Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chłopak p[owoli sie przyzwyczaja

Dnia 3.02.2023 o 12:32, Nesiowata napisał:

Jesteśmy po kolejnej wizycie u weterynarza. Guzik coraz mniej popiskuje. Poszło błyskawicznie, za tydzień powtórka. Zauważyłam, że chłopak jakoś lepiej włazi do samochodu. Na samym początku wciągałam go na szelkach, teraz do połowy wdrapuje się sam. Więc chyba jest jakaś poprawa. A przy okazji - gabinecie były dwa psy (trzymane przez ludzi) ale Guzik nawet na nich nie patrzył.  Zestawiłam go ze stołu i całkowicie je zignorował. Zrobił zwrot w lewo i kierunek drzwi. Po przyjeździe do domu skończył śniadanie (bo ostatnio robi to w dwóch ratach)  i odsypia.

Chłopak pewnie powoli się przyzwyczaja. Widzi, że nic strasznego się mu nie dzieje to po co po próżnicy drzeć jape.

Posted
Dnia 3.02.2023 o 12:32, Nesiowata napisał:

Jesteśmy po kolejnej wizycie u weterynarza. Guzik coraz mniej popiskuje. Poszło błyskawicznie, za tydzień powtórka. Zauważyłam, że chłopak jakoś lepiej włazi do samochodu. Na samym początku wciągałam go na szelkach, teraz do połowy wdrapuje się sam. Więc chyba jest jakaś poprawa. A przy okazji - gabinecie były dwa psy (trzymane przez ludzi) ale Guzik nawet na nich nie patrzył.  Zestawiłam go ze stołu i całkowicie je zignorował. Zrobił zwrot w lewo i kierunek drzwi. Po przyjeździe do domu skończył śniadanie (bo ostatnio robi to w dwóch ratach)  i odsypia.

Guzik zadziwia mnie coraz bardziej swoim spokojem i równowagą. Mądry pies 🙂

Posted
Dnia 5.02.2023 o 09:00, agat21 napisał:

Guzik zadziwia mnie coraz bardziej swoim spokojem i równowagą. Mądry pies 🙂

Szkoda, że nie w domu. Nie dość, że  szczeka na Lalę i Majkiego to jeszcze zdarza mu się na mnie. Często rano i wieczorem pyszczy na mnie - za wolno szykuję jedzenie a on chce już i tak ma być! On nie może czekać - jest głodny!

Teraz bardzo mu odpowiada śnieg. Połazi, poliże  i ani myśli wracać do domu. A ja, jak sierota. stoję w drzwiach, czekam aż w końcu, rada - nie rada, wychodzę po niego. Wtedy łaskawie drepcze za mną albo i nie, zależnie od humoru. Ale nie ma żadnych problemów z łykaniem tabletek więc jest dobrze. Jak tylko zobaczy, że Majki domaga się głaskania momentalnie jest przy mnie i też podstawia łepek.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 7.02.2023 o 06:29, Nesiowata napisał:

Nie dość, że  szczeka na Lalę i Majkiego to jeszcze zdarza mu się na mnie. Często rano i wieczorem pyszczy na mnie - za wolno szykuję jedzenie a on chce już i tak ma być! On nie może czekać - jest głodny!

No i ma rację, bo kto to widział głodzić psa?

Posted

Szkoda, że nie w domu. Nie dość, że  szczeka na Lalę i Majkiego to jeszcze zdarza mu się na mnie. Często rano i wieczorem pyszczy na mnie - za wolno szykuję jedzenie a on chce już i tak ma być! On nie może czekać - jest głodny!

Teraz bardzo mu odpowiada śnieg. Połazi, poliże  i ani myśli wracać do domu. A ja, jak sierota. stoję w drzwiach, czekam aż w końcu, rada - nie rada, wychodzę po niego. Wtedy łaskawie drepcze za mną albo i nie, zależnie od humoru. Ale nie ma żadnych problemów z łykaniem tabletek więc jest dobrze. Jak tylko zobaczy, że Majki domaga się głaskania momentalnie jest przy mnie i też podstawia łepek.

Bo dom jest od spontaniczności, a spokój i równowaga w gościach - czyli wszystko jak należy 😉

Posted

🍀Кот поет - скачать бесплатно на сайте otkrytkivsem.ru🍀

Posted

No i dziś rano znów zostałam obszczekana - Guzio bardzo, bardzo chciał jeść a musiał czekać! 5.45 rano i jeszcze nie ma śniadania! To nieważne, że jest wcześnie - on nie ma ochoty na jakiekolwiek czekanie. I nie ważne, że i tak zjadł tylko połowę. Teraz jest zadowolony, ma wszystko w nosie i śpi. 

