dorota1 Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 Ja mog臋 przenie艣膰 moj膮 miesi臋czn膮 deklaracje 20 z艂 z Lusi, kt贸ra ma ju偶 dom na 艁atusia. Czy konto to samo, co mia艂o by膰 na Zojk臋 i potem Lusi臋? Quote
agat21 Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 Pewnie masa pracy przy psiakach, zw艂aszcza przy 艁atusiu, mo偶e jutro znajdziesz chwilk臋 i napiszesz s艂贸wko jak jego stan? Mam nadziej臋, 偶e chocia偶 ciutk臋 lepiej i stan zapalny si臋 wycisza.. 1 Quote
Onaa Posted November 6, 2022 Author Posted November 6, 2022 Dnia 6.11.2022 o 13:05, dorota1 napisa艂: Ja mog臋 przenie艣膰 moj膮 miesi臋czn膮 deklaracje 20 z艂 z Lusi, kt贸ra ma ju偶 dom na 艁atusia. Czy konto to samo, co mia艂o by膰 na Zojk臋 i potem Lusi臋? Witaj u 艁atusia 馃檪, bardzo dzi臋kujemy 馃尭. Tym razem zbieram pieni膮偶ki na swoje konto, 偶eby mie膰 od razu na wydatki, zaraz wy艣l臋 pw. Dnia 6.11.2022 o 13:13, Ty艣ka) napisa艂: Jaki biedaczek:( Witaj Tysiu :), no biedny bardzo. Jak przyjecha艂 do mnie to si臋 przerazi艂am w jakim jest stanie, zw艂aszcza 偶e kego oczka by艂y pozbawione nadziei, na szcz臋艣cie chocia偶 poprawa stanu zdrowia b臋dzie wymaga d艂u偶szego czasu to 艁atu艣 si臋 o偶ywi艂, lubi by膰 g艂askany, przytulany, wida膰 偶e chce kontaktu, 偶e sprawia mu on przyjemno艣膰, tylko narazie cia艂o s艂abe, ale ju偶 potrafi "pop臋dzi膰" do kuchni :D. Dnia 6.11.2022 o 22:17, agat21 napisa艂: Pewnie masa pracy przy psiakach, zw艂aszcza przy 艁atusiu, mo偶e jutro znajdziesz chwilk臋 i napiszesz s艂贸wko jak jego stan? Mam nadziej臋, 偶e chocia偶 ciutk臋 lepiej i stan zapalny si臋 wycisza.. Wiesz Agatko, to jest niesamowite jak zmienia si臋 uk艂ad si艂 i zachowania psiak贸w rezydent贸w jak pojawia si臋 nowy przybysz, przynajmniej u mnie tak si臋 zadzia艂o. Nagle jest taki tumult, przy wychodzeniu na spacery - ka偶dy chce sobie nogi pogubi膰, musz臋 uwa偶a膰 na 艁atka 偶eby go wa艂ek od tapczanu nie podepta艂 :D, przy jedzeniu szale艅stwo totalne, przy zabiegach przy 艁atusiu typu zakraplanie oczka, uszk贸w, bieg, patrzenie co si臋 tam robi jemu a dlaczego im nie, zazdro艣膰, 偶e 艁atusia si臋 nosi na spacery na r臋kach, 偶e si臋 go karmi z r臋ki , pytanie - czy nasza pa艅cia go b臋dzie bardziej kocha膰 ni偶 nas ;). Mam kilka zdj臋膰 z dzisiejszego spaceru, i filmiki. Dosta艂am dzi艣 informacje od weta 偶e jutro mamy si臋 pokaza膰 na kontroli i 偶e trzeba b臋dzie je藕dzi膰 na kropl贸wki, czyli jednak same leki nie wystarcz膮, nie wiem jak to ogarniemy, jutro b臋d臋 rano rozmawia膰 z pani膮 wet, czy wystarczy pojecha膰 jutro i b臋d臋 sama mog艂a w domu mu podawa膰 kropl贸wki, czy trzeba b臋dzie je藕dzi膰 codziennie, no i kiedy si臋 umawia膰 na usg jamy brzusznej i pobranie pr贸bki z p臋cherza. Tak偶e biednego 艁atusia czeka trudny czas, ale mam nadziej臋 偶e mu to pomo偶e. 4 Quote
