Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś w nocy już nie zamykałam kuchni - do rana, do 7.30 Mysia spała i tak na posłanku pod kaloryferem. Potem spacer, wprawdzie w deszczu, ale tak jak lubię: całe stado bez smyczy, siusianko w jednym miejscu, tarzanie się w sadzie na mokrej trawie, załatwienie wszystkich psich spraw. Pełna zgoda, wręcz komitywa.

Podziwiam moje suczki, bo jak Mysia jest u siebie na posłaniu, to one nie wchodzą do kuchni, albo tylko tak przednimi łapkami, by jej nie denerwować. Skąd one to wiedzą?... Ale teraz już nie pilnuje tak swego kącika, jak pierwszego dnia. 

Aż mi się nie chce wierzyć, ale to kolejny pies ideał (kopia Wikusi, która była ogromnie ujmująca i kochana).

Także tak to...  :)

• Like 6
Posted

No, jednak Mysia to nie ideał, he, he! Razem ze swoją psiapsią Igusią stoją sobie na schodkach tarasu i komentują bieżące wydarzenia - a to ktoś idzie drogą, a to sąsiadka cos powiedziała do syna, a to samochód zatrąbił - wszystko trzeba obszczekać! 

Rozkręca się panienka :)

• Like 7
Posted

Jestem ciekawa na jaki wiek oceni Myszkę weterynarz i ile w sumie waży? :)

Larry wczoraj był na spacerze. Niestety, spacer raz w tygodniu to dla niego za mało, założyć obrożę jest ciężko, a potem pędzi jak szalony, szarpie i ciągnie. Przyszłej Rodzinie wysłałałam zdjęcia i nowe wieści. Ogromnie trzymam kciuki, aby się udało z tą adopcją - odetchnę jak już pojedzie i otrzymam pierwsze wieści.
larry4.jpg.92f63029fa8c0357116b92655ab37cab.jpglarry3.jpg.45c0047cf2e0ca3f44d48dadec1e0c2a.jpg

• Like 2
Posted
15 godzin temu, malagos napisał:

No, jednak Mysia to nie ideał, he, he! Razem ze swoją psiapsią Igusią stoją sobie na schodkach tarasu i komentują bieżące wydarzenia - a to ktoś idzie drogą, a to sąsiadka cos powiedziała do syna, a to samochód zatrąbił - wszystko trzeba obszczekać! 

Rozkręca się panienka :)

Skoro nie widać, to przynajmniej słychać ;) ;) to chyba "zasada" większości psich mikrusów ;)

• Like 3
Posted
27 minut temu, Tyśka) napisał:

Jestem ciekawa na jaki wiek oceni Myszkę weterynarz i ile w sumie waży? :)

Na zdjęciu zaświadczenia szczepienia przeciwko wściekliźnie ma wpisany rok, wg mnie ma ze dwa, odrobina kamienia na kłach. A waga, tak jak Wikusi, ok. 7 kg. Pani dr ją zważy przed sterylizacją, to się upewnimy. I poproszę, by obcięła jej pazurki za jednym zamachem.

To co, pobudka?

d21534f48377.jpg

• Like 3
Posted
3 minuty temu, mari23 napisał:

Skoro nie widać, to przynajmniej słychać ;) ;) to chyba "zasada" większości psich mikrusów ;)

i tak żaden psi maluszek nie przebije mojej ratlerki Nutki, która albo spała, albo szczekała :)

Mysia musi się jeszcze nauczyć, że ze stołu się nie bierze smaczków, że kosz na śmieci jest na śmieci, a nie do odkrywania skarbów, ale za to UMIE: siad, daj łapkę! Czyli ktoś ją uczył, był dla niej dobry, tylko dlaczego nikt jej nie szukał?....

• Like 1
Posted

Dzisiaj zrobię zamówienie na jedzonko dla Mysi - sunia ma pieniądze, na bazarku też już sporo się uzbierało, a ja nie lubię zalegać z takimi sprawami :) (bazarek jeszcze trwa, ale spokojnie mogę kupić karmę za kwotę już uzbieraną). Na próbę pokazałam też maleńką na facebooku. Mężowi też pokazałam, no ale my planujemy drugiego psa dopiero za jakieś 3lata, więc niestety nie podjął tematu :p.

• Like 1
Posted
Dnia 8.08.2021 o 18:55, malagos napisał:

Rozkręca się panienka 🙂

Psy się uczą jedno od drugiego. I tego co dobre i tego co niekoniecznie.

• Like 2
Posted
Dnia 8.08.2021 o 18:55, malagos napisał:

stoją sobie na schodkach tarasu i komentują bieżące wydarzenia - a to ktoś idzie drogą, a to sąsiadka cos powiedziała do syna, a to samochód zatrąbił - wszystko trzeba obszczekać! 

Jakbym swoją Gajulkę widział 😉 

2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał:

Psy się uczą jedno od drugiego. I tego co dobre i tego co niekoniecznie.

Nasz blablador nauczył się od Gajki darcia paszczy na działce 😕 

• Like 1
Posted
50 minut temu, Aska7 napisał:

No pies to szczeka, przecież nie będzie miałczeć.

Święta racja :)

Jutro sterylizacja... Zawsze dla mnie najgorsze to niedawanie jedzenia, a Mysia da się pokroić za miseczkę (rano moze zjeść śniadanie). Ale to dopiero jutro, dziś się niczym nie martwimy. Spacer po rosie w ogrodzie i sadzie zaliczony - kątki obwąchane, teren poznaczony i to po dwakroć, by "moje było na wierzchu", śniadanie zjedzone. Ja zaraz wychodzę do pracy, Myszka zostanie tradycyjnie w kuchni, tu się czuje bezpiecznie.

• Like 3
Posted
23 godziny temu, malagos napisał:

i tak żaden psi maluszek nie przebije mojej ratlerki Nutki, która albo spała, albo szczekała :)

Mysia musi się jeszcze nauczyć, że ze stołu się nie bierze smaczków, że kosz na śmieci jest na śmieci, a nie do odkrywania skarbów, ale za to UMIE: siad, daj łapkę! Czyli ktoś ją uczył, był dla niej dobry, tylko dlaczego nikt jej nie szukał?....

waska specjalizacja

• Upvote 1