Jump to content
Dogomania

Mam na imię Fuks:) Okazało się, że jestem starszym niewidomym pieskiem, a nie suczką i teraz zaczynam nowe życie u dogomaniaczki:)

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Czy to się kiedyś skończy? Mam nadzieję, że on choć trochę widzi.

Piękny psiak, w typie cocer spaniela.

Posted

I ta noc była spokojna, Lala ze mną, Ares na swoim posłaniu a Nowy raz na posłaniu, raz na podłodze. Chłopak pojadł dziś puszki, nawet dość sprawnie. Jakoś nie może przekonać się do gotowanego jedzenia.

• Like 1
Posted
Jak dobrze jak dobrze 
Przytulam cala druzynke
Raduje serce raduje milaczek odrazu wpasowal w rodzinke 
tak mi sie imionko skojarzylo ...Radus Radziejek
Posted
1 godzinę temu, Aldrumka napisał:

na tym zdjęciu to wygląda na dużego 🙂

piękna twarzyczka 🙂

zaraz mu zrobię imienny

Jest niskopodłogowy ale masywny. Najważniejsze, że zupełnie bezstresowy.

• Like 1
Posted

Chłopak jakoś dał się wykąpać (chociaż nie mogę powiedzieć abym ja była sucha). Woda czekoladowa. Jak go płukałam - leciała też taka. Jakbym płukała farbowane włosy.  Zobaczymy jak będzie wyglądał jutro.  O czesaniu już nie ma mowy.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
9 godzin temu, Aldrumka napisał:

na tym zdjęciu to wygląda na dużego :)

piękna twarzyczka :)

zaraz mu zrobię imienny

Wspaniale :) Będzie miał imię :)

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Chłopak jakoś dał się wykąpać (chociaż nie mogę powiedzieć abym ja była sucha). Woda czekoladowa. Jak go płukałam - leciała też taka. Jakbym płukała farbowane włosy.  Zobaczymy jak będzie wyglądał jutro.  O czesaniu już nie ma mowy.

Dobrze, że najgorszy syf zmyłaś, będzie mu lżej.

Posted
5 godzin temu, Aldrumka napisał:

Jutro będzie puszysty 🙂

Jeszcze nie całkiem dosechł, ale czesanie to dla niego coraz większa trauma. Ucieka i zaczyna warczeć. A ma tego sporo do wyczesania. Mam nadzieję, że  z czasem mu to przejdzie. Dziś ogon dużo jaśniejszy!

A noc znów spokojna. Tylko Ares coraz bardziej sfrustrowany, nie podoba mu się bycie obiektem seksu. Nawet zaczyna warczeć.  Ale to może i lepiej, niech w końcu zacznie sam dbać o siebie.

• Like 1
Posted

I jeszcze o jednym zapomniałam. Dziś Nowy miał okazję spotkać się z kotem. Nie zrobiło to na nim żadnego wrażenia, przeszedł obok jakby go nie zauważył. To raczej koty był zdziwiony (choć z drogi nie ustąpił)

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Wróciliśmy od weterynarza, spieszę się na swoją wizytę. Pobrana krew, kał do badania oddany, pazurki przycięte, uszy czyste, serce osłuchowo dobrze. Wyniki kału będą w środę więc wtedy dopiero pojedziemy. Waga 11,90 kg. Pies spokojny, wszystko pozwolił sobie robić. I nareszcie zjadł-dziś od rana szukał jedzenia. A dredów ma na sobie co niemiara.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
2 minuty temu, Nesiowata napisał:

Wróciliśmy od weterynarza, spieszę się na swoją wizytę. Pobrana krew, kał do badania oddany, pazurki przycięte, uszy czyste, serce osłuchowo dobrze. Wyniki kału będą w środę więc wtedy dopiero pojedziemy. Waga 11,90 kg. Pies spokojny, wszystko pozwolił sobie robić. I nareszcie zjadł-dziś od rana szukał jedzenia. A dredów ma na sobie co niemiara.

ROK SZKOLNY 2018/19 : Przedszkole Publiczne nr 9

Posted
4 godziny temu, Aska7 napisał:

Wet w oczy zajrzał ?

Tak, na jedno nie widzi, na drugie  jeszcze trochę.

3 godziny temu, Poker napisał:

I do d...? Poważnie.

Gruczołów okołoodbytowych nie sprawdzał., zapomniałam.

Powiedział tylko, że kolega po fachu dał d...

Posted

Z Nowego bardzo urodziwy piesek i jak na razie jego charakter też może się podobać. oby tak dalej:).

Nie był długo w schronisku, tak jak liczyłam to ok. 3 tyg.

Posted

Nowy nie chce wychodzić jeśli pada deszcz! Dziś u nas leje ale w końcu trzeba było wyjść choć na chwilę. No i psy wyjechały na smycz, wszystkie. Lala, która jest uczulona na wszelkie odmiany wilgoci była najdzielniejsza.

Posted
51 minut temu, Nesiowata napisał:

Nowy nie chce wychodzić jeśli pada deszcz! Dziś u nas leje ale w końcu trzeba było wyjść choć na chwilę. No i psy wyjechały na smycz, wszystkie. Lala, która jest uczulona na wszelkie odmiany wilgoci była najdzielniejsza.

Hehe, skąd ja to znam ;)