agat21 Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 Uprzejmie donoszę, że na bazarku zwyciężyło imię Lusia 😀 Matką chrzestną została limonka 🙂 Quote
Jo37 Posted November 4, 2022 Author Posted November 4, 2022 Dnia 4.11.2022 o 22:26, agat21 napisał: Uprzejmie donoszę, że na bazarku zwyciężyło imię Lusia 😀 Matką chrzestną została limonka 🙂 Świetnie. Gratulacje dla Matki Chrzestnej. Quote
limonka80 Posted November 5, 2022 Posted November 5, 2022 Dnia 4.11.2022 o 23:00, Jo37 napisał: Gratulacje dla Matki Chrzestnej. Dziękuję 🙂 Sunia cudna, bardzo podobna do Tosi moich rodziców, i też ma takie piękne oczy. Bardzo się cieszę że tak się jej los tak się odmienił. Quote
Grażka123 Posted November 5, 2022 Posted November 5, 2022 Sunia wykąpana. Choć walczyła w wannie i podczas suszenia, została wykąpana i wyczesana, uszki wyczyszczone, strąki rozczesane. Sierść stała się puszysta i mięciutka, przestała cuchnąć - wielka ulga. Okazało się, że nie jest lękliwa. Po wszystkim znów była pogodna, machała ogonkiem i podchodziła bez leku do pani, która ją myła. Na spacerze trudno robi się zdjęcia bo jest ruchliwa. I zdjęcia z domu, futerko po kąpieli. 9 1 Quote
rozi Posted November 5, 2022 Posted November 5, 2022 No teraz to ją zagłaszczesz. Same ręce lecą do zdjęcia tego przy kanapie :). Quote
Grażka123 Posted November 5, 2022 Posted November 5, 2022 Dnia 5.11.2022 o 09:43, rozi napisał: No teraz to ją zagłaszczesz. Same ręce lecą do zdjęcia tego przy kanapie :). Dnia 5.11.2022 o 09:45, Isiak napisał: Rety, jaka ona jest cudna!!!!! Jest miziasta😊 Zrobiła się śliczna sunia i rzeczywiście głaska się bardzo przyjemnie. Czekam z niecierpliwością czy włos jeszcze się nie zmieni, poprawi. Quote
Moli@ Posted November 5, 2022 Posted November 5, 2022 Dnia 5.11.2022 o 09:52, Grażka123 napisał: Jest miziasta😊 Zrobiła się śliczna sunia i rzeczywiście głaska się bardzo przyjemnie. Czekam z niecierpliwością czy włos jeszcze się nie zmieni, poprawi. Cudna 🙂 Pikunia ma podobną mięciutką, aksamitną sierść..., nawet kolor ten sam. Włos na bank się jeszcze zmieni..., będzie co szczotkować i wyczesywać wiosną 😉 Quote
agat21 Posted November 5, 2022 Posted November 5, 2022 Ile barw i odcieni się odkryło na jej futerku! 😃 Quote
Sowa Posted November 5, 2022 Posted November 5, 2022 Gdyby dostała jakieś zajęcie - choćby szukanie na spacerku Twojej rękawiczki, na pewno cieszyłaby się tym. Oczywiście na wszystko przyjdzie czas, ale chętnie zobaczyłabym Was na zawodach sportraszka. Regulamin obmyślony dla najnormalniejszych psów; wymaga tylko dobrego kontaktu ze zwierzęciem i wykorzystania przez właściciela zachowań naturalnych dla psa...Żadnego chodzenia na baczność na ugiętych łapach, żadnego węszenia po liniach prostych ani walenia łbem w twardy rękaw. Ale to byłaby reklama dla innych zwierzaków czekających w azylu, że taki pies startuje w zawodach! Mój Tito-Malutek ma już za bardzo posuniętą demencję niestety. Quote
rozi Posted November 5, 2022 Posted November 5, 2022 W "Metamorfozach" był niepozorny schroniszczak, cała ściana pucharów i medali, nie pamiętam w czym startował. Quote
Grażka123 Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 Dnia 6.11.2022 o 07:35, UlaFeta napisał: Grazka,jak KOTY:))) Na razie asekuracyjnie karmię w osobnych pokojach. W domu spokojnie raz pokazała zęby Blondynie jak ta pakowała mi się na kolana a ona leżała obok na kanapie, raz pogoniła za Mruczką, młodziutką kotką która głośno dopominała się o wypuszczenie na taras i przy tym podskakiwała. Generalnie nie reaguje nawet jak wszystkie są w jednym pokoju. Myślę, że to tylko kwestia przyzwyczajenia. Nic się nie stało i trzeba tylko czasu a wszystko się unormuje. Co innego na dworzu. Wypuściłam ją do ogródka jak pracowałam przy przesadzaniu róży. Mam szczelne ogrodzenie i była ładna pogoda. Pogoniła Mruczkę, która schroniła się na drzewo, mam na działce już spory dąb. Muszę nad tym popracować. 7 Quote
Tyśka) Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 Wyglada na sporą. Jest zupełnie inna niż w schronisku. Ależ farciara. Quote
