Jump to content
Dogomania

Rozliczony. Pani Zima z Mikołajem idą pod rękę. Dla Luny, Pikselka i zwierzaków pod opieką ZEA. do 19.11.22 do 21:00

Recommended Posts

Posted
Dnia 17.11.2022 o 20:00, rozi napisał:

Ja zakładam mitenki na skórzane rękawiczki do konnej jazdy. Ale ja mam Perełkę i potrzebuję pójść daleko i linę treningową obracać  :). Bez Perełki nosiłabym na takie polarowe cienkie.

Czyżby dzięki Perełce stałaś się potentatem kominowo - mitenkowym?

Posted
Dnia 17.11.2022 o 20:28, Jo37 napisał:

Czyżby dzięki Perełce stałaś się potentatem kominowo - mitenkowym?

Przy cholernie wymagającym psie potrzebne są docieplenia. Na puchową kurtkę/płaszcz zakładam ocieplany bezrękawnik, na szalik/czapkę komin, na rękawiczki mitenki. Nie ma lekko. Perlitta potrafi wypieprzyć w pola i zniknąć za horyzontem i muszę poczekać w miejscu, z którego wypieprzyła, bo w to miejsce wróci. A zimno jest czasem  :).

Posted
Dnia 17.11.2022 o 20:56, Onaa napisał:

W imieniu koleżanki poproszę nr 7 oraz nr 15 plus 15A - KT. I jest pytanie - czy można zrobić komin szczuplejszy dla nastolatki, tak 25-28 cm ?

Dziękuję. Komin węższy mogę zrobić tylko nie wszystkie włóczki są dostępne. Z jakiego numeru chciałaby?

Posted
Dnia 17.11.2022 o 21:03, malagos napisał:

Jeszcze poproszę dla siostry: za wywoławczą numery 21 i 25.

Moja synowa pyta, czy jest możliwe zrobienie komina z wełny, bez dodatku akrylu?

Bardzo dziękuję. Oczywiście mogę zrobić ze 100% wełny ale synowa musi ją kupić. Zadzwoń

do mnie jutro to znajdziemy rozwiązanie.

Posted
Dnia 18.11.2022 o 09:34, Olena84 napisał:

W końcu jestem! Poproszę dla mamy nr 5 z mitenkami a dla mnie nr 14 z mitenkami i nr 37

Bardzo dziękuję. CW czy KT?

Posted
Dnia 17.11.2022 o 21:47, Jo37 napisał:

Dziękuję. Komin węższy mogę zrobić tylko nie wszystkie włóczki są dostępne. Z jakiego numeru chciałaby?

Córka koleżanki chciałby coś w czerwonym różu - podoba się jej nr 16 te owoce leśne, i nr 38 - amarant tylko nie wiem czy nie będzie ciemny..

A mitenki z nr 15A proszę 6 cm od końca.

Posted
Dnia 18.11.2022 o 12:10, Tyśka) napisał:

Poproszę mitenki:
22 - chociaż nie ma ceny 😄
32  - c.w.

Bardzo dziękuję. 22A - CW 16,00

Posted

Podnoszę bazarek z pięknym i praktycznym rękodziełem 🙂

W dzierganiu na drutach najbardziej nie lubię początku pracy, czyli nabierania oczek na druty. Potem już leci 😄

• Like 1
Posted
Dnia 18.11.2022 o 10:07, Jo37 napisał:

Bardzo dziękuję. CW czy KT?

5 kt, 14 cw, jeśli chodzi o te otworki to ja nie wiem jak to mierzyć 😞 a jest coś takiego jak uniwersalny ;)?

Posted
Dnia 18.11.2022 o 11:38, Onaa napisał:

Córka koleżanki chciałby coś w czerwonym różu - podoba się jej nr 16 te owoce leśne, i nr 38 - amarant tylko nie wiem czy nie będzie ciemny..

A mitenki z nr 15A proszę 6 cm od końca.

Córka koleżanki wybrała sobie owoce leśne nr 16 na komin - wymiary - wysokość 36cm, szerokość 28cm, wzór jak nr 2. A koleżanka poprosiła komplet nr 2 i 2A - KT. I jeszcze ma pytanie 🙂 - o włóczkę brązową, czy to taki kolor jak na fotce - na zdjęciu zaznaczyłam o który jej chodzi i jeszcze jedno pytanie ma - ma zieloną czapkę - wspólnie ustaliłyśmy że kolor - coś jak butelkowy zielony, malachit, taki ciemny i chciałaby do niego komin, -nie wiem Asiu czy pasowałby jakiś kolor włóczki ?

445688163_wcki.JPG.9723d4c6be7e3105101b7c48fbb6e8ec.JPG

Posted

Dzisiaj mój super włochaty komin najlepiej zdał egzamin. Jest rewelacyjny i doskonale grzeje. Mitenki chyba też muszę zakladac na rękawiczki, bo przy dłuższej trasie jednak palce od smyczy marzły. Wszystkie  ochroniłyśmy się od mrozu dzieki kominom i mitenkom.

Bardzo się cieszę, że nasza Joasia jest taka zdolna 😀 

• Like 2
Posted
Dnia 19.11.2022 o 12:02, betka napisał:

Proszę dla koleżanki: nr 1 Srebrzysty śnieg komin i 1a czyli mitenki oraz nr 26 "graj w zielone" - mitenki, za CW

Bardzo dziękuję.