Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 13.09.2022 o 09:27, anica napisał:

Wczoraj miałam drugi telefon , również z Poznania ,dzwonił mężczyzna, zaznaczył że na razie dzwoni tylko informacyjnie , zastanawia się , chciałby wiedzieć na czym polega problem z chodzeniem Odisia? wyjaśniłam że to może być zespół końskiego ogona ale szczegółów nie znam , spytał czy mógłby się spotkać z Odisiem , jeśli się oczywiście zdecyduje, pytał jak daleko jest od Poznania?  Marii gdzieś przeoczyłam nazwę miejscowości w której mieszkasz , przepraszam ale proszę napisz , gdyby pan zadzwonił ,żebym mogła podać , usposobienie psa znam , więc ewentualnie gdyby chciał się spotkać to musiałabym podać Twój numer telefonu ,żeby się jakoś umówić , pan brzmiał bardzo fajnie , dom z ogródkiem ... żeby tylko się odezwał 🙏

Odległość od Poznania to ok. 190 - 200 km, przez Leszno, Rawicz, Wołów - ponad 2 godziny jazdy. Zapraszam pana serdecznie, dostosuję swój czas do jego możliwości przyjazdu.

• Like 3
Posted

Odiś składa skargę! Ledwie zdążył wypróbować swoje nowe posłanko, już się "dzika lokatorka" tam wcisnęła.... żeby chociaż młoda..... a to babuleńka Majeczka 😉😉 

20220913_203359.jpg

20220913_204816.jpg

20220913_204843.jpg

• Like 5
Posted
Dnia 14.09.2022 o 08:24, mari23 napisał:

Odiś składa skargę! Ledwie zdążył wypróbować swoje nowe posłanko, już się "dzika lokatorka" tam wcisnęła.... żeby chociaż młoda..... a to babuleńka Majeczka 😉😉 

Trzeba wytłumaczyć Odisiowi, że nie ma co składać reklamacji, bo we dwójkę zawsze raźniej  🙂 

• Like 2
Posted
Dnia 14.09.2022 o 11:00, Poker napisał:

Dobrze, że on jest dżentelmenem  i uszanował babcię.

Babcia miała dość nieustannego kręcenia się wiercipięty i sama zdecydowała, że woli swoje "ciasne ale własne" 

Posted

Wybaczcie ale zgadzam się z elik, ta baba to prymityw i nie brońcie jej bo sami wiecie ile jest głupich ludzi, którzy psy traktują jak pluszowe zabawki dla małych dzieci. Skoro ona uważa, że po co psa leczyć i pies ma być cierpliwy w stosunku do tak malych dzieci to dla mnie jest to glupi potwór a nie człowiek. Też jestem przeciwniczką dawania psów do małych dzieci bo bardzo rzadko trafiają się ludzie naprawdę lubiący i rozumiejący psy. Jak do mnie ktoś przychodził po szczeniaka i mówił, że dla dziecka to odsylałam do sklepu z zabawkami po pluszowego.

A Odiś wymaga szczególnej troski i opieki a nie traktowania jak zabawki dla rocznego dziecka.

• Upvote 1
Posted
Dnia 15.09.2022 o 07:54, Tyśka) napisał:

Zapytanie od Pani Natalii:

"Dzień dobry, mogłabym zapewnić dom tymczasowy Tobiemu, proszę o kontakt"

Prosilam o telefon do anica.

Tobi to Odi.  😉

Chyba przedwczoraj dostałam "promocję" od OLX więc wyróżniłam go "MAXI".... ale bez rezultatu 😞

Myślę, że z oddaniem Odisia będę miała podobny "problem", jak Limonka z Nuuką.... oj, już ryczę

• Like 1
Posted
Dnia 13.09.2022 o 12:58, mari23 napisał:

Odległość od Poznania to ok. 190 - 200 km, przez Leszno, Rawicz, Wołów, Malczyce - ponad 2 godziny jazdy. Zapraszam pana serdecznie, dostosuję swój czas do jego możliwości przyjazdu.

Na razie telefon milczy...

Dnia 15.09.2022 o 07:54, Tyśka) napisał:

Zapytanie od Pani Natalii:

"Dzień dobry, mogłabym zapewnić dom tymczasowy Tobiemu, proszę o kontakt"

Prosilam o telefon do anica.

Tobi to Odi.  😉

Też nikt się nie odezwał ... ale Tysiu może jak pani napisała "Proszę o kontakt" , to woli ,żeby do niej zadzwonić ?podaj mi proszę ,telefon i ja zadzwonię , porozmawiam ?

Posted
Dnia 14.09.2022 o 08:24, mari23 napisał:

20220913_203359.jpg

20220913_204816.jpg

20220913_204843.jpg

Czy widzicie jak Odiś wypiękniał?  a jaki błyszczący 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 17.09.2022 o 09:20, anica napisał:

Czy widzicie jak Odiś wypiękniał?  a jaki błyszczący 🙂

Czeszemy się po trochę :) Nieco nerwowo reaguje na czesanie tyłu, ale codziennie "małymi kroczkami" pozbywamy się starego podszerstka :)

Odiś z moimi pieskami pieskami się dogaduje( wyjątki - Badiś znalazł domek, a Sparkuś pojechał z Kasią do swojego domu), z Tiną nawet się bawią, sznurem się przeciągają. Jednak przy misce paskudnie marszczy nos i powarkuje zawsze, choć misek o 1 więcej, niż psów.... a dzisiaj rano kłapnął biednego niewidomego Milusia 😞 nie zranił go, ale bardzo wystraszył ślepcia 😞 i to nie w sytuacji, że staruszek podszedł do jego miski - Miluś jadł z miski obok, Odi jadł ze swojej i warczał patrząc na Milunia.... nagle skoczył do niego, krzyknęłam, więc nic poważnego się nie stało, ale chyba Odiś jednak musi jeść osobno 😞

• Like 1
Posted
Dnia 23.09.2022 o 11:03, anica napisał:

Odi , bądź grzecznym chłopcem! 😏 mam nadzieję że to incydentalny przypadek...

Odiś jest bardzo grzecznym, kochanym pieskiem! ❤️ Różne "wpadki" przydarzają mu się incydentalnie... a to koopkę zgubi, jak dzisiaj rano, a to komuś "da nauczkę".... ale to naprawde kochany słodziak ❤️ 

Od piątku mamy "nowego", duże psicho, szkielet raczej, ale spory, Odiś nie miał na razie "okazji do wpadki" 😉 pies z APZS i świerzbem , odizolowany, mam nadzieję, że skutecznie 😞 😞

• Like 2
Posted
Dnia 17.09.2022 o 09:18, anica napisał:

... niestety telefon milczy! ani pan ani pani i😞 

pan to może chciał się dowiedzieć co to takiego "zespół końskiego ogona" 😉

Dnia 27.09.2022 o 09:07, elik napisał:

Ten nowy strasznie chudy biedaczysko  😞  

oj, strasznie chudy i wygłodzony, jedzenie pochłania za 3 albo i 4 psy...

Dnia 28.09.2022 o 11:41, Tyśka) napisał:

Ten nowy trochę jak Argo (*). Straszna chudzina.

Tak patrzyłam, że kogoś mi przypomina ten biedak, faktycznie Argusia (*)

A Odiś strasznie dzisiaj rano ucho drapał, poobserwuję i może do wetki pójdziemy. Drapał ucho lewe i pysio po lewej stronie.

Posted

1. Dzień dobry ja w sprawie caro czy jest aktualny

2. Byłbym zainteresowany pieskiem

Takie oto 2 wiadomości sms otrzymałam z ogłoszenia Odisia. Numer niestety z kierunkowego +31 czyli Holandia. Moja "matczyna nadopiekuńczość" woła "nie!", to niepełnosprawny psiak a odległość uniemożliwia jakikolwiek "wgląd" w jego życie. Na samą myśl mam ściśnięte gardło i żołądek gdzieś w okolicy tego ściśniętego gardła...

Jeśli sądzicie, że trzeba oddzwonić, to tak zrobię, ale proszę Was o opinię, ewentualnie przekażę nr telefonu, bo nie wiem, czy dam radę.

• Like 1
Posted

To chyba zaczęły się telefony , oby TEN telefon zadzwonił , bo chyba na razie to jest zainteresowanie ale raczej to nie domki dla Odisia ...?  do mnie zadzwonił wczoraj pan w sprawie adopcji Tobiego z krótkiej rozmowy ,  małżeństwo ( sądżac po głosie wiek przedemerytalny , emerytalny ) mieszkają w Nowej Rudzie , ok50km od Wałbrzycha , niestety w kamienicy na 4pietrze , bez windy , nie kontynuowałam dalej rozmowy , powiedziałam że piesek ma problemy z kręgosłupem i 4pietro to dla niego za duże obciążenie , pan bardzo nalegał ...to może jakiś inny piesek ? zona by chciała ,żeby nie był kudłaty ? a tak poza tym , to chcemy pieska , proszę nam pomóc znaleźć , taka trochę dziwna rozmowa ? ale żeby nie lekceważyć żadnej to może ,zapytam Was o zdanie i zastanówmy się czy mamy tam kogoś do sprawdzenia domku , oczywiście dla jakiegoś innego psa ? co o tym sądzicie? 

- Marii ja myślę ,że Holandia to... bardzo daleko , jeśli nie znamy tam nikogo to dla mnie jest po temacie 😉

• Like 2