• Like 4
Posted
Dnia 8.02.2023 o 07:59, Nesiowata napisał:

No i dziś rano znów zostałam obszczekana - Guzio bardzo, bardzo chciał jeść a musiał czekać! 5.45 rano i jeszcze nie ma śniadania! To nieważne, że jest wcześnie - on nie ma ochoty na jakiekolwiek czekanie. I nie ważne, że i tak zjadł tylko połowę. Teraz jest zadowolony, ma wszystko w nosie i śpi. 

Najwyraźniej nie wiesz jak obsługiwać szlachcica. Musisz się podszkolić 😉

• Like 1
Posted
Dnia 8.02.2023 o 08:54, agat21 napisał:

No, niestety nie.  Pochodzę z rodziny prostych ludzi, daleko mi do szlachty.

Posted
Dnia 8.02.2023 o 08:54, agat21 napisał:

Dnia 8.02.2023 o 09:15, Nesiowata napisał:

No, niestety nie.  Pochodzę z rodziny prostych ludzi, daleko mi do szlachty.

Na naukę nigdy nie jest za późno   😋         

Posted
Dnia 8.02.2023 o 16:21, Nesiowata napisał:

A niby kto miałby mnie uczyć?

Samokształcenie jest w cenie    😉             

Posted
Dnia 8.02.2023 o 21:53, Nesiowata napisał:

Ale brak szlacheckich wzorów.

Oj tam, oj tam, jak dobrze poszukasz, to znajdziesz  🙂 

Posted
Dnia 8.02.2023 o 22:54, elik napisał:

Oj tam, oj tam, jak dobrze poszukasz, to znajdziesz  🙂 

Już nie mam u kogo szukać. A dziś święty spokój, choć śniadanie później. Widać trzeba przeczekać jego wybryki.

Posted

Jesteśmy po kolejnym zastrzyku. Chłopak zadziwił mnie dziś niemożebnie - sam wdrapał się (dwa  razy) do samochodu.Tego jeszcze nie było -w najlepszym razie wciągał  się do połowy i wtedy musiałam mu pomóc. Czekaliśmy dość długo (akurat"wujek" gdzieś wyjechał) w poczekalni. I tu muszę chłopaka pochwalić - położył się na chodniku i spokojnie leżał mimo sąsiedztwa dwóch kotów  które z kolei były bardzo niespokojne  (jeden nawet wskoczył na ścianę). A Guzik nawet nie spojrzał w jego stronę. Przy zastrzykach też było w miarę cicho - tylko raz trochę zaskowyczał. Jednym słowem - niemal ideał w gabinecie. Kolejne kłucie w następny czwartek.

• Like 3
Posted
Dnia 10.02.2023 o 15:12, Nesiowata napisał:

Jesteśmy po kolejnym zastrzyku. Chłopak zadziwił mnie dziś niemożebnie - sam wdrapał się (dwa  razy) do samochodu.Tego jeszcze nie było -w najlepszym razie wciągał  się do połowy i wtedy musiałam mu pomóc. Czekaliśmy dość długo (akurat"wujek" gdzieś wyjechał) w poczekalni. I tu muszę chłopaka pochwalić - położył się na chodniku i spokojnie leżał mimo sąsiedztwa dwóch kotów  które z kolei były bardzo niespokojne  (jeden nawet wskoczył na ścianę). A Guzik nawet nie spojrzał w jego stronę. Przy zastrzykach też było w miarę cicho - tylko raz trochę zaskowyczał. Jednym słowem - niemal ideał w gabinecie. Kolejne kłucie w następny czwartek.

Misiek, Walentynki, Serduszko

Posted
Dnia 10.02.2023 o 15:12, Nesiowata napisał:

Zasłużył na pochwałę i smaczka  🙂   

• Like 1
Posted
Dnia 10.02.2023 o 17:09, elik napisał:

Zasłużył na pochwałę i smaczka  🙂   

Zasłużył i to bardzo!

Dnia 10.02.2023 o 19:35, Nesiowata napisał:

To już dla wszystkich.

Czy to aby sprawiedliwe? 😉😉 To może choć Guziczkowi podwójna porcja jako nagroda za wzorowe zachowanie... 😉😉 😉

• Like 1