Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Muszę Wam powiedzieć, że Guzik ostatnimi czasy stał  się terrorystą. I nie chodzi tu o psy ale o brata. Nauczył go, że zawsze coś tam mu da jak sam je. Na efekty nie trzeba było czekać zbyt długo. Doszło do tego, że nie mógł zjeść obiadu bez warkotu Guzika, podrzucania ręki itp. Od dwóch dni zamyka się w swoim pokoju i dopiero wtedy je. Pies go nauczył. Mnie jakoś nie próbował zaczepiać kiedy jem.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 3.01.2023 o 20:38, Nesiowata napisał:

Muszę Wam powiedzieć, że Guzik ostatnimi czasy stał  się terrorystą. I nie chodzi tu o psy ale o brata. Nauczył go, że zawsze coś tam mu da jak sam je. Na efekty nie trzeba było czekać zbyt długo. Doszło do tego, że nie mógł zjeść obiadu bez warkotu Guzika, podrzucania ręki itp. Od dwóch dni zamyka się w swoim pokoju i dopiero wtedy je. Pies go nauczył. Mnie jakoś nie próbował zaczepiać kiedy jem.

😅 Nauczyciel z Guzika pierwsza klasa! I psycholog! Wyczuł słabsze ogniwo.. 😁

• Like 1
Posted
Dnia 9.01.2023 o 14:08, Poker napisał:

Oby tylko nie chciał nauczyć jeszcze innych, niekoniecznie dobrych dla brata zachowań.

Mam taką nadzieję. Siedzi pod zamkniętymi jego drzwiami kiedy ten je całkiem spokojnie. Jeśli trwa to (jego zdaniem) zbyt długo to zrezygnowany wraca na posłanie.

Posted
Dnia 3.01.2023 o 20:38, Nesiowata napisał:

Dokładnie tak samo nauczył pieski mój mąż, zawsze każdemu po odrobince czegoś da.... no i też je w swoim pokoju a one czekają pod drzwiami 😉 prawie całe stado :) a ja zawsze wiem bez zaglądania do pokoju, czy mąż je, czy tylko telewizję ogląda :)

• Like 1
Posted

U nas oboje jesteśmy złymi nauczycielami. Na szczęście nasz pieso nie jest bardzo nachalny, tak kulturalnie siedzi i się patrzy. Raz na mnie raz na TZ-ta. Więc dajemy radę to wytrzymać 😉 Ale gdyby takich patrzaczy było więcej, to ... 😁

Posted

Guzik był dziś z wizytą u weterynarza i dał "wspaniały" popis swych umiejętności. Zacznijmy od tego, że ostatnio zaczął nie sikać tylko la, nawet w domu. Zabrałam więc do,badania mocz, przy okazji chciałam sprawdzić stan wątroby i tarczycę.No i zaczęły się schody. Wystartował z zębami, nie dał sobie założyć kagańca. Skończyło się na tym, że pysk miał związany, ja go przyciskałam do stołu a on i tak ze wszystkich sił chciał uciekać. Krew pobrana dopiero za trzecim podejściem. Akurat przydały się pieniądze z bazarku Martlello starczyło dokładnie na badania. Jutro wstawię paragon (wracała się po niego, skleroza). Dostał Bravectto bo już kończył się termin. Zszedł na ziemię i pies prawie ideał (za wyjątkiem tego, że od razu poszedł w zaciszne miejsce nalać). Waży teraz 12,1 kg. Jutro pojedziemy sobie po wyniki.

Przy okazji zapytałam, czy stowarzyszenie opłaciło jego fakturę z ub. roku - wszystko jest zapłacone. Nie wiem jaka kwota,ale Guzio jest czysty finansowo

Odebrałam też wczorajsze wyniki badań Majkiego. Na szczęście z nim nie ma problemów choć pewnie za jakiś czas trzeba będzie powtórzyć tarczycę bo jest na dolnej granicy.

Nie wiem czy Guzik nie był taki wściekły dlatego, że nie dostał normalnie jedzenia. Od rana szczekał na mnie.

• Like 1
Posted

Ja się nie dziwię, że psiaki po przejściach zamieniają się gabinetach wetów w krwiożercze bestie. Nie mają powodów do zaufania obcym ludziom. Trzymam kciuki żeby wyniki wyszły jasne i żeby wiadomo było co z tym laniem zrobić. Może to tylko "zapalenie" czegoś?

Posted

No to dał Ci niezły wycisk. Pewnie ma złe doświadczenia z pobytu w gabinecie weterynaryjnym. Z tym sikaniem w domu to dziwna sprawa, przecież już załatwiał się poza domem. Co mogło wpłynąć na taką zmianę?

Trzeba powiedzieć, że Stowarzyszenie stanęło na wysokości zadania. W przypadku  Fineczka też zwrócili za wszystkie faktury, które przesłałam. Szczepiłam Finka p/wściekliźnie i ponownie był w SPA, ale już nie posyłam faktur, bo Finek to domny pies  🙂 

• Like 1
Posted
Dnia 17.01.2023 o 11:49, agat21 napisał:

Ja się nie dziwię, że psiaki po przejściach zamieniają się gabinetach wetów w krwiożercze bestie. Nie mają powodów do zaufania obcym ludziom. Trzymam kciuki żeby wyniki wyszły jasne i żeby wiadomo było co z tym laniem zrobić. Może to tylko "zapalenie" czegoś?

Ale on już miał tam pobieraną krew i było normalnie. A dziś - istny wilkołak. "Baranek" zjadł śniadanie i zadowolony z siebie podsypia.

Posted
Dnia 17.01.2023 o 12:14, Nesiowata napisał:

Ale on już miał tam pobieraną krew i było normalnie. A dziś - istny wilkołak. "Baranek" zjadł śniadanie i zadowolony z siebie podsypia.

Bo pewnie na początku pobytu u Ciebie nie czuł się zbyt pewnie, a teraz rozpanoszył się i czuje się jak panisko więc nie da sobie w kaszę dmuchać, robić coś na co nie ma ochoty  😛 

Posted
Dnia 17.01.2023 o 19:47, elik napisał:

Bo pewnie na początku pobytu u Ciebie nie czuł się zbyt pewnie, a teraz rozpanoszył się i czuje się jak panisko więc nie da sobie w kaszę dmuchać, robić coś na co nie ma ochoty  😛 

Dnia 17.01.2023 o 21:29, Nadziejka napisał:
Sienciunio sie zrozbujnićkowal troszeńke   
Wszelkiego dobruskiego zasylam sciskam tulam cala gromadke 

Jutro znów będzie musiał jechać, ciekawe czym znów "błyśnie".

Posted
Dnia 17.01.2023 o 22:02, Nesiowata napisał:

Jutro znów będzie musiał jechać, ciekawe czym znów "błyśnie".

Zobaczymy jutro  🙂