Sowa Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 Oby nie wymagała żadnego specjalistycznego leczenia, to może szybko znajdzie dom. Błyskawicznie nabiera pewności siebie - w schronie to było zagubione nieszczęście błagające o litość. Tu jest wspaniała psica. Quote
Isiak Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 Dnia 6.11.2022 o 20:08, Sowa napisał: Oby nie wymagała żadnego specjalistycznego leczenia, to może szybko znajdzie dom. Błyskawicznie nabiera pewności siebie - w schronie to było zagubione nieszczęście błagające o litość. Tu jest wspaniała psica. Sowo, ona już ma dom. U Grażki. Quote
agat21 Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 Ona zrozumie, że koty są częścią rodziny i przestanie je gonić. Jeszcze chwila. 1 Quote
Onaa Posted November 6, 2022 Posted November 6, 2022 Faktycznie zupełnie inna psinka niż w schronisku, serce się cieszy jak można ją widzieć taką swobodną radosną. Życzę dużo wzajemnej radości wszystkim Domownikom :). 2 Quote
Grażka123 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 5.11.2022 o 16:37, Sowa napisał: Gdyby dostała jakieś zajęcie - choćby szukanie na spacerku Twojej rękawiczki, na pewno cieszyłaby się tym. Oczywiście na wszystko przyjdzie czas, ale chętnie zobaczyłabym Was na zawodach sportraszka. Regulamin obmyślony dla najnormalniejszych psów; wymaga tylko dobrego kontaktu ze zwierzęciem i wykorzystania przez właściciela zachowań naturalnych dla psa...Żadnego chodzenia na baczność na ugiętych łapach, żadnego węszenia po liniach prostych ani walenia łbem w twardy rękaw. Ale to byłaby reklama dla innych zwierzaków czekających w azylu, że taki pies startuje w zawodach! Mój Tito-Malutek ma już za bardzo posuniętą demencję niestety. Na razie jest tak pochłonięta otoczeniem, że staram się nauczyć ją tych kilku poleceń jakie będą jej potrzebne na co dzień. Zauważyłam, że nie reaguje na polecenia werbalne jakby nikt z nią nie rozmawiał. Jest przylepna i milutka, reaguje spontanicznie ale żyje chwilą obecną. Wydaje się, że trudno będzie się uczyła. Długo i często trzeba będzie powtarzać żeby wyrobić zachowania w sytuacjach powtarzających się. Staram się unikać porównań ale Bajka w lot chwytała mimo wycofania, które utrzymywało się przez lata. Myślę, że jest to związane z pewną wrażliwością i plastycznością psychiki. Zobaczymy jednak jak rozwinie się w nowym otoczeniu. 1 Quote
Grażka123 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 6.11.2022 o 20:09, Isiak napisał: Sowo, ona już ma dom. U Grażki. O rany, zapomniałam napisać na wątku, że sunia ma u nas już nowe imię, wołamy na nią Yoko. Joasiu, proszę o odpowiednią adnotację w tytule wątku. Cieszę się, że tyle osób towarzyszy nam w początkach naszego wspólnego życia. Mam nadzieją, że zostaniecie z nami na dłużej i będziecie śledzić losy suni, której życie zmieniło się i ona sama też pewnie będzie się zmieniać, mam nadzieję, że i jej osobowość rozwinie się i wzbogaci w naszym domu. A przed nami wiele wspólnych lat. Quote
Sowa Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 09:48, Grażka123 napisał: Zauważyłam, że nie reaguje na polecenia werbalne jakby nikt z nią nie rozmawiał. Jest przylepna i milutka, reaguje spontanicznie ale żyje chwilą obecną. Gesty są lepiej przyswajane przez każdego psa - tyle że nam trudniej powtarzać dokładnie taki sam gest, łatwiej powtarzać słowo. Quote
Grażka123 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 6.11.2022 o 22:20, agat21 napisał: Ona zrozumie, że koty są częścią rodziny i przestanie je gonić. Jeszcze chwila. Też tak myślę. Przecież to dopiero pierwsze dni. Quote
Grażka123 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Dnia 7.11.2022 o 10:05, Sowa napisał: Gesty są lepiej przyswajane przez każdego psa - tyle że nam trudniej powtarzać dokładnie taki sam gest, łatwiej powtarzać słowo. Też tak uważam. Jednak przez wspólne obcowanie psy przyswajają sobie "ludzki" sposób porozumiewania się i tak uczą się komunikowania ze swoim ludziem. Ale tego właśnie trzeba nauczyć przez "wspólne obcowanie". Quote
Recommended Posts