Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostał antybiotyk do zwalczenia bakterii w oczodole, zeby mozna było zrobić korektę. P. doktor powiedziała, ze miał duzo szczęścia, że bez pomocy weterynaryjnej przeżył taki uraz i nie doszło do ogólnego zakażenia. Szymek nie ma lamblii, jest już odrobaczony.

• Like 3
Posted
Dnia 15.06.2022 o 11:56, Jaaga napisał:

P. doktor powiedziała, ze miał duzo szczęścia, że bez pomocy weterynaryjnej przeżył taki uraz i nie doszło do ogólnego zakażenia. Szymek nie ma lamblii, jest już odrobaczony.

Jak Szymusiowi udało się pozostać w takim dobrym stanie ?  Aż uwierzyć trudno. 

Posted

Chciałam potwierdzić wpłatę zwrotu za wczorajszą wizytę.315zł. 

Jeszcze bedzie do uregulowania 15 zł za paliwo, bo z każdym trzeba było jechać dwa razy, ale to już może razem z rozliczeniem  na koniec miesiąca

Posted
Dnia 15.06.2022 o 12:15, Jaaga napisał:

Jeszcze bedzie do uregulowania 15 zł za paliwo, bo z każdym trzeba było jechać dwa razy, ale to już może razem z rozliczeniem  na koniec miesiąca

Dobrze, będę pamiętała.

Posted
Dnia 15.06.2022 o 19:53, agat21 napisał:

Dzielny chłopak! Tyle wytrzymał, tyle zniósł, jak dobrze, że stanęłaś na jego drodze limonko.. 😘

Dzielny ten mój drugi synio ...

Dopiero teraz się zorientowałam, że mam trojaczki - Tusię, Gucia i Szymcia. Tyle czasu nie mogłam się dorobić bliźniaków, młodość straciłam na bazarkach imiennych i nic, a tu nagle, - jak mówią anglicy - out of the blue - bum i trojaczki 😁 

Posted
Dnia 15.06.2022 o 20:09, limonka80 napisał:

Dopiero teraz się zorientowałam, że mam trojaczki - Tusię, Gucia i Szymcia. Tyle czasu nie mogłam się dorobić bliźniaków, młodość straciłam na bazarkach imiennych i nic, a tu nagle, - jak mówią anglicy out of the blue - bum i trojaczki 😁 

Lepiej późno niż wcale 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 15.06.2022 o 20:09, limonka80 napisał:

Dopiero teraz się zorientowałam, że mam trojaczki - Tusię, Gucia i Szymcia. Tyle czasu nie mogłam się dorobić bliźniaków, młodość straciłam na bazarkach imiennych i nic, a tu nagle, - jak mówią anglicy out of the blue - bum i trojaczki 😁 

A może będzie i czworaczek 😉😄

Posted
Dnia 15.06.2022 o 21:14, agat21 napisał:

A może będzie i czworaczek 😉😄

Faktycznie 🙂 No chyba że tropicielka, wiesz ... Nie znasz dnia ani godziny, jak zwęszy - po czworaczkach  🙃

Posted
Dnia 15.06.2022 o 21:16, limonka80 napisał:

Faktycznie 🙂 No chyba że tropicielka, wiesz ... Nie znasz dnia ani godziny, jak zwęszy - po czworaczkach  🙃

Zobaczymy, może Jej się zmieniło? 😁

Posted
Dnia 15.06.2022 o 21:18, agat21 napisał:

Zobaczymy, może Jej się zmieniło? 😁

Myślę, że ma teraz inne priorytety...

Tak sobie tu żartuję, ale to tylko pozory - głowa mi pęka, cały dzień w pracy myślałam o Wikarym który nie ma deklaracji, Rudym biedaku w schronie który nie wiadomo czy wyjedzie, tych dwóch pieskach na wątku maleństw o pomoc dla których prosiła p. Magda ze schroniska ... Skąd na to brać ? Jestem z natury optymistką, ale ostatnio opadam z sił ...  

Posted

Wiesz, jak już wydaje się, że nic nie pomoże, że sytuacja jest bez wyjścia - dzieją się tutaj świetne niespodziewane rzeczy i psiaki są ratowane. Wierzę, że i teraz tak się stanie. Zobacz ile ludzi już zadeklarowało pomoc, mimo że sytuacja wokół jest coraz trudniejsza i coraz ciężej związać koniec z końcem. Ale dobrzy ludzie nawet w trudnej sytuacji pomagają. 

Posted
Dnia 15.06.2022 o 21:48, agat21 napisał:

Wiesz, jak już wydaje się, że nic nie pomoże, że sytuacja jest bez wyjścia - dzieją się tutaj świetne niespodziewane rzeczy i psiaki są ratowane. Wierzę, że i teraz tak się stanie. Zobacz ile ludzi już zadeklarowało pomoc, mimo że sytuacja wokół jest coraz trudniejsza i coraz ciężej związać koniec z końcem. Ale dobrzy ludzie nawet w trudnej sytuacji pomagają. 

Tak wiem, czuję to wsparcie, niedawno prosiłam o pomoc dla Szymusia, dziś dla Rudego biedaka i jaki odzew choć nikomu nie jest lekko. Ale wspólnymi siłami można góry przenosić. A Szymuś na wolności dopiero tydzień i jaki już szczęśliwy, tak bardzo bym chciała żeby Rudasek też tego zaznał ...

Posted
Dnia 15.06.2022 o 22:02, limonka80 napisał:

Tak wiem, czuję to wsparcie, niedawno prosiłam o pomoc dla Szymusia, dziś dla Rudego biedaka i jaki odzew choć nikomu nie jest lekko. Ale wspólnymi siłami można góry przenosić. A Szymuś na wolności dopiero tydzień i jaki już szczęśliwy, tak bardzo bym chciała żeby Rudasek też tego zaznał ...

Zazna - nie może być inaczej 🙂👍 Oby jak najszybciej się to stało

Posted
Dnia 12.06.2022 o 20:09, Jaaga napisał:

Szymek już szefuje, przywitał się z gośćmi i dał wyglaskać wczoraj i dziś również. Bardzo sympatyczny pies. Siada często przy bramie i pilnuje. Ma wtedy ogląd na obejście i wie,co się dzieje za bramą.

DSC01266 (1).JPG

DSC01159 (1).JPG

🍀🍀🍀🍀

Posted
Dnia 18.06.2022 o 16:53, agat21 napisał:

Cudny, uśmiechnięty Szymulek 😀 Jak cieszą takie zdjęcia ☺️

Prawda ? 🙂 człowiek od razu też się uśmiecha  😀

Dnia 18.06.2022 o 16:53, agat21 napisał:

A ta siostra to kto? 🙂

Nie wiem, ale wyglądają jak z jednej matki 😁 

• Like 1
Posted
Dnia 18.06.2022 o 20:49, elik napisał:

Aż trudno uwierzyć, że nie tak dawno na pyszczku tego psiaka malowała się wyłącznie rezygnacja.

Prawda ? Szymcio tylko czekał na szansę by móc rozkwitnąć 🙂

• Like 1