Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted

Molosy są wielkimni pieszczochami, dobroduszne i przyjazne. Miałam 37 lat rottweilerey i do dziś za nimi tęsknię, były cudowne, kochajace wszystkich. Pierwszy z własnej inicjatywy bronił słabszych przed atakującymi większymi nie robiąc krzywdy atakującemu.

Miałam po kilka w domu, nigdy nie były zazdrosne, musieliśmy z mężem głaskać na cztery ręćę.

• Like 2
Posted

Michu bardzo sie zmienil, nie wiem czy na stałe:D, ale dzis byly dwie sytuacje ktore mnie wzruszyly:

Pierwsza sytuacja gdy spieszylam sie i wyszlam na krotko z Karatem i Kerią,  a Michu chyba z rozpaczy dopadl mojego kalendarza na biurku i troche go potargal. Gdy bardzo na niego nakrzyczalam i zaczelam zbierac kartki Michu polozyl sie w legowisku i zaczal tracac mnie lapa na przeprosiny.. To bylo przeurocze, bo myslalam ze bedzue burczal zeby mu nie zabierac jego zdobyczy.

A druga sytuacja byla godzine pozniej, gdy wyszlam pilnie i wrocilam po godzinie do domu - o madko! Jaka to byla radosc i szczescie psie! Michu tanczyl, biegal, lizal mnie po ręce,  az sie balam zeby sobie czegos w te tylne lapy nie zrobil, tak sie cieszył bidus mój.. 

To przekochane, przecudowne psisko, spragnione kontaktu z czlowiekiem i prawdopodobnie bardzo poturbowane psychicznie przez niego.. Gdzies wyczytalam piekna opowiesc rolnika poety, gdzie padlo zdanie: czlowiek dla krowki nie jest stabilną inwestycją.  I dodam od siebie: dla psa tez nie:((

• Like 8
  • Upvote 1
Posted

A z prozy zycia: jutro wieczorem podam Michowi kolejny cimalgex, moze przez 3 dni damy rade, a potem znow przerwa. 

Za tydzien konczy hemovet, nadal dostaje suplementy, vit b oraz to na U:)) .. Cimalgex bede podawac pulsacyjnie, widze ze Michu te nogi tylne ma ciut lepsze, do góry po schodach zasuwa, na dol tez nie najgorzej, mamy tylko 8 schodow wiec dajemy rade. 

• Like 3
Posted
Dnia 4.02.2022 o 13:17, UlaFeta napisał:

Miałam tak samo 😂Zawsze się gdzieś wcisnęła 🤣

Trzeba byłoby bez przerwy sprawdzać , czy nie wskoczył na łóżko, a na to nie ma czasu, albo założyć stołkami dokładnie całe łóżko, ale na to sprzętów brak  🙂  

Posted
Dnia 4.02.2022 o 19:31, elik napisał:

Trzeba byłoby bez przerwy sprawdzać , czy nie wskoczył na łóżko, a na to nie ma czasu, albo założyć stołkami dokładnie całe łóżko, ale na to sprzętów brak  🙂  

Ja po pewnym czasie odpuściłam.Nie było sensu.😂

Posted
Dnia 4.02.2022 o 20:52, elik napisał:

jankamałpa, czy mogłabyś powiedzieć do kiedy to ogłoszenie jest promowane?

Nie do końca ogarniam zasady promowania na Gratce, ale jak się  skończy to wyroznie ponownie. Telefon podmienie jutro.

Posted
Dnia 4.02.2022 o 21:25, jankamałpa napisał:

Nie do końca ogarniam zasady promowania na Gratce, ale jak się  skończy to wyroznie ponownie. Telefon podmienie jutro.

Dzięki wielkie   9.jpg.f71a7520b848e272c6edfc278be1a18f.jpg   

Posted
Dnia 4.02.2022 o 11:03, elik napisał:

Wyobraźcie sobie, że ogłoszenie Micha na OLX zostało usunięte. Nie podano konkretnego powodu tylko całą listę powodów, z których ogłoszenia są usuwane, ale wśród nich nie znajduję przyczyny, dla której ogłoszenie Micha mogłoby być usunięte.
Wysłałam zapytanie o powód usunięcia i czekam na odpowiedź. Ciekawa jestem co odpiszą. Ogłoszenie zostało usunięte po tym, jak wymieniłam kilka zdjęć.

