Livka Posted September 19, 2021 Author Posted September 19, 2021 i znowu mam mokre oczy ... :) ;) Quote
Alaskan malamutte Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 27 minut temu, Livka napisał: i znowu mam mokre oczy ... :) ;) no ja też...ze szczęścia :-)) Taki fajny dzień dzisiaj. Ponguś ma domek, zdjęcia Rudego vel Tofika pokazują, do jakiego fantastycznego domku trafił. I jeszcze dostałam info o adopcji bezdomnej suni... 1 Quote
Tola Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Ja tez nie mogę się nadziwić, że tak piękny pies z tak wspaniałym charakterem był tyle lat niewidzialny w schronisku, ale w naszym schronisku to możliwe. A przy okazji chciałam opowiedzieć o swoim spotkaniu w sierpniu nad morzem... W czasie jednego ze spacerów o tej porze dnia, kiedy ludzi mniej, a za to sporo osób z psami, w pewnej chwili z daleka zobaczyłam bawiącego się psa, rudego, obok jego właścicieli. Podchodzę bliżej i widzę... no Rudy - ta sama wielkość, ubarwienie, sierść, a przed moim wyjazdem była już tutaj informacja, że Rudy wyjechał nad morze. Przystanęłam, żeby poobserwować i nagle słyszę wołanie - Rudy! Pomyślałam, że to przecież niemożliwe, za dużo szczęścia, ale podeszłam do ludzi, żeby porozmawiać. Okazało się, że to nie nasz zamojski Rudy, ale inny - z mazowieckiego schroniska - ma 7 lat i jest ze swoimi ludźmi od 4 lat. Dobrze, że podobny psiak też ma teraz wspaniałe życie i wyjeżdża nad morze:) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 Podziękowałam panu Jackowi za cudne zdjęcia i taką odpowiedź otrzymałam: Dzień dobry Dziękujemy za miłe słowa Pani Joasiu. Tak jak powiedziałem na początku naszej znajomości Tofik to równoprawny członek rodziny a nawet wolno mu więcej:-) Psiak jest wspaniały !! Życzę i miłego dnia i pozdrawiam serdecznie Jacek Rudy wiedział na jaki Domek czeka!! 2 Quote
mari23 Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Podziękowałam panu Jackowi za cudne zdjęcia i taką odpowiedź otrzymałam: Dzień dobry Dziękujemy za miłe słowa Pani Joasiu. Tak jak powiedziałem na początku naszej znajomości Tofik to równoprawny członek rodziny a nawet wolno mu więcej:-) Psiak jest wspaniały !! Życzę i miłego dnia i pozdrawiam serdecznie Jacek Rudy wiedział na jaki Domek czeka!! Teraz Runo!!! Słyszysz, Panie Boże? Runo teraz!!! <3 ;) 3 Quote
elik Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 Przyłączam się do dwógłosu: Teraz Runo! 1 Quote
mari23 Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 Dnia 20.09.2021 o 12:51, mari23 napisał: Teraz Runo!!! Słyszysz, Panie Boże? Runo teraz!!! <3 ;) Dnia 27.09.2021 o 18:36, agat21 napisał: Powtórzę tylko: "Teraz Runo!" :)) Dnia 27.09.2021 o 18:40, elik napisał: Przyłączam się do dwógłosu: Teraz Runo! "gdzie dwóch albo trzech zgodnie o coś prosić będzie"...... no inaczej być nie może: teraz Runo !!!!!! 2 Quote
elik Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 18 minut temu, mari23 napisał: "gdzie dwóch albo trzech zgodnie o coś prosić będzie"...... no inaczej być nie może: teraz Runo !!!!!! To chyba musi być Runo 🙂 Quote
Alaskan malamutte Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Info z domku Rudego vel Tofika Dzień dobry Pani Joasiu :-) U nas nic nowego chyba poza tym, że Tofik został moim dobrym kolegą w szczególności podczas jedzenia (oczywiście mojego:-) Łasuch z niego okropny i wszystkiego chce choć spróbować. Na spacerach jest bardzo grzeczny. Żona spuszcza go nawet na porannym spacerze ze smyczy po drugiej stronie bloku, gdzie nie jeżdzą samochody. Tofik bardzo chętnie wraca do domu, wystarczy powiedzieć idziemy do domku i już pedzi w stronę klatki. Poza tym jest bardzo wesołym, radosnym psiakiem a jednocześnie bardzo posłusznym. Bardzo to dziwne, że spędził tyle czasu w schronisku, nie rozumiem tego i chyba tak już pozostanie. Fifi to kochany przytulak bo uwielbia głaskanie. Jako, że prawdopodobnie ma już swoje kilka latek czego wogóle nie widać i większość swojego psiego biednego życia spędził w schroniskowych niewygodach kupiliśmy mu nowe spanko z ortopedycznym materacem. Oj, spasowało mu ono bardzo bo uwielbia się w nim wylegiwać a rano wcale mu nie spieszno z niego schodzić:-) W ciągu dnia cały czas biega za żoną ale też sam przychodzi do mnie oczywiście na pieszczoty he,he. Co jeszcze hmm..... podtuczyliśmy troszkę Tofika ale z umiarem czyli do wagi jaką powiniem mieć. Nie mogłem patrzeć na tą jego wychudzoną dupkę bo była aż nieproporcjonalna w stosunku do wielkości klatki piersiowej. W miedzyczasie byliśmy na "przeglądzie technicznym" u naszej Pani Moniki - weterynarz. Przeszedł przegląd na 5+ czyli wszystko jest ok. W załączeniu przesyłam kilka zdjęć z ostatniego wyjazdu na wieś kiedy było jeszcze dosyć przyjemnie ciepło (końcówka września) oraz zdjęcie spanka zaraz po zakupie. Pozdrawiam serdecznie Tofik, Beata i Jacek 4 Quote
Poker Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Bombowe wiadomości. Biedak tyle lat czekał na TAKI domek. Quote
Alaskan malamutte Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Kilka zdjęć, jak to napisał p. Jacek 😊 1 Quote
Gabi79 Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Toficzek przepiękny i szczęśliwy. CUDOWNIE! Quote
elik Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Wspaniale się chłopaczkowi udało 🙂 Oby tak dalej szczęściarzu! Quote
Livka Posted November 12, 2021 Author Posted November 12, 2021 Jaka niespodzianka - moje słoneczko ❤️ Dziękuję Joasiu za takie wiadomości. Cudownie ! Quote
Tyśka) Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Wracam od wczoraj tutaj, aby poczytać i popatrzeć na farciarza 🙂 Quote
Alaskan malamutte Posted December 26, 2021 Posted December 26, 2021 W wigilię zadzwonił p. Jacek z życzeniami. Rozmawialiśmy przede wszystkim o Tofisiu. Rodzina szczęśliwa, psiak też. Mam obiecane zdjęcia. Jak tylko otrzymam, to zaraz wstawię. Pan Jacek tak bardzo ubolewa, że Runo nie ma jeszcze domku.... Powiedziałam, że niektóre psiaki mają "bardzo pod górkę"... że robimy co możemy, ale domku nie widać.... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted May 23, 2022 Posted May 23, 2022 Pozdrowienia od p. Jacka i Rudego vel Teofila❤️ 2 Quote
Livka Posted May 24, 2022 Author Posted May 24, 2022 Piękne fotki ❤️ I jakie piękne imię ... Teofil ❤️ Zdrówka i szczęścia dla całej rodzinki ! Dziękuję Ci Asiu ❤️ Quote
Alaskan malamutte Posted August 15, 2022 Posted August 15, 2022 Teoś pozdrawia z wakacji znad morza 🥰😍 1 Quote
Recommended Posts