Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mru napisał(a):
oh mam pytanie w sprawie Maksia (na maila), pani pyta tylko o transport - jak daleko byłaby możliwa pomoc. Może zapytam o więcej, ale powiem też, że ktoś się zgłosił chętny wcześniej.

słuchajcie, a ci ludzie sobie z małym poradzą? :) znaczy wierzę, że jeśli sleepin tak orzekła, to dadzą ale tak tylko pytam ;)

Mru, a gdzie mieszkają "twoi" chętni?

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:niewiem: nie wiem, to wszystko co napisała:

Witam

Mam pytanie w sprawie Maksia na jak daleką odległość (ile km) była by możliwość w transporcie pieska?

Pozdrawiam.

i nic nie odpisała już

Posted

mru napisał(a):
:niewiem: nie wiem, to wszystko co napisała:

Witam

Mam pytanie w sprawie Maksia na jak daleką odległość (ile km) była by możliwość w transporcie pieska?

Pozdrawiam.

i nic nie odpisała już

Ale wysłałaś jej e-maila z jakimiś szczegółowymi pytaniami?
No wiesz...
Co do warunków, jakie może zaoferować?
To może poczekajmy na odpowiedź?
Maksio do wtorku spokojnie posiedzi w DT. Potem jak najszybciej trzeba znaleźć mu domek.

Posted

ja sie przeca deklarowałam, ze na ochotę podskoczę :cool1:.

maksik nie ma żadnrego szczepienia, słownie żadnego. ządnej nosówki, wścieklicy, nic! nie ma książeczki.

robimy sprawdzenie domku w dąbrowie? abrakadabra, będziesz kontaktowała malawaszkę z ewentualnymi właścicielami?

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ja sie przeca deklarowałam, ze na ochotę podskoczę :cool1:.

maksik nie ma żadnrego szczepienia, słownie żadnego. ządnej nosówki, wścieklicy, nic! nie ma książeczki.

robimy sprawdzenie domku w dąbrowie? abrakadabra, będziesz kontaktowała malawaszkę z ewentualnymi właścicielami?

Malawaszka - wysłałam Ci PW :cool3:

Posted

hej nie było mnie tu chwilę, a dostałam wiadomość od innej pani:

Witam,
Jak ma się sytuacja z Maksiem? Czy znalazł już dom? Mam na tymczasie jednego pas ze schroniska, ale jeżeli jest nóż na gardła to dam tymczas dla Maksia. Mieszkam w Warszawie.
Pozdrawiam,
Ania

Posted

mru napisał(a):
hej nie było mnie tu chwilę, a dostałam wiadomość od innej pani:

Witam,
Jak ma się sytuacja z Maksiem? Czy znalazł już dom? Mam na tymczasie jednego pas ze schroniska, ale jeżeli jest nóż na gardła to dam tymczas dla Maksia. Mieszkam w Warszawie.
Pozdrawiam,
Ania

Dżisus!!!
Mru - miej tą Panią w zanadrzu.

Malawaszka najprawdopodobniej jutro odbędzie wizytę przedadopcyjną w Dądrowie Górniczej.
Zobaczymy jakie będą jej efekty - pan uważa kastrację za "znęcanie się" nad zwierzętami :angryy:.
Musimy poczekać na relację Malawaszki co do tego DS.
Malawaszka :) napiszesz co i jak po wizycie ?

Posted

musiscie im wybaczyć - dzwoniłam do tego człowieka - zostałam zwyzywana i ja po prostu nie pojadę tam i nie będę dyskutować z człowiekiem, który utożsamia się z jądrami psimi, kocimi i każdymi innymi, kazał mi męża wykastrować itd... pytałam o ew. adopcję innego psiaka - Kajka, ale ten jest za malutki... ja po prostu nie pojadę tylko po to, żeby wysłuchiwać chorych teorii chorego faceta... wykastrowanego psa też nie weźmie - powiem tak - ktoś taki ode mnie by psa nie dostał już po samej rozmowie telefonicznej... a z rozmowy wywnioskowałam, że u niego pies nie miałby żadnych przeszkód żeby się wybierać na panienki bo przeciez natura obdarzyła go takim instynktem...

Posted

ej nie no to odpada od razu, co to ma być

to nie jest popęd seksualny taki, jak on czuje
tylko popęd do rozmnażania się! a rozmnażania chcemy uniknąć

wtf!

Posted

Bardzo dobrze, że się tak stało. Maks nie musi trafić do pierwszego lepszego domu, który się nim zainteresował. Trzeba wybierać, przebierac aż znajdzie się dom, który zaakceptuje nasze warunki.
Dopóki, dopóty Maks ma DT jest ok.:loveu:

A z tych dobrych wieści to: pokażemy Maksia w Tv :) Z racji tego, że jest pod opieką fundacji niedługo ( w związu z eventem) fundacyjne psiaki pokadą do TVN Warszawa na wywiad i prezentację. Będą opowiadać o tym, jak bardzo potrzebują domów, więc będzie z czego wybierać ;):loveu::loveu:

A facet przeciwny kastracji? Pewnie ma małego wacka, dlatego jest tak na tym punkcie przewrażliwiony :evil_lol:

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Malawaszka... sorry za to, że musiałaś wysłuchiwać tego, co wysłuchałaś :oops:
Czuję się trochę winna, że Cię na to naraziłam...

nie no co ty - nic mi nie będzie :lol: spodziewałam się, że nie będzie łatwo, ale to taki ciemnogród, że nie pogadasz nawet - zero dyskusji i zero chęci wysłuchania, że o zrozumieniu nie wspomnę - ot klapy na jajach i koniec :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
musiscie im wybaczyć - dzwoniłam do tego człowieka - zostałam zwyzywana i ja po prostu nie pojadę tam i nie będę dyskutować z człowiekiem, który utożsamia się z jądrami psimi, kocimi i każdymi innymi, kazał mi męża wykastrować itd... pytałam o ew. adopcję innego psiaka - Kajka, ale ten jest za malutki... ja po prostu nie pojadę tylko po to, żeby wysłuchiwać chorych teorii chorego faceta... wykastrowanego psa też nie weźmie - powiem tak - ktoś taki ode mnie by psa nie dostał już po samej rozmowie telefonicznej... a z rozmowy wywnioskowałam, że u niego pies nie miałby żadnych przeszkód żeby się wybierać na panienki bo przeciez natura obdarzyła go takim instynktem...

Malawaszka... sorry za to, że musiałaś wysłuchiwać tego, co wysłuchałaś :oops:
Czuję się trochę winna, że Cię na to naraziłam...
Mam nadzieję, że Maksik szybko znajdzie domek. Jest śliczny, młodziutki i kudłaty :)

Ps. Nie uwierzycie co powiedziała wetka, kiedy mój znajomy zjawił się u niej po poradę co zrobić ( i jaki przyjąć plan) z 10-cio miesięcznym psem, który nie ma żadnych szczepień? Chodzi o Maksia oczywiście.

Otóż w/g p.weterynarz - PIES JEST ZA MŁODY NA SZCZEPIENIA :crazyeye:
Oczywiście DT zmieni weta. Masakra.

Posted

Abrakadabra napisał(a):

Ps. Nie uwierzycie co powiedziała wetka, kiedy mój znajomy zjawił się u niej po poradę co zrobić ( i jaki przyjąć plan) z 10-cio miesięcznym psem, który nie ma żadnych szczepień? Chodzi o Maksia oczywiście.

Otóż w/g p.weterynarz - PIES JEST ZA MŁODY NA SZCZEPIENIA :crazyeye:
Oczywiście DT zmieni weta. Masakra.

szok normalny...co to za wet????:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

Madallena napisał(a):
Bardzo dobrze, że się tak stało. Maks nie musi trafić do pierwszego lepszego domu, który się nim zainteresował. Trzeba wybierać, przebierac aż znajdzie się dom, który zaakceptuje nasze warunki.
Dopóki, dopóty Maks ma DT jest ok.:loveu:

A z tych dobrych wieści to: pokażemy Maksia w Tv :) Z racji tego, że jest pod opieką fundacji niedługo ( w związu z eventem) fundacyjne psiaki pokadą do TVN Warszawa na wywiad i prezentację. Będą opowiadać o tym, jak bardzo potrzebują domów, więc będzie z czego wybierać ;):loveu::loveu:

A facet przeciwny kastracji? Pewnie ma małego wacka, dlatego jest tak na tym punkcie przewrażliwiony :evil_lol:

też uważam, że nie ma co pchac maksika w objęcia faceta z małym wackiem... :diabloti:

kiedy makisk bedzie w tiwi? bo jego trzeba z tłuszcza dotransportować. a z kajkiem mogę wpaść, jako z przedstawicielem bezdomniaków, które będą na evencie? wiecie, jestem za polszczyzną - jest fajne słowo - festyn. może niech to będzie festyn?

o wecie słyszałam. słabo sie wczoraj czułam, bo się przeziębiłam, ale ze śmiechu myslałam, ż epadnę, jka mi abrakadabra powiedziała, że maksik jest za mały na szczepienia...

:evil_lol:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
też uważam, że nie ma co pchac maksika w objęcia faceta z małym wackiem... :diabloti:

kiedy makisk bedzie w tiwi? bo jego trzeba z tłuszcza dotransportować. a z kajkiem mogę wpaść, jako z przedstawicielem bezdomniaków, które będą na evencie? wiecie, jestem za polszczyzną - jest fajne słowo - festyn. może niech to będzie festyn?

o wecie słyszałam. słabo sie wczoraj czułam, bo się przeziębiłam, ale ze śmiechu myslałam, ż epadnę, jka mi abrakadabra powiedziała, że maksik jest za mały na szczepienia...

:evil_lol:

Ale pod hasłem event bedzie ta impra promowana. przynajmniej wpada w ucho i moze też dzięki temu też jest takie MEGA zainteresoanie :multi: (kolejne dzielnice stoją w kolejce po event :multi: więc na jednym się nie skończy! Hura!)

Maksika pokażemy jak najszybciej to będzie mozliwe. Niestety tiwi bierze się za nagłaśnianie jakieś dwa tygodnie przed. Ale możliwe, że uda mi się go wcześniej tam wcisnąć - ładnie poproszę, tvn Warszawa jest do dogadania ;)
Więc na razie można marudzić do woli, no chyba, że znajdzie się dom ideał!
Jak juz będę coś wiedziała dam oczywiście znać. Ale ta tiwi to mega szansa dla wszystkich pskaów fundacyjnych (na razie fundacyjnych). A! Dzisiaj idę do gazety wyborczej bo w wydaniu internetowym będzie zakładka o psiakach do adopcji :multi: więc od razu go prześlę! (reszte psów wsadzę jak ogłosze to, że "blog" gotowy). Normalnie cały tydzień dobrych wieści, oby tak dalej :multi: