Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, Aska7 napisał:

Do własnego domu się nie wybiera ?

Na razie nie ma zbyt wielu chętnych.

Miałam dwa zapytania, ale rodziny mieszkają w bloku, a Lili ma problemy z chodzeniem na smyczy.  

Szukamy dalej.

Posted

Nie mam telefonów ws Lili. Napisała do mnie tylko jedna Pani z Wrocławia, która ma doga i chciałaby wiedzieć, czy Lili go zaakceptuje. Odpisałam, że zapraszamy w odwiedziny z pieskiem i zobaczymy, na co Pani odpisała, że dobrze by było, abym ja przyjechała z Lili do niej, aby zobaczyć jak sunia zachowa się u Pani w domu, więc odpisałam, że nie jeździmy na wycieczki do potencjalnych domów, aby niepotrzebnie nie stresować psów i podałam nr tel. do Marty jako Pani z Fundacji, ale z tego co wiem Pani nie zadzwoniła do Toli. Czekamy na kolejny, konkretniejszy telefon.

Posted
4 godziny temu, szafirka napisał:

Nie mam telefonów ws Lili. Napisała do mnie tylko jedna Pani z Wrocławia, która ma doga i chciałaby wiedzieć, czy Lili go zaakceptuje. Odpisałam, że zapraszamy w odwiedziny z pieskiem i zobaczymy, na co Pani odpisała, że dobrze by było, abym ja przyjechała z Lili do niej, aby zobaczyć jak sunia zachowa się u Pani w domu, więc odpisałam, że nie jeździmy na wycieczki do potencjalnych domów, aby niepotrzebnie nie stresować psów i podałam nr tel. do Marty jako Pani z Fundacji, ale z tego co wiem Pani nie zadzwoniła do Toli. Czekamy na kolejny, konkretniejszy telefon.

Pani zdzwoniła przed chwilką. 

Mają się zastanowić i dać znać, wtedy dam kontakt do Onaa.

Ja osobiście nie bardzo widzę Lili w domu z bardzo energicznym 60 kg psem.

Pani ma jeszcze malutkie dziecko, rozmowa była utrudniona, bo dziecko płakało. 

Lili potrzebuje spokojnego domu, który da jej wsparcie i czas.

Posted
Dnia 6.04.2021 o 19:53, b-b napisał:

Ludzie są coraz bardziej  porąbani - delikatnie mówiąc.

Bardzo delikatnie to ujęłaś....wie o tym każdy, kto ogłasza psiaki. Najbardziej mam ochotę reagować na pytania osób starszych o szczeniaka albo młodziutkiego pieska, a kiedy proponuję trochę starszego ( nie staruszka), kilkuletniego, słyszę : "taki stary!?"  "sama jesteś stara!" - mam ochotę krzyczeć, ale tylko kończę rozmowę...

• Like 1
Posted
Dnia 8.04.2021 o 10:02, mari23 napisał:

Bardzo delikatnie to ujęłaś....wie o tym każdy, kto ogłasza psiaki. Najbardziej mam ochotę reagować na pytania osób starszych o szczeniaka albo młodziutkiego pieska, a kiedy proponuję trochę starszego ( nie staruszka), kilkuletniego, słyszę : "taki stary!?"  "sama jesteś stara!" - mam ochotę krzyczeć, ale tylko kończę rozmowę...

A nie kończę rozmowy tylko tłumaczę i dzięki temu już kilka starszych psów ma domki.

Ludzie czasami po prostu nie myślą naszymi kategoriami i po wytłumaczeniu zgadzają się na starszego psa.

• Like 1
Posted
Dnia 20.03.2021 o 22:27, Tola napisał:

Na OLX sporo odkryć nr tel, a do Hani nit nie dzwoni.

Ja zrobiłam Lili dwa ogłoszenia, może ktoś jeszcze mógłby pomóc ?

Niestety mój tekst jest skromny, nie potrafię się pięknie rozpisywać a o Lili chyba tak trzeba bo jak widać narazie nikogo za bardzo nie zainteresowała, mimo że to niewielka urocza suczka. A może po prostu po szale na KOkoska kiedy przez 10 dni codziennie ktoś o niego pytał i chłopak mimo że większy starszy pojechał po ponad dwóch miesiącach do swojego domku, i mi się w głowie poprzewracało ;).

Dnia 25.03.2021 o 10:33, teresaa118 napisał:

Dla Lilugrafik.png.50134c3cce8cd534bd1cdf8018282adc.pngsi-pokraczusi alimenty na kwartal z zyczeniami szybkiego znalezienia domku i wlasnych glaskaczy

Dnia 1.04.2021 o 14:41, szafirka napisał:

Za pobyt Lili w hotelu w marcu poproszę 310 zł.

Opłacone.

Dnia 1.04.2021 o 23:24, Radek napisał:

Kwietniowa deklaracja dzisiaj powędrowała.

Dnia 6.04.2021 o 21:27, Tola napisał:

Zea pokryła koszt zakupu karmy dla Lili - 145 zl

1617281891945.jpg

Tolu, serdecznie dziękuję ZEA za pomoc dla Lilusi Pulsujące serce - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl.

A na konto Lili wpłynęły pieniążki od

teresaa118 - 150zł  Pulsujące serce - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl

Radka - 20zł Pulsujące serce - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl

MIkAgi - 30zł Pulsujące serce - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl

mari23 - 20zł Pulsujące serce - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl

bardzo dziękuję :).

Posted
4 godziny temu, Tyśka) napisał:

Mogę Lilkę ogłosić, ale czy ktoś mógłby zebrać wszystkie jej ogłoszenia w jeden post? Będzie mi łatwiej:)

mogę wesprzeć ogłaszanie i też na jakieś miasto zrobić ogłoszenie

Posted
6 godzin temu, Tyśka) napisał:

Mogę Lilkę ogłosić, ale czy ktoś mógłby zebrać wszystkie jej ogłoszenia w jeden post? Będzie mi łatwiej:)

1 godzinę temu, mari23 napisał:

mogę wesprzeć ogłaszanie i też na jakieś miasto zrobić ogłoszenie

Bardzo Wam dziękuję :).

Ogłoszenia LILI:

Tola

https://www.olx.pl/d/oferta/urocza-lagodna-lili-do-adopcji-CID103-IDIGoEI.html

Wrocław

Onaa

https://www.olx.pl/d/oferta/na-dobry-dom-czeka-slodka-niesmiala-lila-CID103-IDJa8V3.html

Wrocław

https://www.olx.pl/d/oferta/niewielka-urocza-suczka-lileczka-do-adopcji-CID103-IDJa8nV.html

Kraków

Posted
4 minuty temu, Onaa napisał:

To może ja przeniosę na inne miasto, bo ma 2 na Wrocław?