jego historia jest przejmująca.

Bardzo tego pragnę, ale czy będzie to możliwe? W przypadku Freski, o rozstrzygnięciu decydowała natura. W przypadku tego psiaka niestety decyduje zły człowiek.

Posted
Dnia 12.04.2023 o 19:46, Tyśka) napisał:

Freska jest prześliczna 🥰 Cieszę się z odmiany jej losu. Czy już ją ogłaszać?

Dzięki Tysiu  🙂  💗   
Fresia psychicznie już podobno jest gotowa do adopcji, ale chciałabym jeszcze przed adopcją przebadać sunię, bo wiadomo, tam nie miała dobrych warunków, a poza tym nie mamy pewności, czy została wysterylizowana. Przypuszczamy z p. Kasią, że podczas operacji usuwania tego guza, została także wysterylizowana, ale nie mamy pewności, bo z sunią nie przyjechała żadna dokumentacja medyczna. Trudno się dziwić  😞 

Myślę jednak, że już można byłoby ją ogłaszać. Poproszę p. Kasie o kompendium wiedzy o suni.  

Posted
Dnia 17.04.2023 o 21:44, Tola napisał:

Rozmawiałam z panią z Warszawy, która była zainteresowana adopcją mojej Balbinki, wysłałam zdjęcia Freski i kontakt do elik.

Tak, bardzo dziękuję Martusiu   1121364060_dzikujpiknie1.png.54e8ac2de912881eadeae3a36dcf940e.png  Muszę się dopytać p. Kasi o kilka spraw, o które ta pani pytała i jutro i zadzwonię.

Posted
Dnia 21.04.2023 o 05:49, Nesiowata napisał:

Nareszcie szczęśliwa!

Tak, wreszcie nic obok nie huczy, nie wybucha, brzuszek nie boli i ma koło siebie cały czas człowieka, a tego jej najbardziej było potrzeba.

Posted
Dnia 21.04.2023 o 05:51, Ellig napisał:

Ale Freska jest cudowna i taka uśmiechnięta ❤️

Nareszcie czuje się bezpieczna  🙂 

Posted
Dnia 21.04.2023 o 15:52, Aska7 napisał:

Słodka jak miód : )

Albo jeszcze bardziej  🙂  Pani Kasia mówi, że chłopaki ganiają za nią, łącznie z Jej osobowistym psiaczkiem Arczim  🙂
Ale nie wiadomo jak długo potrwa sielanka, bo Fresunię chce adoptować pani z pod Warszawy, która nie załapała się na adopcje pieska Martusi. Dom już sprawdzony i Martusia go poleca. Pani rozmawiała ze mną i z panią Kasią i wywarła na nas pozytywne wrażeni. Zastanawiam się nad transportem, bo pani nie jest zmotoryzowana

• Like 3
Posted
Dnia 21.04.2023 o 21:42, dwbem napisał:

Podobna bardzo do mojej Kamy.

Morduchna taka, że chce się ją cały czas przytulać  🙂  

Posted
Dnia 21.04.2023 o 21:31, elik napisał:

Albo jeszcze bardziej  🙂  Pani Kasia mówi, że chłopaki ganiają za nią, łącznie z Jej osobowistym psiaczkiem Arczim  🙂
Ale nie wiadomo jak długo potrwa sielanka, bo Fresunię chce adoptować pani z pod Warszawy, która nie załapała się na adopcje pieska Martusi. Dom już sprawdzony i Martusia go poleca. Pani rozmawiała ze mną i z panią Kasią i wywarła na nas pozytywne wrażeni. Zastanawiam się nad transportem, bo pani nie jest zmotoryzowana

Bardzo się cieszę, że p. Kasia zdecydowała się na adopcję Freski, podobno b. przypomina ich sunię z Palucha, która niedawno odeszła.

Dom już po wizycie, którą zrobiła Jo37, pani też podobała się Joasi.

Trzymam kciuki.

• Like 1
Posted
Dnia 21.04.2023 o 21:52, Tola napisał:

Bardzo się cieszę, że p. Kasia zdecydowała się na adopcję Freski, podobno b. przypomina ich sunię z Palucha, która niedawno odeszła.

Dom już po wizycie, którą zrobiła Jo37, pani też podobała się Joasi.

Trzymam kciuki.

Martusiu wielkie dzięki, że pomyślałaś o Fresuni   1552977471_merci2.png.561952cae0dc52deba3bc7902aaf5876.png

Jeśli wszystkie cztery oceniłyśmy Panią Kasie pozytywnie, to musi  być dobrze  🙂

• Like 1
Posted
Dnia 21.04.2023 o 22:08, Tyśka) napisał:

Swietnie, to został już tylko transport 🙂

Tak, ale transport, to raczej nie tylko 🙂  Sama znasz ten ból  🙂
Pani Kasia już dawno miała zaplanowany i zorganizowany weekendowy wyjazd za granicę 5-7 maja więc adopcja odbyłaby się po tym terminie, bo rodziców także w tym czasie nie będzie, będą w sanatorium. Do tego czasu pewnie coś zorganizujemy 🙂 

Posted
Dnia 21.04.2023 o 22:10, agat21 napisał:

Cieszę się ogromnie z domu dla Freski! Chociaż żal mi zakochanego Grafcia..

Ma coś w sobie ta mała sunia, że i ludzie i zwierzęta do niej lgną  🙂    Grafcio może znajdzie nowy obiekt do kochania, albo co lepsze, także zostanie adoptowany  🙂  

Posted
Dnia 21.04.2023 o 06:25, elik napisał:

Tak, wreszcie nic obok nie huczy, nie wybucha, brzuszek nie boli i ma koło siebie cały czas człowieka, a tego jej najbardziej było potrzeba.

Dnia 21.04.2023 o 21:31, elik napisał:

Dnia 21.04.2023 o 22:28, elik napisał:

Tak, ale transport, to raczej nie tylko 🙂  Sama znasz ten ból  🙂
Pani Kasia już dawno miała zaplanowany i zorganizowany weekendowy wyjazd za granicę 5-7 maja więc adopcja odbyłaby się po tym terminie, bo rodziców także w tym czasie nie będzie, będą w sanatorium. Do tego czasu pewnie coś zorganizujemy 🙂 

🍀Tomex🍀

• Like 1
Posted

Też rozmawiałam z tą panią, bo chciała adoptować Balbinkę, wiec Tola dala do mnie telefon. Bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiła. Cieszę się bardzo, że Freska będzie miała dom 🙂

• Like 1