Jump to content
Dogomania

Szczeniorki mają DS :)) Ich mama Diana - też :)) Ogromne dzięki wszystkim za pomoc! :*

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.12.2021 o 08:58, Tyśka) napisał:

A mnie tak przeszło przez myśl... czy jest już ryzyko, że ucieczka to zwiastun cieczki? 

Możesz mieć rację. To aparatka. Ale może takie miała życie pełne włóczęgi 😞

Posted

Niezła z niej aparatka. Chyba trzeba szukać domu w bloku albo z ogrodzeniem 2. metrowym.

Mam wrażenie, że ona wiodła życie włóczęgi i stąd po wychowaniu maluchów chce wrócić do dawnego trybu życie.

• Like 1
Posted

Jestem w szoku, że Dianka  to uciekinier!  Sprawiała wrażenie  takiej pokornej, uległej suni, że  kto by ja podejrzewał o  samodzielność i takie zapędy!  Podziwiam jej opiekunkę; włożyła tyle starań  w  opiekę nad   Dianą  i maluszkami, a  teraz jeszcze dodatkowy stres. 

Mam nadzieję, że Aura  nie odziedziczyła genu włóczęgi; na razie  jest dla nas  wielką radością, choć  zamieszania robi  za wszystkie nasze zwierzaki.  Bardzo  urosła -  gdy przyjechała do nas równo miesiąc temu, ważyła  około 6 kg,  Teraz  już ma 10 kg  i  obróżkę   zapinamy na kolejną  dziurkę.

14 gru.jpg

14 grudnia.jpg

• Like 2
Posted

Cd. 

Aura zwana Aucią  świetnie  radzi sobie  na spacerach. Widać,  jak wielkie znaczenie  ma to, że  szczeniak  dorastał w  bezpiecznym, psim towarzystwie -  Aura nie boi się psów, uwielbia  towarzystwo i jak tylko ma okazję,  bawi się  z nimi na całego.  Mamy tu w sąsiedztwie  taką  "psią  łąkę",  na którą  wychodzą   psiarze z okolicy  i tam właśnie Aura  zawiera znajomości.  Uwielbia zwłaszcza  takiego  dużego amstafa, któremu  nie przeszkadza jej żywiołowość i to, że  Aura, jak się  rozkręci,  wskakuje na niego wszystkimi 4 łapami.  Gdy amstaf ma już  dość, po prostu  sprowadza ją  do parteru  a   ona  od razu wie, o co chodzi: pokazuje brzuszek i mówi, że już będzie  grzeczna. 

• Like 3
Posted
Dnia 12.12.2021 o 14:03, Tyśka) napisał:

Drops ma 37 cm w kłębie, 60cm długości. Pomiary z dzisiaj:) 

To on ma budowę jamniorka? Dłuższy niż wyższy?

Wyobrażam sobie stres p. Marzeny. Koszmar.

Posted
Dnia 12.12.2021 o 15:05, Poker napisał:

To on ma budowę jamniorka? Dłuższy niż wyższy?

Mogę powiedzieć tylko to, co widzę na filmikach. Kiedy go poznałam był proporocjonalny, miał dłuuuugie łapki i nie był długi. Teraz go wyciągnęło. Ciężko zgadnąć, jaki będzie gdy dorośnie 😉 

Posted
Dnia 12.12.2021 o 14:03, Tyśka) napisał:

Drops ma 37 cm w kłębie, 60cm długości. Pomiary z dzisiaj:) 

received_441044810948138.jpeg.9276e6a54fa1a69cd000a83879819f02.jpeg

Kawał psa! Z miejsca rzuciłam się mierzyć Aurę. Jest trochę mniejsza i krótsza: na 35 cm w kłębie i 50 cm długości. Ale coś jamniczego w tych psiakach jest, bo już niejedna osoba pytała, czy Aura to mix jamnika. 

• Upvote 1