agat21 Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Pięknie zamieszkał Max 🙂 I jak fajnie, że już się zakumplował. To naprawdę niesamowity pies. Właściwie gotowiec do adopcji. Bardzo się cieszę, że tak dobrze wszystko się ułożyło. Będzie miał dobrą opiekę, a Wy odetchniecie. I psychicznie i czasowo. 1 Quote
Nadziejka Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Dnia 11.11.2021 o 12:46, Ewa Marta napisał: Kochani, Max pojechał do hotelu! Alaskan razem z mężem sprawdzili dokładnie warunki, weszli w każdy kąt😀Max już zaczął zawieranie znajomości z innymi psami. Pani prowadząca hotelik przemiła, profesjonalna. W tej chwili Max zostaje w kojcu zewnętrznym, dużo większym niż miał na działce u Alaskan. W kojcu poza budą są fotele, ale psiaki prawie cały czas są poza kojcem, spacerują sobie po dużym terenie. Po odrobaczeniu przejdzie do kojca wewnętrznego. Rozmawiałam tez dzisiaj z TZ Alaskan. Przemiły człowiek, który 2 ostatnie noce nie spał i myślał nawet o przeniesieniu się na działkę, żeby Maxa samego nie zostawiać na wiele godzin. To by oczywiście generowało masę problemów dnia codziennego, ale jemu tak jak Alaskan leżał na sercu ten wspaniały pies. Wielka prośba do Was o wsparcie finansowe, choć po kilka złotych. Ja opowiedziałam o Maxie mojemu Dyrektorowi, który wspiera nasze psiaki i przekazał dla niego 100 zł. Poza utrzymaniem w hotelu trzeba go zaszczepić, odrobaczyć, to niestety generuje koszty. Dnia 11.11.2021 o 15:28, Alaskan malamutte napisał: Max pojechał do hotelu. Na początku był podekscytowany, zaglądał do okna, przemieszczał się, potem położył się grzecznie i usnął. Mamy test na jazdę samochodem. Jest ok Dnia 11.11.2021 o 15:29, Alaskan malamutte napisał: W Hoteliku u psiej mamy czekał już komitet powitalny. P. Edyta przejęła smycz i to ona zabrała Maxa z auta i wprowadzała do stada... Dnia 11.11.2021 o 15:35, Alaskan malamutte napisał: To jest kojec przygotowany specjalnie dla Maxa Dnia 11.11.2021 o 15:34, Alaskan malamutte napisał: Zostaliśmy zaproszeni do środka, obejrzeliśmy każdy kąt, kojec, budynek. Zapoznaliśmy się ze wszystkimi psiakami. Cudne, spokojne, ssocjalizowane... Są dwa staruszeczki odebrane interwencyjnie, zagłodzone. One mają swój osobny teren, aby te młodsze im nie dokuczały. Inne psiaki wchodzą tam tylko pod okiem p. Edyty. Jest piesek, któremu właściciel wydłubał oczy... Jest piesek z nowotworem pysia Max został tymczasowo umieszczony w kojcu pierwszym. jutro zostanie zaszczepiony. P. Edytka umówi go na kastrację, oczywiście po wykonaniu badań. Dnia 11.11.2021 o 19:11, Alaskan malamutte napisał: Powoli schodzi z nas napięcie... Mam już pierwsze info z hoteliku. Max zakumplował się z największym psiakiem. Nero (p Edytka od razu mówiła, że to będą najlepsi przyjaciele). Nero też został zabrany z łańcucha, zupełnie łysy...Teraz to piękny pies w typie Gordon seter. Max niestety siedzi w kojcu, jutro szczepienie i badanie krwi. Jak wszystko będzie dobrze to umówi go na kastrację. ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Quote
Isiak Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Ostatnie dni mniej mnie było na dogo, a tu takie historie się dzieją! Alaskan, jesteście z TZ niesamowici! Proszę, dajcie się sklonować! Quote
Poker Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Dnia 12.11.2021 o 11:30, Isiak napisał: Ostatnie dni mniej mnie było na dogo, a tu takie historie się dzieją! Alaskan, jesteście z TZ niesamowici! Proszę, dajcie się sklonować! Popieram Quote
Keyuta Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Przepraszam, że się „wpycham” na wątek ale chciałabym troszkę wspomóc finansowo, jednorazową wpłatą (100 zł). Zmolestowałam męża i to byłoby od niego. 5 1 Quote
Ewa Marta Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Dnia 12.11.2021 o 12:16, Keyuta napisał: Przepraszam, że się „wpycham” na wątek ale chciałabym troszkę wspomóc finansowo, jednorazową wpłatą (100 zł). Zmolestowałam męża i to byłoby od niego. Alaskan jest w tej chwili w trasie, ale z całego serca dziękuje za takie wsparcie😀 Zaraz prześlę Ci jej numer konta. Przydałoby się więcej takich "wpychaczy" na wątku❤️ 1 1 Quote
Isiak Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Dnia 11.11.2021 o 19:12, Alaskan malamutte napisał: Na konto Maxa wpłynęło 20zł od Nesiowatej Maxio pięknie dziękuję Alaskan, szykuję bazarek, czy w większej potrzebie finansowej teraz jest Runo czy Max? 1 Quote