Onaa Posted November 6, 2022 Author Posted November 6, 2022 Na koncie 艂atusiowym kolejne pieni膮偶ki od : Ruty93 鉂わ笍 - 50z艂 agat21 z bazarku 鉂わ笍 - 220z艂 Ellig 鉂わ笍 - 100z艂 serdecznie Wam dzi臋kuj臋 za pomoc dla 艁atusia :). 聽 Mam te偶 deklaracj臋 miesi臋czn膮 od Marudzi - 20z艂 - bardzo dzi臋kuj臋 馃尯. A tu 艁atu艣 na spacerku 馃檪 聽 聽 1 Quote
elik Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 U biedaka tak偶e sk贸ra i sier艣膰 w fatalnym stanie. Masakryczny 艂upie偶. Na pewno poprawi艂oby si臋 po k膮pielach w szamponie dermatologicznym, ale na razie nie nadaje si臋 do k膮pania. Ledwo stoi na 艂apkach聽 馃槥聽 聽聽聽聽 Quote
elik Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 O rety, jak jego musi bole膰 ta 艂apka聽 馃槥聽 Powinien mie膰 zrobione prze艣wietlenie.聽 Co wetka powiedzia艂a widz膮c jak on chodzi? Quote
Onaa Posted November 6, 2022 Author Posted November 6, 2022 Dnia 6.11.2022 o 23:49, elik napisa艂: O rety, jak jego musi bole膰 ta 艂apka聽 馃槥聽 Powinien mie膰 zrobione prze艣wietlenie.聽 Co wetka powiedzia艂a widz膮c jak on chodzi? No niestety Elu spraw zdrowotnych u 艁atusia jest wiele 馃槥, trzeba je po kolei za艂atwia膰 - pierwsz膮 rzecz膮 by艂o pozbycie si臋 paso偶yt贸w , anemii i tego stanu zapalnego p臋cherza, , wypadek by艂 ju偶 jaki艣 czas temu i jest to ju偶 jaki艣 stan zasta艂y, na konsultacj臋 i rtg b臋d臋 si臋 osobno umawia膰 do innej kliniki do specjalisty. My艣la艂am 偶e zaraz po pierwszej wizycie zaczniemy ale wyszed艂 ten powa偶ny stan zagra偶aj膮cy i musimy to opanowa膰, bo to bardzo niepokoi , a jestem w kontakcie z wetk膮. 2 Quote
elik Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 Dnia 7.11.2022 o 00:15, Onaa napisa艂: No niestety Elu spraw zdrowotnych u 艁atusia jest wiele 馃槥, trzeba je po kolei za艂atwia膰 - pierwsz膮 rzecz膮 by艂o pozbycie si臋 paso偶yt贸w , anemii i tego stanu zapalnego p臋cherza, , wypadek by艂 ju偶 jaki艣 czas temu i jest to ju偶 jaki艣 stan zasta艂y, na konsultacj臋 i rtg b臋d臋 si臋 osobno umawia膰 do innej kliniki do specjalisty. My艣la艂am 偶e zaraz po pierwszej wizycie zaczniemy ale wyszed艂 ten powa偶ny stan zagra偶aj膮cy i musimy to opanowa膰, bo to bardzo niepokoi , a jestem w kontakcie z wetk膮. Tyle z艂ego na jednego聽 馃槥聽 Lekarz widzi co si臋 wewn膮trz dzieje i wie co najpilniejsze. Jeste艣 dla niego lekarstwem na ca艂e z艂o聽 鉂わ笍 Quote
Anula Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Przed 艁atkiem sporo problem贸w ale mam ogromn膮 nadziej臋,偶e da si臋 to wszystko opanowa膰.艁atek powinien si臋 dobrze wysikiwa膰 jest to bardzo wa偶ne przy zapaleniu p臋cherza.Jest to piesek a wi臋c jak najwi臋cej krzaczk贸w,drzew. Quote
mari23 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 00:43, elik napisa艂: Tyle z艂ego na jednego聽 馃槥聽 Lekarz widzi co si臋 wewn膮trz dzieje i wie co najpilniejsze. Jeste艣 dla niego lekarstwem na ca艂e z艂o聽 鉂わ笍 I lekarz, i wspania艂a Opiekunka - to najlepsze dla niego lekarstwo. Przela艂am 艁atuniowi 50 z艂, na razie cho膰 tyle 鉂わ笍聽 1 Quote