Jestem ze strasznego doskoku. Moja kruszyna zmaga się z problemami brzuszkowymi, czekamy na wizytę u specjalisty, a do tego czasu musimy jakoś przetrwać. Ale tak, elik - olx usuwa ogłoszenia, które przedstawiają "ten sam przedmiot lub usługę", nieważne czy ogłoszenia są z jednego konta czy kilku. Czyli jeśli Michu ma parę olxów to jeśli olx to wyłapie to ogłoszenia usuwa zgodnie z regulaminem. Tak było z ogłoszeniami Runo. Niby ogłoszenia robimy różne osoby, a o tak admini pousuwali ogłoszenia (zostawili chyba tylko jedno). Niestety... 

A co do ogłaszania Micha na fb to ja naprawdę bardzo chętnie to zrobię, ale teraz niestety nie mam jak... 😞 Na fb wchodzę tylko z laptopa, a laptop włączyłam od 13 dni dopiero dzisiaj i to na 10min, bo musiałam coś załatwić. I wbrew pozorom, nie mam za dużo znajomych i zasięgów. Znajomi raczej poukrywali moją obecność, nie udostępniają moich postów, więc jeżeli uda się, że ktoś udostępni post adopcyjny to niestety jest to owocem czasochłonnej pracy (pokazywaniem psiakow na różnych grupach i ciągłe podnoszenie ich, aby były widoczne itd.) Czy mogłabym skorzystać z gotowego opisu? Wtedy mogłabym wrzucić szybciej post (ale też nie wiem kiedy).

• Like 2
Posted
Dnia 4.02.2022 o 21:47, Tyśka) napisał:

Jestem ze strasznego doskoku. Moja kruszyna zmaga się z problemami brzuszkowymi, czekamy na wizytę u specjalisty, a do tego czasu musimy jakoś przetrwać. Ale tak, elik - olx usuwa ogłoszenia, które przedstawiają "ten sam przedmiot lub usługę", nieważne czy ogłoszenia są z jednego konta czy kilku. Czyli jeśli Michu ma parę olxów to jeśli olx to wyłapie to ogłoszenia usuwa zgodnie z regulaminem. Tak było z ogłoszeniami Runo. Niby ogłoszenia robimy różne osoby, a o tak admini pousuwali ogłoszenia (zostawili chyba tylko jedno). Niestety... 

A co do ogłaszania Micha na fb to ja naprawdę bardzo chętnie to zrobię, ale teraz niestety nie mam jak... 😞 Na fb wchodzę tylko z laptopa, a laptop włączyłam od 13 dni dopiero dzisiaj i to na 10min, bo musiałam coś załatwić. I wbrew pozorom, nie mam za dużo znajomych i zasięgów. Znajomi raczej poukrywali moją obecność, nie udostępniają moich postów, więc jeżeli uda się, że ktoś udostępni post adopcyjny to niestety jest to owocem czasochłonnej pracy (pokazywaniem psiakow na różnych grupach i ciągłe podnoszenie ich, aby były widoczne itd.) Czy mogłabym skorzystać z gotowego opisu? Wtedy mogłabym wrzucić szybciej post (ale też nie wiem kiedy).

Tysiu kochana bardzo Ci współczuję i podziwiam, że w tej sytuacji masz jeszcze siłę zaglądnąć na dogo.  Teraz najważniejsza jest Twoja Kruszynka, Michu poczeka, jak już z Kruszynką sytuacja się poprawi i brzusiu wróci do normy.
Dzięki za wyjaśnienie powodu usunięcia ogłoszenia Micha.  A swoją drogą co im przeszkadza kilkakrotne ogłoszenie tego samego. Na Gumtree nie zwracają na to uwagi.
Będę wdzięczna, jeśli, gdy już będziesz mogła, pokażesz micha na f.b.
A na razie życzę Kruszynce szybkiego powrotu do zdrowia.
Oczywiście gotowe teksty są do  Twojej dyspozycji. Wybierz któryś z ogłoszeń - linki w pierwszym poście.      