Alaskan malamutte Posted November 12, 2021 Author Posted November 12, 2021 Dnia 12.11.2021 o 13:27, Isiak napisał: Alaskan, szykuję bazarek, czy w większej potrzebie finansowej teraz jest Runo czy Max? Raczej Max. Na niego nie mam grosza deklaracji. Czeka go wet i kastracja. To pewnie 300zł. Quote
Alaskan malamutte Posted November 12, 2021 Author Posted November 12, 2021 Dnia 12.11.2021 o 12:16, Keyuta napisał: Przepraszam, że się „wpycham” na wątek ale chciałabym troszkę wspomóc finansowo, jednorazową wpłatą (100 zł). Zmolestowałam męża i to byłoby od niego. Pieknie dziękuję Quote
Alaskan malamutte Posted November 12, 2021 Author Posted November 12, 2021 Za chwilę napiszę o Maxie, mam info z hoteliku. Muszę tylko ogarnąć swojego psa. Quote
Isiak Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Dnia 12.11.2021 o 13:31, Alaskan malamutte napisał: Raczej Max. Na niego nie mam grosza deklaracji. Czeka go wet i kastracja. To pewnie 300zł. OK, będzie na Maxa, ale będzie musiał trochę podzielić się z kotkami guccio, bo wcześniej obiecałam 🙂 1 Quote
Alaskan malamutte Posted November 12, 2021 Author Posted November 12, 2021 Dnia 12.11.2021 o 13:33, Isiak napisał: OK, będzie na Maxa, ale będzie musiał trochę podzielić się z kotkami guccio, bo wcześniej obiecałam 🙂 Max to super pies, wie co to bieda i głód. Z przyjemnościà się podzieli🥰 Quote
Alaskan malamutte Posted November 12, 2021 Author Posted November 12, 2021 Rozmawiałam dzisiaj z pEdytą. Max płakał i szczekał w kojcu zewnetrznym, w tym najwiekszym przygotowanym dla niego. Został więc przeniesiony do kojca wewnętrznego. Tam troszkę popiszczał i się uspokoił. Jest bardzo nakręcony na psy i jedzenie. Nic nie zniszczył, nie potargał w kojcu. Myślę, że z każdym dnim będzie coraz lepiej. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted November 12, 2021 Author Posted November 12, 2021 Dnia 12.11.2021 o 11:30, Isiak napisał: Ostatnie dni mniej mnie było na dogo, a tu takie historie się dzieją! Alaskan, jesteście z TZ niesamowici! Proszę, dajcie się sklonować! Dnia 12.11.2021 o 12:03, Poker napisał: Popieram Bardzo dziękujemy!!!To miłe. Oboje jesteśmy bardzo wrażliwi na krzywdę zwierząt, czasami decyzje podejmujemy pod wpływem emocji a dopiero później zastanawiamy się co dalej... To, że zostały u nas koty, Maurycy i Lucek to zasługa męża. Nie potrafił ich oddać. Chociaż początki z Maurycym były bardzo trudne.... Przeczytałam TZ Wasze wpisy..💗 2 Quote
Ewa Marta Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Dnia 12.11.2021 o 15:26, Alaskan malamutte napisał: Rozmawiałam dzisiaj z pEdytą. Max płakał i szczekał w kojcu zewnetrznym, w tym najwiekszym przygotowanym dla niego. Został więc przeniesiony do kojca wewnętrznego. Tam troszkę popiszczał i się uspokoił. Jest bardzo nakręcony na psy i jedzenie. Nic nie zniszczył, nie potargał w kojcu. Myślę, że z każdym dnim będzie coraz lepiej. Nawet nie chcę myśleć jaki on był w tym poprzednim byle jakim życiu samotny i zrezygnowany. Teraz nadrabia kochany piesuś❤️ 1 Quote
Alaskan malamutte Posted November 12, 2021 Author Posted November 12, 2021 Na konto Maxa wpłynęło: 100zł od Keyuty 100zł od p. Rafała (od Ewy Marty) Pięknie dziękuję! 1 Quote
agat21 Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Maksio nadrobi wszystkie straty w hotelu - i towarzyskie i jedzeniowe i spaniowo- domowe 🙂 Będzie dobrze. Quote
Alaskan malamutte Posted November 12, 2021 Author Posted November 12, 2021 Dnia 12.11.2021 o 18:26, agat21 napisał: Maksio nadrobi wszystkie straty w hotelu - i towarzyskie i jedzeniowe i spaniowo- domowe 🙂 Będzie dobrze. Agatko, tak bardzo bym chciała..znajdę Maxiowi najlepszy domek pod słońcem!! Quote
Nadziejka Posted November 13, 2021 Posted November 13, 2021 Zapraszam serduchem na kramik Maxiutkowy, trwa do jutra.jest i niezwykla ksiazka Wyczarowalam Maluni dla Maxa z Serca Calego Zajrzyj Dobryduszku 14.11 1 Quote
Alaskan malamutte Posted November 13, 2021 Author Posted November 13, 2021 Info z hoteliku: U Maxa bez zmian. Szaleje z Nero, wpada, zjada i dalej glupawka. Odrabia chlopak stracony czas. Zachowuje się jak szczeniak. 4 Quote
Alaskan malamutte Posted November 13, 2021 Author Posted November 13, 2021 Fotorelacja z hoteliku❤️ 1 Quote
Ewa Marta Posted November 13, 2021 Posted November 13, 2021 Zawiezienie go do takiego hoteliku, to najlepsza decyzja😃 Jaki szczęśliwy, nareszcie coś się w jego życiu dzieje🥰 1 1 Quote
Recommended Posts