Onaa Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 A dzi艣 艁atu艣 od rana ma dzie艅 wra偶e艅 i stresu dla niego :(, w艂a艣nie jad臋 autobusem,聽 zawioz艂am bidulka i zostawi艂am w szpitaliku , biedny 馃槼 tak patrzy艂 jak go oddawa艂am pani wet, pewnie my艣la艂 偶e go porzucam 馃槥 Ale najwa偶niejsze teraz 偶eby mu pom贸c!, kropl贸wk臋 b臋dzie mia艂 kilka godzin, nie mo偶na wej艣膰 na szpitalik wi臋c nie b臋d臋 mie膰 zdj臋膰, zabior臋 go do domku wieczorem.. b臋dzie mia艂 USG, posiew moczu, schodz膮 jeszcze wyniki z badania krwi, bardzo prosz臋 o dobre my艣li dla 艁atusia 馃惥 2 Quote
mari23 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 11:26, Onaa napisa艂: A dzi艣 艁atu艣 od rana ma dzie艅 wra偶e艅 i stresu dla niego :(, w艂a艣nie jad臋 autobusem,聽 zawioz艂am bidulka i zostawi艂am w szpitaliku , biedny 馃槼 tak patrzy艂 jak go oddawa艂am pani wet, pewnie my艣la艂 偶e go porzucam 馃槥 Ale najwa偶niejsze teraz 偶eby mu pom贸c!, kropl贸wk臋 b臋dzie mia艂 kilka godzin, nie mo偶na wej艣膰 na szpitalik wi臋c nie b臋d臋 mie膰 zdj臋膰, zabior臋 go do domku wieczorem.. b臋dzie mia艂 USG, posiew moczu, schodz膮 jeszcze wyniki z badania krwi, bardzo prosz臋 o dobre my艣li dla 艁atusia 馃惥 ze 艣ci艣ni臋tym gard艂em i mokrymi oczami przysy艂am dobre, ciep艂e my艣li聽鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍聽 Quote
Aska7 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Przesy艂am dobre my艣li. Moja sunia po takim "porzuceniu" by艂a obra偶ona 2 dni 馃檮 Quote
limonka80 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 11:11, mari23 napisa艂: I lekarz, i wspania艂a Opiekunka - to najlepsze dla niego lekarstwo. Te偶 tak uwa偶am - m艂odo艣ci i zdrowia ju偶 艁acio nie odzyska, ale troska i mi艂o艣膰 czyni膮 cuda. Do tego dobrze dobrane leki i 艁acio b臋dzie u Reni szcz臋艣liwszy ni偶 by艂 kiedykolwiek w swoim 偶yciu. 聽 聽 2 Quote
limonka80 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 11:26, Onaa napisa艂: najwa偶niejsze teraz 偶eby mu pom贸c!, kropl贸wk臋 b臋dzie mia艂 kilka godzin, nie mo偶na wej艣膰 na szpitalik wi臋c nie b臋d臋 mie膰 zdj臋膰, zabior臋 go do domku wieczorem.. b臋dzie mia艂 USG, posiew moczu, schodz膮 jeszcze wyniki z badania krwi, bardzo prosz臋 o dobre my艣li dla 艁atusia 馃惥 Trzymam mocno kciuki za聽 艁acia. Quote
Moli@ Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Mo偶e jest zaprzyja藕niona FUNDACJA czy inne ORGANIZACJE, kt贸re maj膮 upusty w lecznicach, 偶eby piesek by艂 pod ich "opiek膮". Przewa偶nie minimum 20% taniej - badania, zabiegi, szpitalik. Rozliczenie - darowizna. Kopie dokumentacji, faktur wydawane dla osoby opiekuj膮cej si臋 biedakiem. Quote
