Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SPROSTOWANIE:

przed chwilą zajrzałam na pocztę, pani znalazła suczkę dla mamy. tydzień trwało,a le dała znać, zwracam honor.
mam tez propozycję domu dla suczki (najlepiej, ostatecznie moze być piesek), kudłatej, o jasnym umaszczeniu, łagodnym usposobieniu i spokojnej. ok 3-4 letniej, do domku z ogrodem.
jakby co, wysyłajcie linki na priwa. domek jest dla rodziców kolen=jnej pani, ale poniewaz były dwie, nie pamiętam, czy to wawa, poprosiłam o te informacje (oraz zgodę na wizytę przedadopcyjną, sterylkę etc...)

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uwaga!!! znów kiszka!!!

maksik tak bardzo jest zazdrosny o inne psy, że rzuca się na nie za podchodzenie do człowieka, za jedzenie. psy rezydenci zaczęły się bać ludzi - bo jak do nich podchodza, to ostro obrywają

sytuacja jest trudna: maksik potrzebuje nowego dt i to NA CITO!!!
chłopak pracuje, cały zcas jest tam tylko jego babcia, a ona nie umie sobie poradzić wychowawczo z sytuacją (zwłaszcza, ze tam jest kilka psów, dziś i chyba jutro dochodzą dwa kolejne - mała staruszka i dzika sunia na sterylkę). jeste przekonana, ze stanowcze działania ludzkie wyrównają maksowi zachowanie, ale pilnie potzrebujemy pomocy!!!
jeśli maksik dostanie nakaz eksmijsi -to nawet to zrzoumiem. po pierwsze miał być nakilka dni, po drugie - najwazniejsze sa jednak psy rezydenckie. w tej grupie sa 3 szczeniaki, które i tak były dzikawe i uczyły się zaufania do człowieka. teraz wszystko się cofnęło!!!

błagam, pomózcie!

Posted

Dzwonialm ale nie odbiera....
Jedna z naszych wolnotariuszek szuka dla znajomych szczeniaka. No i zglosilam oczywiscie Maksia ;) tak wiec niedlugo bede wszystko wiedziala, jaki po co dlaczego i dla kogo...

A jak nie to moze Maks wyladuje u mnie (ryzykuje troche bo nie wiem jak maly zachowa sie w stosunku do dzieci, o to najbardziej sie boje). Ale to jeszcze nic pewnego, wiec prosze mi tu nie podskakiwac z emotkami :evil_lol:
Czekam o info o suni, ktora miala trafic do mnie. (moze juz znalazl sie dla niej DS :razz:).

Posted

Madallena napisał(a):
Dzwonialm ale nie odbiera....
Jedna z naszych wolnotariuszek szuka dla znajomych szczeniaka. No i zglosilam oczywiscie Maksia ;) tak wiec niedlugo bede wszystko wiedziala, jaki po co dlaczego i dla kogo...

A jak nie to moze Maks wyladuje u mnie (ryzykuje troche bo nie wiem jak maly zachowa sie w stosunku do dzieci, o to najbardziej sie boje). Ale to jeszcze nic pewnego, wiec prosze mi tu nie podskakiwac z emotkami :evil_lol:
Czekam o info o suni, ktora miala trafic do mnie. (moze juz znalazl sie dla niej DS :razz:).

Maksik jest śliczny. Wesolutki. zabawny, przesympatyczny, zwariowany.
I dość żywiołowy - ale jednocześnie możliwy do opanowania.

Na komendę "siad" waruje, przyciska łepek do ziemi i zaczyna się czołgać :evil_lol:
Można go w taki sposób przeczołgać przez całe podwórko. Bardzo mu się podoba taka zabawa.

Jeśli będzie w domu jedynym psem - ktoś będzie miał z niego niesamowitą pociechę.

• 2 weeks later...
Posted

no i cicho u maksika.
miałam tel. z gl, państwo barzdo chcieli, ale... już sie nie odezwali ponownie.

podobno jakas pani z tłuszzca była zainteresowana pieskiem i miała oglądać w weekend psiaki od rafała, ale też jakoś cicho..
abrakadabra, pewnie nic z tego nie wyszło, co? inaczej byś dała znać...

Posted

Ciotki!!!!:multi:

Maksik może mieć domek!!!
Osoba, która chce psiaczka przygarnąć - jest zachwycona jego wyglądem i zgadza się na wszystkie warunki, związane z adopcją :lol:

Sęk w tym, że Pani mieszka w okolicach Krakowa - dokładnie w Miechowie.
Kto mógłby pomóc w przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej????
Pomóżcie, please....

SBD dopiero w poniedziałek może zmienić tytuł wątku, więc na razie poruszamy się po omacku... Nie ukrywam, że liczę na Wasze "znajomości".

Znacie kogoś z Krakowa/okolic?

Posted

Rewelacyjne wiadomości!

Oby szybko domek został sprawdzony, najlepiej do środy bo inaczej Maksik pójdzie do Dzień Dobry tvn :cool3: Więc spieszyć się, spieszyć :)

Posted

Frotka napisał(a):
Mam zgłoszoną interwencję w Miechowie. Nie wiem kiedy uda mi się tam dotrzeć ale na wszelki wypadek wyślijcie mi adres przez pw.

Zgodnie z sugestią Asior napisałam do Bewarki.
Frotka :loveu: może Tobie się uda.

Zaznaczam, że bardzo ważny jest termin tej wizyty. Jeśli nie odbędzie się do środy - Maksik pojawi się w TVN.
Jeśli zaś okaże się, że domek jest OK - jakiś inny, potrzebujący psiak może zająć miejsce Maksika w telewizji i znaleźć swoją życiową przystań....

Posted

Juz zmieniam tytuł.
Madallena, zrozumiałam, ze wizyta musi sie odbyć najpóźniej do środy, bo w środę tzreba dostarczyc fotki do redakcji...

Abrakadabra, pisałas do Potter i eliza_sk?

ja mam namiary na zainteresowana osobę, to mama mojej koleżanki. ale nie znam jej, ani nigdy u niej nie byłam, wiem, ze maksik mieszkałby w budzie, ale bez łańcucha. tam był jamnik, który umarl jesienia jako kilkunastoletni pies. i w tej budzie mieszkał, zimą w domu. nie ma kojca. tzreba to wszytsko sprawdzić, sprawdzić nastawienie mamy na kastrację (bo maksika tzreba dziabnąć, koleżanka mówiła, ze mama się zgadza, ale trzeba sprawdzić, czy to zgoda bezwarunkowa). a, i dziewczyny oglądały wątek maksika, więc znaja całą historię i "problemy" z charakterem. tzn z brakiem ułożenia.

TA WIZYTA JEST PILNA! PLIS< pomóżcie!

Posted

no nieee.. takie maleństwo, na zewnątrz :shake: w życiu bym nie dała.. ja wiem, ze sytuacja jest podbramkowa, ale taki maluch to naprawde pies nie na pole :(

Posted

bo ja wiem, teraz dokładnie tak mieszka. wszystko zasadza się na tym, czy właściciel ma realny kontakt emocjonalny z psem, czy tylko go karmi i resztę zlewa.

ale na razie to ktos musi sprawdzić dom - dopiero po wizycie - decyzja.