Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 18.05.2022 o 10:59, mgog napisał:

Dam Szymusiowi 10 zł

Bardzo, bardzo dziękuję ❤️

Szymuś ma coraz więcej szans na opuszczenie schroniska, już jedną łapką poza siatką ...

Posted
Dnia 18.05.2022 o 10:59, mari23 napisał:

Mam dwie nowe, śliczne  sukienki z metkami - dziewczęca i damską, mogę przesłać na bazarek, pewnie jeszcze coś by się znalazło 🙂

Dostałam nowe fanty od Ani G-R i b-b i robię zdjęcia do nowego bazarku, a Szymuś na pewno będzie jednym z beneficjentów.  Jeśli możesz zrobić zdjęcia tych sukieneczek, ewentualnie także innych fantów, to mogę wystawić je wyłącznie dla Szymusia. A na razie spadam, robić zdjęcia właśnie  🙂     

• Like 1
Posted
Dnia 18.05.2022 o 11:24, elik napisał:

Dostałam nowe fanty od Ani G-R i b-b i robię zdjęcia do nowego bazarku, a Szymuś na pewno będzie jednym z beneficjentów. 

Bardzo Ci Elu dziękuję ❤️ 

Bardzo dziękuję Pani Annie G-R i b-b za fanty dla Szymcia ❤️

Ja też poszukam jakichś fantów.

Posted
Dnia 18.05.2022 o 11:29, limonka80 napisał:

Ja też poszukam jakichś fantów.

Jeśli przyślesz zdjęcia, to dołączę do bazarku.

Posted
Dnia 18.05.2022 o 10:02, Alaskan malamutte napisał:

Poproszę o numer konta, przekażę p. Irence.

Już wysłałam, ja będę skarbnikiem. Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc dla Szymcia 😘

Posted

Halo, halo, haloooo mili Ludkowie, Szymuś jest już za schroniskiem trzema łapinkami! 

Kochana Ania G-R daje Szymusiowi 50,00 zł stałej!

Dzięki wielkie   spacer.png     spacer.png    spacer.png

Kto jeszcze, no kto pomoże biedaczkowi wyjść ze schronu i zobaczyć chociaż tylko tym jednym oczkiem lepszy świat, dobrych Ludzi!

• Like 1
Posted

Bożenko spisz proszę deklaracje, żeby było wiadomo ile jeszcze potrzebuje Szymuś, żeby cieszyć się wolnością  🙂

Posted
Dnia 18.05.2022 o 14:47, elik napisał:

Bożenko spisz proszę deklaracje, żeby było wiadomo ile jeszcze potrzebuje Szymuś, żeby cieszyć się wolnością  🙂

Spisane w pierwszym poście 🙂

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeszcze raz wszystkim wspierającym Szymusia z całego serca dziękuję🥰

Posted
Dnia 18.05.2022 o 14:30, Keyuta napisał:

Ja też dam 50 zł stałej.

Dzięki wielkie   spacer.png     spacer.png    spacer.png

Posted
Dnia 18.05.2022 o 16:42, Aska7 napisał:

Za chwilę obaj będą wolni 🙂

Już nie mogę się doczekać 🙂

Właśnie się zorientowałam się, że mój jednooki synio Gucio będzie miał jednookiego brata Szymcia 😁

• Like 2
Posted

Pojawiły się  informacje, że według pracownika schroniska Szymuś jest psem trudnym w kontakcie, który potrafi wystartować z zębami do innych psów jak i do pracowników ....

Prawdopodobnie jest też niewykastrowany, ponadto wymaga zabiegu oczyszczenia i zaszycia oczodołu. Wszystko to może spowodować, że czas jego pobytu u Jaagi może być dłuższy zanim będzie gotowy do adopcji.

Mam nadzieję, że nie zniechęci to deklarowiczów Szymusia do wspierania psiaka ....

Mnie te informacje nie zniechęciły do pomocy , po rozmowie z Jaagą wiem, że Jej też nie, tak że Szymuś dalej  czeka na nowe życie 🙂

• Like 1
Posted

Nie wiemy nawet w jakim jest wieku, ile lat żyje w schronisku i czy, jak pisała powyżej Limonka80 jest wykastrowany.

Każdy pies po opuszczeniu schroniska może się różnie zachowywać. Startowaniem z zębami do psów nie martwię się, bo moje psy nie nakłaniają do kontaktu innych, które tego nie chcą. Mniej optymistycznie podchodzę do kłapania na ludzi. Chodzi o adopcyjność. Jednak może po opuszczeniu schroniskowego boksu przestanie się czuć zagrozony i przestanie tak reagować.

Tylko Szymusiowi brakuje jeszcze 90 zł deklaracji do opuszczenia schroniska.

Posted
Dnia 19.05.2022 o 09:21, limonka80 napisał:

Pojawiły się  informacje, że według pracownika schroniska Szymuś jest psem trudnym w kontakcie, który potrafi wystartować z zębami do innych psów jak i do pracowników ....

Prawdopodobnie jest też niewykastrowany, ponadto wymaga zabiegu oczyszczenia i zaszycia oczodołu. Wszystko to może spowodować, że czas jego pobytu u Jaagi może być dłuższy zanim będzie gotowy do adopcji.

Mam nadzieję, że nie zniechęci to deklarowiczów Szymusia do wspierania psiaka ....

Mnie te informacje nie zniechęciły do pomocy , po rozmowie z Jaagą wiem, że Jej też nie, tak że Szymuś dalej  czeka na nowe życie 🙂

To startowanie z zębami zapewne wynika ze strachu, on na zdjęciach wygląda na skulonego, jakby w poczuciu zagrożenia.