Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie dostałam telefon, że nici z bezpłatnego dt na choszczówce, z powodu dziecka nie chą mieć psa w domu:-(, żadnych perspektyw na inne tymczasy...

Jest propozycja dt płatnego - 300 zł miesięcznie + karma oraz opieka weterynaryjna - nie dam rady zapłacić takiej sumy:shake:

Nie mogę wymazać z pamięci wyrazu jego smutnych, przerażonych oczu, jak musiał wrócić do swojego kojca...tego, jak się zapierał ze wszystkich sił... jak niemo pytał, czemu mu to robię...Chce mi się wyć...

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

siekowa napisał(a):
Mam nadzieję, że ktoś się w nim zakocha na festynie. :)

Ja też mam taką nadzieję, można powiedzieć, że to jest moje największe marzenie obecnie:roll:

Dzisiaj podjadę do azylu zobaczyć Benza i wziąć go na spacerek.

Posted

Byłam wczoraj z Benziem u weterynarza - piesek na pewno nie jest głuchy, poza tym w gabinecie pierwszy raz ładnie zareagował na komendę siad (Benz, robiąc siad, od razu w pakiecie podaje łapkę:razz:) Jest przekochany, w aucie rozdawał mi całuski:loveu:

No nic lecę zabrać go na Pola Mokotowskie.

Posted

ej Benz jest super, strasznie grzeczny, spokojny, dostojny
i piękny, ma bardzo ładne futro, proporcje i w ogóle :crazyeye:

no i do ludzi się cieszy :)

Posted

Benz to jest najwspanialszy pies, jakiegokolwiek i kiedykolwiek poznałam
(dobrze, ze mój własny tego nie przeczyta).

Benzio na polach był przekochany, przegrzeczny, rozglądał się ciekawie za innymi psami, podstawiał główkę do głaskania, itd. troche ludzi zagadywało, paru wzięło go nawet za szczeniaka:-o, ale na info, ile ma lat, odchodziło... pod koniec dnia trochę zrezygnowani usiedliśmy pod pewnym drzewkiem (Siekowa wie:p) gdzie po całym dniu spędzonym razem na samą myśl, że mam go za chwilę odwieźć z powrotem do schronu,...:shake:

No i wtedy pojawił sie 9-letni chłopiec z mamą, mieszkają też z dziadkami. chłopiec wiercił mamie dziurę w brzuchu od dobrych paru lat o psa, raczej wrażliwy (choć specjalistka od dzieci to ja nie jestem), czas wolny spędza oglądając animals, itd.

No i finał jest taki, że Benz pojechał wczoraj do nowego domku.

A teraz proszę trzymać kciuki, żeby ich relacje ułożyły się jak najlepiej i żeby Benz był b. szczęśliwy.

Posted

bumel napisał(a):

No i wtedy pojawił sie 9-letni chłopiec z mamą, mieszkają też z dziadkami. chłopiec wiercił mamie dziurę w brzuchu od dobrych paru lat o psa, raczej wrażliwy (choć specjalistka od dzieci to ja nie jestem), czas wolny spędza oglądając animals, itd.

No i finał jest taki, że Benz pojechał wczoraj do nowego domku.

A teraz proszę trzymać kciuki, żeby ich relacje ułożyły się jak najlepiej i żeby Benz był b. szczęśliwy.

Uwielbiam takie dzieciaki... wrażliwe, mądre i kochane. Nie chcę mieć dzieci bo szansa, że będą akurat takie jak ten chłopiec jest zbyt mała, niestety.

Posted

Cudowna historia!

Kurcze, to teraz trzeba iść w następny weekend z kolejnym psiakiem najlepiej z chustką na szyi, że szuka domu i moze kogoś spotkamy z dobrym domkiem:-o!

Posted

Jestem po rozmowie z p. Małgosią.
:shake:

Benz zachowywał się dość niespokojnie w nocy - wył i skamlał do rana (był z nimi w pokoju). Chciał koniecznie na dwór. Tak jakby w mieszkaniu źle się czuł... Z kolei ze spacerów nie chce w ogóle wracać do domu.

W ciągu dnia został sam na krótki czas - ok. 30 min i zdążył się dobrać do obicia drzwi.

P. Małgosia mówi, że zdawała sobie sprawę, że początki mogą być trudne. Nie chce się jeszcze poddać...

Czy można jakoś im pomóc? Coś podpowiedzieć?