Jump to content
Dogomania

Rudy, teraz Tofik już u siebie :) ! Rudy zza krat, Rudy z wyrokiem ... ? Rudy dochodzi do siebie w hoteliku u Dexterki :)

Recommended Posts

Posted
27 minut temu, Livka napisał:

i znowu mam mokre oczy ... :) ;)

no ja też...ze szczęścia :-))

Taki fajny dzień dzisiaj. Ponguś ma domek, zdjęcia Rudego vel Tofika pokazują, do jakiego fantastycznego domku trafił. I jeszcze dostałam info o adopcji bezdomnej suni...milosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0007

• Upvote 1
Posted

Ja tez nie mogę się nadziwić, że tak piękny pies z tak wspaniałym charakterem był tyle lat niewidzialny w schronisku, ale w naszym schronisku to możliwe.

A przy okazji chciałam opowiedzieć o swoim spotkaniu w sierpniu nad morzem...

W czasie jednego ze spacerów o tej porze dnia, kiedy ludzi mniej, a za to sporo osób z psami, w pewnej chwili z daleka zobaczyłam bawiącego się psa, rudego, obok jego właścicieli. Podchodzę bliżej i widzę... no Rudy - ta sama wielkość, ubarwienie, sierść, a przed moim wyjazdem była już tutaj informacja, że Rudy wyjechał nad morze. Przystanęłam, żeby poobserwować  i nagle słyszę wołanie - Rudy!  Pomyślałam, że to przecież niemożliwe, za dużo szczęścia,  ale podeszłam do ludzi, żeby porozmawiać. Okazało się, że to nie nasz zamojski Rudy, ale inny - z mazowieckiego schroniska -  ma 7 lat i jest ze swoimi ludźmi od 4 lat. Dobrze, że podobny psiak też ma teraz wspaniałe życie i wyjeżdża nad morze:)

• Upvote 1
Posted

Podziękowałam panu Jackowi za cudne zdjęcia i taką odpowiedź otrzymałam: 

Dzień dobry
Dziękujemy za miłe słowa Pani Joasiu. Tak jak powiedziałem na początku naszej znajomości Tofik to równoprawny członek rodziny a nawet wolno mu więcej:-) Psiak jest wspaniały !!

Życzę i miłego dnia i pozdrawiam serdecznie
Jacek

Rudy wiedział na jaki Domek czeka!! Zobacz obraz źródłowy
  • Like 2
Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Podziękowałam panu Jackowi za cudne zdjęcia i taką odpowiedź otrzymałam: 

Dzień dobry
Dziękujemy za miłe słowa Pani Joasiu. Tak jak powiedziałem na początku naszej znajomości Tofik to równoprawny członek rodziny a nawet wolno mu więcej:-) Psiak jest wspaniały !!

Życzę i miłego dnia i pozdrawiam serdecznie
Jacek

Rudy wiedział na jaki Domek czeka!! Zobacz obraz źródłowy

Teraz Runo!!! Słyszysz, Panie Boże? Runo teraz!!! <3 ;)

• Like 3
Posted
Dnia 20.09.2021 o 12:51, mari23 napisał:

Teraz Runo!!! Słyszysz, Panie Boże? Runo teraz!!! <3 ;)

Dnia 27.09.2021 o 18:36, agat21 napisał:

Powtórzę tylko: "Teraz Runo!" :))

Dnia 27.09.2021 o 18:40, elik napisał:

Przyłączam się do dwógłosu:  Teraz Runo!

"gdzie dwóch albo trzech zgodnie o coś prosić będzie"...... no inaczej być nie może: teraz Runo !!!!!!

• Like 2
Posted
18 minut temu, mari23 napisał:

"gdzie dwóch albo trzech zgodnie o coś prosić będzie"...... no inaczej być nie może: teraz Runo !!!!!!

To chyba musi być Runo  🙂

• 1 month later...
Posted

Info z domku Rudego vel Tofika

Dzień dobry Pani Joasiu :-)
U nas nic nowego chyba poza tym, że Tofik został moim dobrym kolegą w szczególności podczas jedzenia (oczywiście mojego:-) Łasuch z niego okropny i wszystkiego chce choć spróbować. Na spacerach jest bardzo grzeczny. Żona spuszcza go nawet na porannym spacerze ze smyczy po drugiej stronie bloku, gdzie nie jeżdzą samochody. Tofik bardzo chętnie wraca do domu, wystarczy powiedzieć idziemy do domku i już pedzi w stronę klatki. Poza tym jest bardzo wesołym, radosnym psiakiem a jednocześnie bardzo posłusznym. Bardzo to dziwne, że spędził tyle czasu w schronisku, nie rozumiem tego i chyba tak już pozostanie. Fifi to kochany przytulak bo uwielbia głaskanie. Jako, że prawdopodobnie ma już swoje kilka latek czego wogóle nie widać i większość swojego psiego biednego życia spędził w schroniskowych niewygodach kupiliśmy mu nowe spanko z ortopedycznym materacem. Oj, spasowało mu ono bardzo bo uwielbia się w nim wylegiwać a rano wcale mu nie spieszno z niego schodzić:-) W ciągu dnia cały czas biega za żoną ale też sam przychodzi do mnie oczywiście na pieszczoty he,he. Co jeszcze hmm..... podtuczyliśmy troszkę Tofika ale z umiarem czyli do wagi jaką powiniem mieć. Nie mogłem patrzeć na tą jego wychudzoną dupkę bo była aż nieproporcjonalna w stosunku do wielkości klatki piersiowej. W miedzyczasie byliśmy na "przeglądzie technicznym" u naszej Pani Moniki - weterynarz. Przeszedł przegląd na 5+ czyli wszystko jest ok.
W załączeniu przesyłam kilka zdjęć z ostatniego wyjazdu na wieś kiedy było jeszcze dosyć przyjemnie ciepło (końcówka września) oraz zdjęcie spanka zaraz po zakupie.

Pozdrawiam serdecznie
Tofik, Beata i Jacek

DSCN0002 (1).JPG

IMG_20211021_181533.jpg

• Like 4
  • 1 month later...
Posted

W wigilię zadzwonił p. Jacek z życzeniami. Rozmawialiśmy przede wszystkim o Tofisiu. 

Rodzina szczęśliwa, psiak też. Mam obiecane zdjęcia. Jak tylko otrzymam, to zaraz wstawię. 

Pan Jacek tak bardzo ubolewa, że Runo nie ma jeszcze domku....

Powiedziałam, że niektóre psiaki mają "bardzo pod górkę"... że robimy co możemy, ale domku nie widać....

• Like 1
  • 4 months later...
  • 2 months later...