Tigraa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Dziewczyny z Warszawy, czy któraś może pomóc? Święta coraz bliżej... katolicki kraj, ku*** mać !!!!!:angryy: Quote
siekowa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Jest taki pies...jeden spośród wielu, ale jedyny taki To pies...którego nie można nie pokochać To pies...którego nie chcesz przestać tulić do siebie Ale w końcu musisz i wtedy, zamykając go w kojcu Po raz kolejny patrzysz przez kraty na jego smutne oczy I po raz kolejny słyszysz jego nieme pytanie: dlaczego? Ten pies to Benz - pies, któremu do szczęścia potrzeba jedynie odrobiny miłości, miłości swojego Pana, bez tego powoli zgaśnie. PROSZĘ, NIE POZWÓL NA TO!!! Benz jest wspaniałym, spokojnym psem w typie owczarka niemieckiego. Ma niezwykle łagodne i przyjacielskie usposobienie. Do ludzi przytula się ufny i spragniony czułości, choć to człowiek potraktował go okrutnie, gdy tuż przed Wielkanocą wyrzucił na ulicę jak niepotrzebnego śmiecia. [SIZE=2]Mimo tego, że został skrzywdzony, Benz nie stracił zaufania do ludzi. Wciąż ma w swym sercu nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto go pokocha! Nie ma w nim odrobiny agresji, na widok innych zwierząt nie reaguje w ogóle lub merda przyjacielsko ogonem, toleruje koty. Na spacerach jest bardzo grzeczny i posłuszny, ładnie chodzi na smyczy, cierpliwie znosi czesanie. Benz ma ok. 8-9 lat. Obecnie przebywa w Warszawie. KONTAKT WS. ADOPCJI tel. 603 65 01 01 mail: [email protected] Tego bardzo smutnego pieska znaleziono tuż przed świętami, porzuconego przy drodze koło stacji PKP w Aninie. Ma około 8 lat, jest w typie owczarka niemieckiego, choć jest troszkę od niego mniejszy. To wspaniały, spokojny pies o niezwykle łagodnym i przyjacielskim usposobieniu, nie ma w nim odrobiny agresji, na widok innych zwierząt nie reaguje w ogóle lub merda ogonem. Do ludzi przytula się spragniony czułości... Dobrze znosi jazdę autem, toleruje koty. Miał robione badanie krwi i wyniki wyszły wzorowe. Proszę, daj mu szansę, ocal go! Tak niewiele potrzeba mu do szczęścia - własna miska, ciepły kąt, opiekuńcza dłoń właściciela... telefon kontaktowy: 501 258 303 Pies jest teraz w Azylu pod Psim Aniołem, pilnie szukamy dla niego tymczasu. Quote
Tigraa Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Czy on jest wielkości owczarka? Ile ma lat, tak mniej więcej? Zgłosił się do mnie pan z Siedlec, emerytowany lekarz, szuka wilkowatego psiaka do domu, na zasadzie członka rodziny. Dom wydaje się bardzo dobry. Tylko psiak musi być względnie młody-do 3 lat i mieć dużo z ONka. Pan miał psiaka, ale odszedł ze starości. Jakby coś, podam kontakt na pw. Quote
mru Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 o boże śliczny cholera dałaś na zaginione i Korze fotę? Quote
siekowa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Pies jest cudowny, pewnie może mieć około 8 lat, od owczarka to jest chyba trochę mniejszy. Potrzebny tymczas lub płatny hotelik. Błagam pomóżcie. :placz: Quote
madcat1981 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Jesteś przecudny pies. Wieszam sobie sznur na szyję (czassss:roll:) ale obiecuję ogłoszonka. Quote
madcat1981 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 zaczynam akcję spamerską... sorki jak któraś z was to dostanie;) Quote
pumcia02 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 bedziemy wdzięczne... jakby co mamy troche grosza na hotelik... na niedługo. ale zawsze cos, zeby nie musial jechac do schroniska Quote
sleepingbyday Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 siekowa - jeśli właściciel się nie znajdzie, napisz do Zbójini - on miał budowac kojec dla jednego ONkowatego (buda już jest wyczesana), ale ONkowaty na szczęście go nie potrzebuje, ale Zbójini został przy pomysle kojca dla potzrebującego, najlepiej ONkowatego czy DONkowatego, bo jest miłośnikiem rasy,. Zbójini pod gdańskiem,a le jak się przetrzyma przez kilka dni psa, to może Zbójini by pomógł? możesz śmiało pisac, ze to ja go zadenuncjowałam ;-) EDIT: napisz szybko z pytaniem, czy powstał kojec i czy jest miejsce. najpewniej we wtorek do gdańska jedzie podopieczny fundacji przytul psa, byc może.... udało by sie połączyć.. tak cichutko mam nadzieję. ale nie wiem, czy jedzie pociągiem, czy samochodem... Quote
szuwar Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Akcja spamowa działa;). Niestety na odleglość nie mogę pomóc. Szkoda wywozić psiaka, bo może ktoś go będzie szukał? Póki co to chyba lepiej szukać mu choćby hoteliku, mogę sie ewentualnie dorzucić jakąś skromną sumą. Quote
hankag Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 pies nie wygląda zle ...moze zginął komus ...właściciele tak beztrosko wychodza z psami ( a jeszcze na obrzezach ) np na zakupy , a psina siedzi , czeka...albo nie czeka mnie nie jest juz nic w stanie zdziwić ...jak nie raz zwracałam uwage wlaścicielom , ze trzeba uwiązać , miec adresowke ....i odpowiedz ...ale on sie pilnuje ...:angryy: ...czesto sie nie upilnuje ... moze go ktos bedzie szukał Quote
mru Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 znaleziony w Wawrze owczarkowaty - Zwierzaki - cafeanimal.pl Quote
madcat1981 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 szuwar napisał(a):Akcja spamowa działa;). Bardzo się cieszę, serdecznie ściskam moją "ofiarę";) Nie za bardzo mam rozeznanie kto prowadzi DT i ma wolne miejsca w okolicy Warszawy. W razie potrzeby wyskubię parę złotych deklaracji - tylko, że dopiero od maja:oops::oops::oops: Quote
mru Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 plakat jesli by był potrzebny... wersja do druku: YouSendIt - Send large files - transfer delivery - FTP Replacement może faktycznie gdzieś jest jakiś właściciel... :roll: Quote
madcat1981 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Super:) Dziewczyny, mnie nie ma do wieczora na dogo. Niech ktoś może skontaktuje się z Pati, ona ma dt w okol. Sulejówka. To podpowiedź od jednej z dogomaniaczek, b. dziękuję! Quote
sleepingbyday Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 pati ma hotelik, nie dt. ale atrakcyjny dla dogo. Quote
pumcia02 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Pati nie odbiera tel. , a psiak na razie pojechał do leczniyc na badania kontrolne (zwlaszcza pod katem babeszji) Quote
siekowa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Jutro rano porozwieszam plakaty. Mam nadzieję, że jednak właściciel się znajdzie bo rzeczywiście pies nie jest zaniedbany i miał te dwie obroże. Quote
ocelot Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Hotelik prowadzi też Wiosna, ale to jednak kawałek drogi od Warszawy. Spory raczej. Quote
bumel Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Mogłabym porozwieszać plakaty w okolicy: Anin - Wawer, ale dopiero dam radę w sobotę. Dt w Warszawie nie znam niestety, sama szukałam ostatnio... Podczytywałam niedawno wątek Czorta - znalazł dt u Orphy, ale nie wiem, czy Orpha dalej przyjmue psiaki na dt... Quote
Recommended Posts