Aska7 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Mo偶e jest, a mo偶e nie. Jak jest to niech da zna膰, o ile faktycznie jest i ma upust. To du偶a wygoda dla opiekuna bra膰 faktury bez martwienia si臋 kto za to zap艂aci. Quote
Onaa Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 00:43, elik napisa艂: Tyle z艂ego na jednego聽 馃槥聽 Lekarz widzi co si臋 wewn膮trz dzieje i wie co najpilniejsze. Jeste艣 dla niego lekarstwem na ca艂e z艂o聽 鉂わ笍 聽 Dnia 7.11.2022 o 00:43, elik napisa艂: Tyle z艂ego na jednego聽 馃槥聽 Lekarz widzi co si臋 wewn膮trz dzieje i wie co najpilniejsze. Jeste艣 dla niego lekarstwem na ca艂e z艂o聽 鉂わ笍 Tak Elu du偶o , wszystko powa偶ne, trzeba bada膰, wybiera膰 co najwa偶niejsze, co mo偶e zagra偶a膰 偶yciu, zdrowiu , leczy膰 i聽 dalej bada艅 i leczy膰. Jak 艁atu艣 si臋 zacz膮艂 o偶ywia膰 to my艣la艂am 偶e mo偶e poprawia si臋 jego stan ale to raczej dlatego 偶e ma domek, 偶e jak otwiera oczka rano to patrzy na mnie jakby m贸wi艂 - O , jeste艣, dzisiaj przy mnie te偶 馃檪 - 偶e wst膮pi艂a nadzieja 偶e mo偶e by膰 dobrze, 偶e cz艂owiek mo偶e przytula膰, g艂aska膰, opiekowa膰 si臋, 偶e nie jest ju偶 samotny, porzucony, nikomu niepotrzebny jak 艣mie膰.. 聽 Dnia 7.11.2022 o 08:08, Anula napisa艂: Przed 艁atkiem sporo problem贸w ale mam ogromn膮 nadziej臋,偶e da si臋 to wszystko opanowa膰.艁atek powinien si臋 dobrze wysikiwa膰 jest to bardzo wa偶ne przy zapaleniu p臋cherza.Jest to piesek a wi臋c jak najwi臋cej krzaczk贸w,drzew. Ja te偶 mam nadziej臋 Anulko i staram si臋 nie my艣le膰 inaczej. Na szcz臋艣cie 艁atu艣 jest zainteresowany zapachami, podsikaniem krzaczk贸w, drzew a najlepiej jak wychodzi z Guciem bo Gucio jest radosny, nie biega, nie zaczepia go na polu, tylko prowadzi, tu siknie tam siknie to i 艁atu艣 za nim 馃檪 Dnia 7.11.2022 o 11:11, mari23 napisa艂: I lekarz, i wspania艂a Opiekunka - to najlepsze dla niego lekarstwo. Przela艂am 艁atuniowi 50 z艂, na razie cho膰 tyle 鉂わ笍聽 艁atu艣 bardzo dzi臋kuje :). Dnia 7.11.2022 o 11:41, mari23 napisa艂: ze 艣ci艣ni臋tym gard艂em i mokrymi oczami przysy艂am dobre, ciep艂e my艣li聽鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍聽 艁atu艣 bardzo potrzebuje ich, teraz tam sam w szpitaliku, smutno mi tak jako艣 - kilka dni u mnie a ju偶 si臋 cz艂owiek przyzwyczai艂 ....no i zacz臋艂am si臋 martwi膰, rano nie mia艂am czasu my艣le膰, zastawia艂am si臋 jak zorganizowa膰 podr贸偶, jak si臋 dosta膰 do lecznicy, wiedzia艂am ju偶 偶e to przep艂ukiwanie musi by膰 tam na miejscu, 偶e to b臋d膮 kropl贸wki do偶ylne, a wi臋c nie dam rady ich robi膰 w domu, 偶e to b臋dzie przez kilka godzin i przez kilka najbli偶szych dni, w zale偶no艣ci od stanu 艁atusia, b臋dzie mia艂 usg i posiew moczu, wi臋c na bie偶膮co b臋d臋 wiedzia艂a co si臋 u niego dzieje. Tylko on biedny, pewnie czuje si臋 znowu porzucony :(. Dnia 7.11.2022 o 11:42, Aska7 napisa艂: Przesy艂am dobre my艣li. Moja sunia po takim "porzuceniu" by艂a obra偶ona 2 dni 馃檮 Mo偶e jak dzi艣 wr贸ci do domku a jutro znowu pojedzie do lecznicy na te kilka godzin to b臋dzie ju偶 wiedzia艂 偶e go nie zostawiam. On dzi艣 raczej by艂 znowu taki bezradny, patrzy艂 na mnie taki zagubiony Dnia 7.11.2022 o 11:50, limonka80 napisa艂: Trzymam mocno kciuki za聽 艁acia. 