Aska7 Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Dnia 21.02.2022 o 09:56, Alaskan malamutte napisał: Moje tez nie jest wyróżnione... Cudny piesek do adopcji!! Katowice Śródmieście • OLX.pl I Twoje Asiu też. 1 Quote
Tola Posted February 28, 2022 Author Posted February 28, 2022 Dnia 28.02.2022 o 14:16, Aska7 napisał: Wyróżnione max tylko przedłuż ważność. Dnia 28.02.2022 o 14:17, Aska7 napisał: I Twoje Asiu też. Dziękuję bardzo za pomoc. Dzisiaj tak rozmawiałam z Jaaga, że Wolfik trafił na bardzo zły czas; nie dość, że adopcje nie idą dobrze, a on jest chyba psem dla konesera, to jeszcze teraz ta trudna sytuacja ze zwierzakami z Ukrainy. Nie pozostaje nic innego tylko nieustannie wierzyć, że ten jedyny człowiek dla Wolfika gdzieś jest, tylko trzeba pomóc im się spotkać. Quote
Tola Posted February 28, 2022 Author Posted February 28, 2022 Od marca cena hotelowania Wolfika wzrośnie na 15 zł/ za dobę Quote
Alaskan malamutte Posted March 1, 2022 Posted March 1, 2022 Wolfik wyróżniony na Wrocław Piękny piesek w typie szpica wilczego do adopcji. Wrocław Stare Miasto • OLX.pl Promowanie ma ode mnie 🙂 Quote
Tola Posted March 1, 2022 Author Posted March 1, 2022 Dnia 1.03.2022 o 15:42, Alaskan malamutte napisał: Wolfik wyróżniony na Wrocław Piękny piesek w typie szpica wilczego do adopcji. Wrocław Stare Miasto • OLX.pl Promowanie ma ode mnie 🙂 Pięknie dziękuję Czekam na choćby jeden telefon, wciąż nikt nie pyta, nie dzwoni. Quote
Tola Posted March 7, 2022 Author Posted March 7, 2022 Dzisiaj miałam 3 zapytania o Wolfika, ale niestety bez szans na cd. Pierwszy pan mieszka koło dworca PKP i najpierw zapytał, czy Wolfik jeździ pociągiem, potem czy mogę dowieźć tak psa, bo jemu będzie wygodniej odebrać blisko domu. Drugi pan ma 2 psy w budach i próbował mnie przekonać, że Wolfik będzie mieszkał w domu. Badania i leczenie psa wg pana to fanaberie "miastowych". Potem zadzwoniła chyba jego żona, bo podobne poglądy. Chciała zaraz przyjeżdżać po Wolfika, bo po co ogłaszam psa, jak nie chcę go wydać. To tyle w temacie zapytań o Wolfika. Quote
Jaaga Posted March 9, 2022 Posted March 9, 2022 U mnie podobnie. Dzwonia o Laimę, a ona musi mieć dom z ogrodem i ludzi większość czasu z nią. Proponuje Wolfika i ludzie nie są zainteresowani. Gdyby naprawde chcieli psa, to on jest idealny i śliczny. Quote
Tola Posted March 9, 2022 Author Posted March 9, 2022 Dnia 9.03.2022 o 09:02, Jaaga napisał: U mnie podobnie. Dzwonia o Laimę, a ona musi mieć dom z ogrodem i ludzi większość czasu z nią. Proponuje Wolfika i ludzie nie są zainteresowani. Gdyby naprawde chcieli psa, to on jest idealny i śliczny. Ale wygląda to tak, że Wolfik podoba się tylko nam tutaj na forum:( Quote
togaa Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 Może ludzi zniechęca ta obfita szata, perspektywa stałej jej pielęgnacji ?? Tymczasem jest odwrotnie. Szpice te mają sierść samoczyszczącą się. Nie kołtuni się, nie zlepia. Po wyschnięciu, każde błoto samo spada z psa. Wymaga jedynie by 2 razy do roku wyczesać obfity podszerstek, który jak 'dojrzeje" sam odchodzi płatami. Zostaje włos okrywowy,nie wymagający nawet czesania. Myślę że z sierścią Wolfika będzie podobnie. 1 Quote
elik Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 Dnia 12.03.2022 o 10:44, togaa napisał: Może ludzi zniechęca ta obfita szata, perspektywa stałej jej pielęgnacji ?? Bardzo możliwe, że to właśnie jest powodem tak małego zainteresowania tym wspaniałym psiakiem. Może dobrze byłoby dodać w ogłoszeniu coś na ten temat. Coś w stylu - okrywa włosowa, choć wygląda imponująco, nie wymaga wielu zabiegów. Coś podobnego. 1 Quote
Jaaga Posted March 13, 2022 Posted March 13, 2022 Właśnie wkrótce bedzie wymagał wizyty u fryzjera. Zmienia sierść, konieczne bedą kąpiel i wyczesywanie. Na ogonie, za uszami i na portkach moga sie tworzyć sople z martwej sierści. Quote
