ewu Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 21 godzin temu, malagos napisał: Kurcze, jak to się nie przewidzi, jak psiak się trafi tymczasowo :( Zaciskam kciuki, by się Cukiereczek opanował :) A czy cokolwiek mozna w zyciu przewidziec:) 1 Quote
Poker Posted January 31, 2021 Author Posted January 31, 2021 2 minuty temu, ewu napisał: A czy cokolwiek mozna w zyciu przewidziec:) Można, jakkolwiek to zabrzmi, można przewidzieć , że kiedyś nastąpi śmierć. Quote
ewu Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Przed chwilą, Poker napisał: Można, jakkolwiek to zabrzmi, można przewidzieć , że kiedyś nastąpi śmierć. O tak ,o tym nie pomyślałam . Quote
Tyśka) Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Podsyłam filmik "polskiego podengo" :) Przeuroczy :) 3 Quote
Poker Posted January 31, 2021 Author Posted January 31, 2021 Tysiu, wielkie dzięki. Zastanawiamy się jakie słowo mu przypomina ten pisiorek , że tak się cieszy. Może miał podobnie brzmiące imię np. Azorek. Quote
b-b Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Ale się cieszy głuptasek :) Oby już nie rojbrował! 1 Quote
Sowa Posted February 4, 2021 Posted February 4, 2021 Na filmiku chęć kontaktu walczy ze strachem, ciekawe, jak teraz. Quote
Poker Posted February 4, 2021 Author Posted February 4, 2021 Z Dango lepiej. Córka koleżanki trochę stosuje się do zaleceń Sowy. Koleżanka mówi , że jest zabawny i miły z wyjątkiem tego ,że nalał dwa razy, gdy był sam w domu . A było już dobrze. Chyba się przestraszył czegoś. Myślę ,że chłopak i tak szybko się ogarnął z czystością szczególnie , że miał biegunkę. Opiekunka stosuje się do zaleceń weta i dzielnie gotuje mu jedzonko. Myślimy o kastracji za ok. 10 - 14 dni. Filmik był nakręcony ze 3 dni temu. Nasze sunie cały czas chciałyby i boją się. Nie wiem dlaczego tak jest. Loczce minęło 6 lat u nas, Suni 1,5 roku jak jest u nas na stałe, a Tyćce stuknęło 9 miesięcy. 1 Quote
Sowa Posted February 4, 2021 Posted February 4, 2021 Może warto zbadac mocz, przy tych skokach pogody o zapalenie pęcherza łatwo. W domu cieplutko, na spacerze brrrr.... 1 Quote
Poker Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 Dango trochę mniej szczeka na córkę koleżanki. Ona chodzi z nim teraz często na spacery i chyba to pomaga. Przychodzi też do niej po pieszczoty co nie przeszkadza mu , by szczekać na nią, gdy schodzi z piętra do salonu. Na spacerach jest przyjazny do psów i przydałby mu się DS z psem. Bardzo się boi obcych ludzi, którzy przychodzą do koleżanki. Chowa się wtedy w swoim domku z kartonu. Z kotami żyje w zgodzie. Czekamy na wynik badania moczu, bo piesio nadal siusiał w domu i to po długich spacerach. Na poniedziałek ma umówioną kastrację. 4 Quote
Poker Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 50% dochodu dla cukiereczka na kastrację i leczenie. https://www.dogomania.com/forum/topic/353111-różności-do-domu-ii-edycja-do-1902-g-22/ Quote
Poker Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 Dzięki. Chyba się szykuje domek dla cukiereczka pod Poznaniem. Zgłosiła się rodzinka do Tyśki, a ona przekierowała ją do mnie. Okazuje się , że rodzinka ma 3. letniego jack russel teriera i chcą dobrać psa do towarzystwa. Ponoć są bardzo do siebie podobni tylko Dango wyższy. Dość długo rozmawiałam z panią i brzmi bardzo sensownie. Rodzinka to małżeństwo i dwoje dzieci 10 i 7 lat. Mieszkają w bliźniaku pod Poznaniem. Dookoła pola, jezioro, spędzają czas aktywnie. Pani wychowywała się z różnymi zwierzakami jakby na ranczo. Ale po śmierci taty musieli zlikwidować je. Zgadzają się na wizytę PA . Przyjechaliby po Dango razem z psem Lilo, który jest wykastrowany, żeby zobaczyć jak psy się zachowają do siebie. Czy znacie kogoś do wizyty PA? Chętni mieszkają w miejscowości Rosnowo koło Komornik pod Poznaniem. Quote
Tyśka) Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Rosnowo to okolice Poznania, 14km od Puszczykowa. W Puszczykowie jest parę zwierzolubów, więc jak nikt się nie znajdzie z Dogomanii to mogę poszukać wizytatora. Zaciskam kciuki, oby zagrało między chłopakami i wizyta wypadła pomyślnie :) To jest rezydent: Quote
Poker Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 Tyśka, bardzo, bardzo dziękuję. Jak nikt na dogo się nie znajdzie, to poproszę o pomoc. Rezydent o imieniu Milo faktycznie jest podobny do Dango. Sharka mieszka w Plewiskach tj.ok. 8 km od Rosnowa. HUUURRAA, Sharka zgodziła się zrobić wizytę PA. 1 Quote
sharka Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Jestem już na wątku :] wieki nie byłam na dogo, dzięki Poker za wyrwanie z hibernacji :D 1 Quote
Tyśka) Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 7 minut temu, sharka napisał: Wizyta w poniedziałek g. 17.30 :) Ale ekspres. Trzymam kciuki. Poker, przepraszam że nie odebrałam telefonu. Telefon miałam w drugim pokoju, ładował się, a od rana siedziałam na zdalnych studiach. Dopiero teraz skończyłam i poszłam po telefon, i zobaczyłam, że dzwoniłaś. Przepraszam, głupio mi. Quote
Poker Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 55 minut temu, sharka napisał: Jestem już na wątku :] wieki nie byłam na dogo, dzięki Poker za wyrwanie z hibernacji :D cieszę się, że wróciłaś na dogo 49 minut temu, sharka napisał: Wizyta w poniedziałek g. 17.30 :) dzięęęęki 43 minuty temu, Tyśka) napisał: Ale ekspres. Trzymam kciuki. Poker, przepraszam że nie odebrałam telefonu. Telefon miałam w drugim pokoju, ładował się, a od rana siedziałam na zdalnych studiach. Dopiero teraz skończyłam i poszłam po telefon, i zobaczyłam, że dzwoniłaś. Przepraszam, głupio mi. Nic się nie stało. Quote
Recommended Posts