馃崁 Dnia 7.11.2022 o 11:51, Moli@ napisa艂: Mo偶e jest zaprzyja藕niona FUNDACJA, kt贸ra ma upusty w lecznicach, 偶eby piesek by艂 pod ich "opiek膮". Przewa偶nie 20% taniej - badania, zabiegi, szpitalik. Rozliczenie - darowizna. Nie mam tutaj na miejscu takich fundacji, nie wsp贸艂pracuj臋 z fundacjami, raz mia艂am pod opiek膮 pieska z warszawskiej fundacji i fundacja ZEA je艣li mo偶e to pomaga bidom zamojskim. 1 Quote
Moli@ Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 "Nie mam tutaj na miejscu takich fundacji, nie wsp贸艂pracuj臋 z fundacjami, raz mia艂am pod opiek膮 pieska z warszawskiej fundacji i fundacja ZEA je艣li mo偶e to pomaga bidom zamojskim" Szkoda 馃槥 trudno si臋 m贸wi Quote
elik Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Tak ciep艂o o nim m贸wisz. On na pewno czuje Twoje serce i trosk臋 o niego i mo偶e wreszcie czuje si臋 jak szcz臋艣liwy pies. 呕eby tylko jak najszybciej wr贸ci艂y mu si艂y. Reniu, czy rozwa偶ana by艂a ju偶 kwestia zorganizowania zbi贸rki? Je艣li nie, to popro艣 Tola o zorganizowanie i r贸b mu zdj臋cia teraz w takim z艂ym stanie. Powiedz wetce, 偶e to piesek bezdomny na DT u Ciebie i b臋dzie organizowana zbi贸rka na leczenie. Popro艣, 偶eby szczeg贸艂owo opisa艂a stan jego zdrowia i ewentualnie jakie s膮 konieczne badania, leczenie. Sorki, je艣li to ju偶 ustalona i om贸wiona kwestia. Quote
Moli@ Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 12:06, Aska7 napisa艂: Mo偶e jest, a mo偶e nie. Jak jest to niech da zna膰, o ile faktycznie jest i ma upust. To du偶a wygoda dla opiekuna bra膰 faktury bez martwienia si臋 kto za to zap艂aci. Mo偶na tak my艣le膰 馃槥 Taki "opiekun" wcale nie musi pomaga膰..., prosz臋 pami臋ta膰, 偶e to ON rozlicza si臋 z lecznic膮 - wa偶ne jest zaufanie. 聽 聽 Quote
Aska7 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Przecie偶 Renatki nikt nie zmusza艂 do pomagania. Zaufanie do Jej rozlicze艅 chyba ka偶dy ma (ja tak). A fundacja ? Jak jest i p艂aci to dobrze, a jak nie to trudno. Nie rozumiem tych dywagacji. Quote
Moli@ Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 12:34, Aska7 napisa艂: Przecie偶 Renatki nikt nie zmusza艂 do pomagania. Zaufanie do Jej rozlicze艅 chyba ka偶dy ma (ja tak). A fundacja ? Jak jest i p艂aci to dobrze, a jak nie to trudno. Nie rozumiem tych dywagacji. Czy ja napisa艂 偶e kto艣 zmusza艂 Renat臋 do pomagania? Czy ja kwestionuj臋 rozliczenia, podwa偶am zaufanie? 聽 聽 Quote
Recommended Posts