Posted
Dnia 4.02.2022 o 21:47, Tyśka) napisał:

Przytulam Mamę, bo chorujące dziecko to jak kopniak w splot słoneczny. Ja ryczałam jak bóbr. Trzymam kciuki Justynko, nie cykaj się tylko wal na oślep NFZ.

• Like 1
Posted

Dostałam odpowiedź z OLX. 

Zapoznałam się z Pani ogłoszeniem i widzę, że zostało dodane w kategorii Do adopcji, a w treści pojawiła się informacja: "Szukamy dla niego domu stałego lub tymczasowego za zwrotem kosztów."

Proszę usunąć zapis o zwrocie kosztów, gdyż wskazuje to na sprzedaż, a nie oddanie psa. 

Umożliwiłam Pani poprawę tego ogłoszenia. Zrobi to Pani w 5 krokach:

Poprawiłam, ale nie usunęłam zapisu, tylko dodałam wyjaśnienie na czym polega zwrot kosztów.

Szukamy dla niego domu stałego lub tymczasowego. W przypadku domu tymczasowego pokryjemy koszt utrzymania psa - zwrócimy koszt  karmy i ewentualnej opieki weterynaryjnej. Pies będzie nadal ogłaszany do chwili pozyskania domu stałego.

• Like 1
Posted
Dnia 5.02.2022 o 06:24, Aska7 napisał:

Przytulam Mamę, bo chorujące dziecko to jak kopniak w splot słoneczny. Ja ryczałam jak bóbr. Trzymam kciuki Justynko, nie cykaj się tylko wal na oślep NFZ.

Dziękuję, niemoc jest najgorsza, to fakt. 

Świetnie, że wyjaśniło się czemu usunęli ogłoszenie i powróciło do widocznych. 

Posted
Dnia 4.02.2022 o 22:16, elik napisał:

Na OLX nadal są aktywne ogłoszenia na Wrocław i Warszawę.

Na Wrocław to moje, zmieniłam dzielnicę i zdjęcie główne, bo bardzo podobne było do innego ogłoszenia

Posted
Dnia 5.02.2022 o 21:44, mari23 napisał:

Na Wrocław to moje, zmieniłam dzielnicę i zdjęcie główne, bo bardzo podobne było do innego ogłoszenia

Dziękuję  🙂 
Miałam pisać lub dzwonić do Ciebie z prośbą o zmianę numeru telefonu na mój. Bardzo Cię o to proszę. W ogłoszeniach były 3 numery telefonów, to trochu dużo.

Posted
Dnia 5.02.2022 o 21:50, elik napisał:

Dziękuję  🙂 
Miałam pisać lub dzwonić do Ciebie z prośbą o zmianę numeru telefonu na mój. Bardzo Cię o to proszę. W ogłoszeniach były 3 numery telefonów, to trochu dużo.

Zmieniłam, mam nadzieję, że po numerze telefonu nie "namierzą" Micha moderatorzy OLX

Posted
Dnia 5.02.2022 o 22:01, mari23 napisał:

Zmieniłam, mam nadzieję, że po numerze telefonu nie "namierzą" Micha moderatorzy OLX

Dziękuję  🙂 
Po numerze telefonu nie namierzą, bo ja mam kilka ogłoszeń na ten sam numer telefonu i nic nie usuwają. Raczej  ten sam tytuł, zdjęcia mogą spowodować usunięcie ogłoszenia.

Posted

Na konto Micha wpłynęły poniższe kwoty:

25,00 od Monika z Katowic deklaracja   II  -  3.02.
  20,00 od mari23  deklaracja  II  -  3.02.
100,00 od  Pani Asi Znajomej  mari23 deklaracja II  -  4.02.

Bardzo serdecznie dziękuję   bukiet.jpg.c5e883000752c194a7eb0a84ff82e9ff.jpg