Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sleepingbyday']dzięki!!!!

mysza, to 10miesięczny szczeniak, gdzie on dla starszej osoby, jak on będzie szlaeć jeszcze kilka lat. jak dla starszej to nie tylko mały, ale i spokojny, np mój tymczasowy kajko. idealny dla emeryta.

marinka, wczesniej z psem cały czas ktos był. zawsze. a teraz nie ma nikogo, przez 12 godzin i ta sytuacja jest świeżą, może 2 tygodnie.

spokojnie pies się przyzwyczai, przeciez to dziecko, wszystkiego się nauczy, tylko czas mu tzreba poświęcic. nie tylko na wykorzenianie złych przyzwyczajeń, ale i na zabawę.

Rozumiem, tylko, ze ten czas nie może być zbyt długi. Takie żywe srebro:multi: nie nadaje się dla starszej osoby - on musi się wylatać. Dobrze byłoby, gdyby znalazł się w rodzinie z dziećmi (tak 10-11 lat)
Oby szybko znalazł się odpowiedni domek dla tego ślicznego psiaka (w oczach ma zawadiactwo- to słodkie:eviltong:)

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

irenaka przedstawiała kajka jakims ludziom, co chcieli mikrusa, ale kajko nietypowy i sie przestraszyli. kajko waży 4,5 a jaki jest w stosunku do niego maksik, to na fotce widac. on jest masywny dość, choc niski, moim zdaniem ok 10 waży... raczej mniej niż więcej, ale nie brałam go na ręce.

Posted

To dzwoncie zaraz do Irenki, to byl bardzo dobry dom, z tego co pamietam. Malzenstwo z ogrodem. Jesli ten kudlacz wazy ok. 5 kg to moze im pasowac.
Macie na pewno telefon?

Posted

sleepin, to może dajesz w tytuł, że mamy tydzień :p
kurde taki fajny maluch
jestem pewna, że te jego problemy to betka i kwestia poświęcenia mu kilku chwil no

Posted

Mru, obyś się nie myliła. Moja Nuka ma już ponad 10 lat i bardzo źle znosi zostawanie w domu. A jak na dodatek gdzieś coś strzeli albo pada deszcz lub grzmi to już koniec. Sioo i koo to mały pikuś. Pogryzione drzwi, meble, pozrywana tapicerka, no koniec świata. I nic niestety nie pomogło, taka już jest.

Posted

młody jest, szanse ma żeby się oduczyć :)

moj jag Gacek ile mi zjadł rzeczy! włącznie z aparatem foto i w ogóle

w razie co mówię - można pisać, że porada (a na terenie Wwy nawet wizyta) behawiorystyczno-szkoleniowa (jak kto woli to nazywać) gratis!

Posted

mru napisał(a):
sleepin, to może dajesz w tytuł, że mamy tydzień :p
kurde taki fajny maluch
jestem pewna, że te jego problemy to betka i kwestia poświęcenia mu kilku chwil no

moim zdaniem to jest betka. zresztą wszytsko na to wskazuje. w noym domu koniecznie od poczatku musi zostawać sam.

zmienię tytuł zaraz.

Selenga rób allegro, dzięki ci wielkie. aha, wpisz to o poradzie gratis. mru, możesz to jeszcze w cafeanimal dopisać? dodajcie tam może info, ze on umiał zachowywac czystość (bo umiał), a aktualne problemy sa wynikiem stresu.

Posted

sleepingbyday napisał(a):

Selenga rób allegro, dzięki ci wielkie. aha, wpisz to o poradzie gratis. mru, możesz to jeszcze w cafeanimal dopisać? dodajcie tam może info, ze on umiał zachowywac czystość (bo umiał), a aktualne problemy sa wynikiem stresu.

w Cafe o poradzie dodałam
dodam juz zaraz o tej czystości

Posted

Śliczne ma te uszole streczące.

Dokładnie tak bym powiedziała! Tu ...na dogo,dwa psy wzbudziły mój natychmiastowy śmiech...Alfik i ...Maksik! Nie można obok niego przejść i nie zaśmiać się! I to chyba było to lekarstwo,które uleczyło już...Maksik wywołuje radość!...szkoda,że już nie w swoim ukochanym panu!
Maksiku...znajdziesz swój domek...najlepszy i najszczęśliwszy...taki,który zawsze będzie się uśmiechał na Twój widok! Zawsze!:loveu:

Posted

zuzlikowa, wiem, co masz na myśli z alfikiem :evil_lol:

mam propozycje domu - kontakt od anett, pani z n-k, ponoć się nadaje, tylko tzreba szybko zrobic wizyte przedadopcyjną. będe z nią ustalać szczegóły. chcę maksika jak najszybciej zabrać od faceta, ale dom musi byc sprawdzony, a ja jutro w warce na łapance jestem. dziś za to nie mogę, no chyba, zeby okazało się, ze pani mieszka rzut beretem ode mnie. kto sprawdzi dom jutro, pliss!!!! oczywiście jeśli pani będzie mogła. wtedy w niedzielę byśmy jej maksika zawieźli..

Posted

sleepingbyday napisał(a):
Asior, a czytałas mój ostatni post :cool3:?

przyznaje się bez bicia, zę mi umknął, :oops:
ale naprawde przeczytałam cały wątek :roll:
OK, bo ja już robiłam banerki dla niego :oops: