Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jakieś wieści? :roll:

jezu "u mnie" na wsi (Kurpie Białe) też się cuda dzieją... kiedyś normalnie zajeżdża na podwórko BMka, wysiada z niej dwóch panów w skórach, zabierają kolegę brata za fraki, wpychają do auta... a tamten wraca za 3 dni :P

ja do brata; boże! widziałeś?
a on beznamiętnie: a tak...

no ale żeby grozić psom? nie, to tam chyba zycie psie m za małą wartość...

:(

Posted

Horrory jakieś tu piszecie...
Aż skóra na karku cierpnie...
pomyśleć,że był moment,gdy chciałam mieszkać na wsi,bo tam jakoby spokojniej...
Zdecydowanie mi przeszło...

Żeby tylko psiakowi nic się nie stało...

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Horrory jakieś tu piszecie...
Aż skóra na karku cierpnie...
pomyśleć,że był moment,gdy chciałam mieszkać na wsi,bo tam jakoby spokojniej...
Zdecydowanie mi przeszło...

Żeby tylko psiakowi nic się nie stało...

Psiakom nic się nie stało. Policja namierzyła jakiś czarny samochód bez tablic rejestracyjnych. I podobno zarekwirowała wraz z zawartością... żywą i martwą :razz:
Wszystko chwilowo wróciło do normy...

Powiem Wam tak szczerze: to fajny DT.
Oczywiście pomijając ostatnie "akcje". Mam nadzieję, że to jednorazowy wyskok jakichś pseudo-gangsterów... Jednorazowy - bo do tej pory była to jak słusznie zauważył ktoś powyżej: "wsi spokojna, wsi wesoła..."

Gdyby Maksik opuścił to miejsce - mamy DT dla kolejnego psiaka.
Jutro będę odbierać sunię z Mińska Maz. Przewożę ją do DS w Serocku.
Z sunią jest jej dzieciak, i nie ma co z nim zrobić....
Gdyby Maksik był już u nowych właścicieli - mogłabym w ciemno zawieźć szczeniaczka do mojego znajomego.
Niestety - w tej sytuacji nie mogę....:shake:

Sleep... co robimy? jest jakiś odzew z ogłoszeń?

Posted

Selenga, wznawiaj.
był jeden telefon, od osoby znajomej jednej dogomaniaczki. ale oni chcieli pieska dla rodziców emerytów, w starszym wieku, odradziłam.
widzicie, jak to się ukłąda. byłam przekonana, ze adopcja maksika to chwila moment, ze się będą telefony urywać...

czy ktoś mógłby porobić trochę ogłoszeń :oops:?
ja tez mam kandydatkę do dt.... abrakadabra, ta, co ci mówiłam - zastanów się - ona bez socjalizacji nie ma szans na dom, a nie stac nas na regularny hotelik i behawiorystę. szczerze? uważam to dt za jedyna szansę kropy... plis, przemyśl...

Posted

Abrakadabra napisał(a):

W międzyczasie okazało się, że z obejścia zginęła jedna sunia.
W płocie nie ma dziur, sunia nie robiła podkopów, furtka na noc jest zamykana na klucz.

A ta sunia się znalazła? Wyjaśniło się jej zniknięcie?

Posted

[quote name='sleepingbyday']Selenga, wznawiaj.
był jeden telefon, od osoby znajomej jednej dogomaniaczki. ale oni chcieli pieska dla rodziców emerytów, w starszym wieku, odradziłam.
widzicie, jak to się ukłąda. byłam przekonana, ze adopcja maksika to chwila moment, ze się będą telefony urywać...

No to wznowione, wyróżnione
Zabawny, młodziutki "szczotek" czeka (618684493) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

[quote name='sleepingbyday']Selenga, wznawiaj.

A jest jeszcze mozliwość kontaktu z tą osobą?
Na wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/kochany-spokojny-staruszek-bardzo-prosi-o-dozywotni-dt-olawa-134338/
Własnie starszy pies szuka domu !:cool3:
Zajrzyj tam proszę, moze to propozycja w sam raz dla niego :cool3:

Posted

Selenga napisał(a):
Maksik ma obserwatora na allegro

Super!
Bo to małżeństwo z Tłuszcza - to nie do końca pewna sprawa.
Mają już jednego pieska - prawie replikę Maksia, tyle że całkowicie białego.

Posted

[quote name='Marinka']A jest jeszcze mozliwość kontaktu z tą osobą?
Na wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/kochany-spokojny-staruszek-bardzo-prosi-o-dozywotni-dt-olawa-134338/

Jeszcze raz przypominam Toffika i ponawiam pytanie... Czy można prosić o kontakt z tą osobą, która szuka psiaka dla tych ludzi w starszym wieku? Myślę, że nasz Toffik to idealny kandydat dla starszych ludzi... Proszę dajcie znać!

Posted

Marinka napisał(a):
A jest jeszcze mozliwość kontaktu z tą osobą?
Na wątku:

i do innych osób zainteresowanych tofikiem:

mam u siebie na tymczasie kajka, którego zaproponowałam wstępnie, bez napinki, bo to szczególny pies. umówione byłysmy z panią na telefon lub mejla, jak pomyslą, bo powiedizałam, ze pokazę im rózne pieski i coś na pewno wybierzemy. nie odrezwała sie do tej pory, a wysłałam mejla z pytaniem, co i jak. zatem, jak rozumiem, sprawa nieaktualna...

Posted

sleepingbyday napisał(a):
i do innych osób zainteresowanych tofikiem:

mam u siebie na tymczasie kajka, którego zaproponowałam wstępnie, bez napinki, bo to szczególny pies. umówione byłysmy z panią na telefon lub mejla, jak pomyslą, bo powiedizałam, ze pokazę im rózne pieski i coś na pewno wybierzemy. nie odrezwała sie do tej pory, a wysłałam mejla z pytaniem, co i jak. zatem, jak rozumiem, sprawa nieaktualna...

Szkoda... Przykro, że się nie odezwała...