Tola Posted March 14, 2022 Author Posted March 14, 2022 Coś jakby drgnęło w sprawie domu dla Wolfika! Odezwała się para dziewczyn z Warszawy, starsze małżeństwo z Krakowa i małżeństwo z Wrocławia. Jestem w kontakcie z Jagną,rozmawiamy, rozważamy plusy i minusy.... Wkrótce napiszę co z tych rozmów wyszło... Quote
elik Posted March 14, 2022 Posted March 14, 2022 Też trzymam za tym, żeby z tych ewentualności wykluł się dobry domek dla Wolfika. 1 Quote
Jo37 Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 Dzisiaj odbyła się wizyta w Warszawie. Dom bardzo fajny ale niestety nie dla Wolfika. Same centrum miasta. Trzecie piętro bez windy w starej kamienicy. Wąskie drewniane schody. Mniejszy piesek, nie wymagający tyle ruchu i nieco obyty z miastem miałby bardzo dobrze. 1 Quote
Poker Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 Szkoda, ale dobro Wolfika najważniejsze. Może jest jakiś piesio nadający się do tego domu ? Quote
elik Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 Dnia 16.03.2022 o 17:06, Jo37 napisał: Dom bardzo fajny ale niestety nie dla Wolfika. Quote
Jaaga Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 Dnia 16.03.2022 o 17:06, Jo37 napisał: Dzisiaj odbyła się wizyta w Warszawie. Dom bardzo fajny ale niestety nie dla Wolfika. Same centrum miasta. Trzecie piętro bez windy w starej kamienicy. Wąskie drewniane schody. Mniejszy piesek, nie wymagający tyle ruchu i nieco obyty z miastem miałby bardzo dobrze. Też tak myślałam. Wolfik jest przeszcześliwy, kiedy szaleje po ogrodzie z dziewczynami. Lubi zewnętrzne spacery, ale tu ma przestrzeń i spokoj. No i 3 piętro bez windy. Mysle, że lepiej w tym domu brać pod uwagę naprawde maleńkiego pieska, żeby móc go znosić w razie choroby czy problemów ze stawami. Pies ważący min. 15 kg przy dziewczynach bylby uziemiony w razie niedyspozycji. Wiem coś, bo o ile noszę sama Barytona, to Drugiego juz mąż musi nosić, a mamy tylko jedno piętro. Quote
Poker Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 To może któraś mała sunia u szafirki by się nadawała? Fela albo Nutka? Quote
Tola Posted March 17, 2022 Author Posted March 17, 2022 Dnia 16.03.2022 o 17:06, Jo37 napisał: Dzisiaj odbyła się wizyta w Warszawie. Dom bardzo fajny ale niestety nie dla Wolfika. Same centrum miasta. Trzecie piętro bez windy w starej kamienicy. Wąskie drewniane schody. Mniejszy piesek, nie wymagający tyle ruchu i nieco obyty z miastem miałby bardzo dobrze. Dnia 16.03.2022 o 17:10, Poker napisał: Szkoda, ale dobro Wolfika najważniejsze. Może jest jakiś piesio nadający się do tego domu ? Dnia 16.03.2022 o 22:55, Jaaga napisał: Też tak myślałam. Wolfik jest przeszcześliwy, kiedy szaleje po ogrodzie z dziewczynami. Lubi zewnętrzne spacery, ale tu ma przestrzeń i spokoj. No i 3 piętro bez windy. Mysle, że lepiej w tym domu brać pod uwagę naprawde maleńkiego pieska, żeby móc go znosić w razie choroby czy problemów ze stawami. Pies ważący min. 15 kg przy dziewczynach bylby uziemiony w razie niedyspozycji. Wiem coś, bo o ile noszę sama Barytona, to Drugiego juz mąż musi nosić, a mamy tylko jedno piętro. Jo37 - bardzo dziękuję za wizytę Dziewczyny sympatyczne, ciepłe, jedna z nich pochodzi z Zamościa. Jestem pewna, że w tym domu miłość znajdzie inny, inny mały piesek. Dzisiaj rozmawiałam z jedną z pań - wybierają się do schroniska w okolicach Warszawy, wypatrzyły tam jakiegoś malucha z długim schroniskowym stażem. 2 Quote
Tola Posted March 17, 2022 Author Posted March 17, 2022 Pod koniec tygodnia zaplanowana jest wizyta PA w Krakowie, damy tutaj znać i napiszemy z Jagna więcej o domu. W odwiedziny do Wolfika wybiera się też pani Paulina z Wrocławia ze swoją małą suczką. Potrzebne więc kciuki, bo trochę się dzieje... 1 Quote
Tola Posted March 17, 2022 Author Posted March 17, 2022 Opłacona faktura za hotelowanie Wolfika - 336 zł Wena, Sara, Lonia, wolfik.pdf Quote
Recommended Posts