siekowa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Psiak pojechał dziś do Azylu pod Psim Aniołem. :( Trzeba szybko znaleźć jakiś tymczas dla niego. Nie kombinujmy jeszcze z wywożeniem go gdzieś dalej do hoteliku bo może jednak uda się odnaleźć jego właściciela. Dzięki za pomoc. Quote
hankag Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 porozwieszajcie ogloszenia jeśli dacie radę :loveu: i zawiadomcie Paluch zostawiając numer telefonu ...bo wlaściele sprawdzają jednak najczęsciej na Paluchu nie zdając sobie sprawy ze jeszcze są inne miejsca ....no i Paluch niestety trzeba pilnowac bo nie udzielaja prawidlowych informacji ... z Iwoną przekonalyśmy sie o tym nie raz . Sunię kobitka szukała na Paluchu , my zostawilysmy zgloszenie ze ja mamy ...i za trzecim podejściem dopiero zesmy sie odnalazły ale dzieki temu ze dzwonilyśmy i pytałyśmy czy nikt nie pytał o taką to i taką sunie Quote
Tigraa Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Może jestem wstrętną pesymistką, ale nie liczyłabym raczej na to, że on się komuś zgubił. Czas świąteczny to niestety w naszym pseudo-katolickim kraju czas "porządków" czyli wyrzucania wszystkiego co zbędne na ulicę. Psów też. Ludzi nie wyrzucają jeszcze tylko dlatego, że grozi za to więzienie. Wrzućcie na ogłoszenia i szukajcie mu domu. Quote
madcat1981 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Jutro wydrukuję, pokseruję (w pracy:oops:) Wywieszanie w moim mieście, tak daleko od W-wy chyba nie ma sensu? Jak sądzicie? Mogę wydrukować i przesłac pocztą polską komuś kto ma chęci wieszania w W-wie a nie ma możiwości (choćby finansowych:oops:) wydruku. Hę? Prosze na pw o kontakt. Quote
pumcia02 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 wczoraj byłam z nim na spacerku. Zadowolony chlopak, wesoły i toleruje inne psy. Ma z 6 lat tak myślę. Quote
madcat1981 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Psiaku, może na Wielkanoc znajdziesz życiową przystań? :-( Quote
bumel Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Wróciłam właśnie z Anina... powiesiłam okołu dwudziestu plakatów, przemieszczałam się od kolejki PKP w strone kościoła w Wawrze, a potem w druga stronę do kościoła w Aninie. Choć nie mam niestety złudzeń, że ktoś go szuka, to uważam, że trzeba było spróbować. Quote
Kostek Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 wyniki krwi ma wzorcowe jedynie leciutko podwyzszony aspat ale na nic on nie wskazuje...psiak potrafi jezdzic samochodem nie reaguje jakos impulsywnie na koty...moze jednak uciekl Quote
zaginiona sara Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 spam doszedl :) mam nadzieje ze uciekl Quote
siekowa Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Dzięki za pomoc, niestety nikt nie dzwonił jeszcze. :( Quote
siekowa Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Nikt nie dzwoni ani żadnych ogłoszeń, że ktoś go szuka nie ma. :( Za to widzę, że w azylu nazwano go Benz (leżał na przystanku przy salonie mercedesa). W niedziele będę w azylu więc może uda mi się zrobić mu jakieś lepsze zdjęcia. Benz (1154) Wzrost: średni Wiek: ok. 8 lat Wygląd: wilkowaty, czarny podpalany Zachowanie: opanowany, spokojny, miły Pochodzenie: Znaleziony na przystanku autobusowym 521 w Aninie Quote
pumcia02 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 cos mnie doszły słuchy ze osoba, która zgłosiła ze psiak lezy, szuka mu domu i cos tam się już rusza... Quote
bumel Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Ooo, trzymam zatem mocno kciuki, żeby się w dobrą stronę ruszyło:p Quote
siekowa Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 mariolka napisał(a):cos mnie doszły słuchy ze osoba, która zgłosiła ze psiak lezy, szuka mu domu i cos tam się już rusza... Ta Pani dziś do mnie dzwoniła w tej sprawie więc dałam jej kontakt do Ciebie. Również trzymam kciuki. :) edit: Niestety dalej szukamy domku. :( Quote
pumcia02 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 no niestety... pan psa nie chce wpuszczać do domu, bo przeciez siersc wszedzie bedzie... pies ma byc na podwórku w roli szczekacza i nawet by nie mógł wejsc do korytarza na chwile... Quote
mru Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 eh, no tak - sierść i inne śmiertelne zarazki :razz: Quote
pumcia02 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 w ogóle nie ma telefonów o jakiekolwiek psiaki... Quote
mortikia Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Podniosę... Jeśli szukacie dt dla psa, dajcie mi znać na pw. Może jakoś pomogę... Quote
siekowa Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Tymczas na pewno by się przydał bo Benz podobno kiepsko znosi pobyt w azylu. :( Widziałam, że z plakatów część karteczek była pozrywana ale oczywiście nikt nie dzwonił. Trzeba będzie teraz mu już zrobić plakaty, że szuka domu. Bumel dziś się w nim zakochała tak jak ja. :loveu: Na spacerek go zabrała, porobiła fotki i nawet zauważyła, że on jest chyba głuchawy. Zabierze go na festyn z okazji Dnia Ziemi więc mam nadzieję, że tam go ktoś wypatrzy :) To cudowny pies, który nie nadaje się do mieszkania na dworze. Mniej niż 8 lat to on raczej nie ma. Quote
bumel Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 siekowa napisał(a):Tymczas na pewno by się przydał bo Benz podobno kiepsko znosi pobyt w azylu. :( Widziałam, że z plakatów część karteczek była pozrywana ale oczywiście nikt nie dzwonił. Trzeba będzie teraz mu już zrobić plakaty, że szuka domu. Bumel dziś się w nim zakochała tak jak ja. Wszystko święta prawda:roll:, ten pies jest przekochany, cudnie się przytula, prosi o czułości:loveu:. Nie mogę przestać o nim myśleć. Psiaczek faktycznie źle znosi nową sytuację, jest smutny i zgaszony, no co tu dużo mówić - za serce ściska. Tymczas bardzo, bardzo by się przydał... Quote
pumcia02 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 mamy propozycje domy tymczasowego, 15zł za dzien. mieszkanie w bloku. Chyba nas nie stać... Quote
bumel Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 mariolka napisał(a): Chyba nas nie stać... Wychodzi 450 zł miesięcznie, b. dużo:shake: Cały dzień staję na głowie, żeby znaleźć mu jakiś tymczas. Na razie d... Dziewczyny, zgodnie z tym, co wyczytałam na Psim Aniele, zachęcam ludzi do dania mu tymczasu za zwrot kosztów utrzymania - tzn. fundacja daje karmę i zapewnia opiekę weterynaryjną, czy tak? Quote
pumcia02 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 tak, my zwracamy koszty wyzywienia i leczenia Quote
Recommended Posts