Marysia R. Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 Dnia 15.06.2020 o 06:57, Moli@ napisał: Była kolejna rozmowa telefoniczna, została wysłana ankieta do wypełnienie. W tym tygodniu wraca z zagranicy jeden z członków rodziny - (rozmawiając z Panią prosiłam żeby obecni byli wszyscy domownicy przy wizycie przedadopcyjnej). Czekamy na wypełnioną ankietę... [...] 20 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Ale fajnie :-) Trzymam kciuki za wizytę! Z rodziną rozmawiałam w sobotę przed południem, zaraz potem przesłałam mailem ankietę z prośbą o wypełnienie. Niestety wypełnionej ankiety nadal nie dostałam, nie było też żadnego kontaktu z ich strony. Raczej domu dla Fifi z tego nie będzie, mam nadzieję, że kolejny telefon będzie już tym właściwym :) Oczywiście gdyby coś się jednak zmieniło i rodzina nawiązała kontakt to dam znać. Quote
Moli@ Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 2 godziny temu, Marysia R. napisał: Z rodziną rozmawiałam w sobotę przed południem, zaraz potem przesłałam mailem ankietę z prośbą o wypełnienie. Niestety wypełnionej ankiety nadal nie dostałam, nie było też żadnego kontaktu z ich strony. Raczej domu dla Fifi z tego nie będzie, mam nadzieję, że kolejny telefon będzie już tym właściwym :) Oczywiście gdyby coś się jednak zmieniło i rodzina nawiązała kontakt to dam znać. Trudno się mówi. Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc :) Quote
mdk8 Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 15 godzin temu, WiosnaA napisał: Dziewczyny, jeżeli macie zaległości co do uzgodnionych wcześniej opłat,to uregulujcie proszę,bo szkoda by było stracić dobry dogomaniacki dt. Jestem tylko skarbnikiem . Nie ja uzgadniałam warunki na jakich Rudzia trafiła do Moli. Jak tylko pojawia się post ile mam zapłacić -tego samego dnia robię przelew lub zamawiam karmę. Rudzia ma pieniądze więc Moli proszę napisz ile mam przelać i jak wygląda sprawa z karmą . Quote
WiosnaA Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 mdk8,zacytowałam Twój post rozliczeniowy, ale w żadnym razie moje słowa nie były skierowane osobiście do Ciebie, bo nie wiem kto u Fifi jest decyzyjny za sprawy finansowe z dt. Wiem,że skarbnicy często są tylko od udzielenia konta i prowadzenia wpływów/wydatków na wątku. 2 Quote
seramarias Posted June 16, 2020 Author Posted June 16, 2020 Dziewczyny, przepraszam :( Dla mnie to jest pierwszy raz. Na dogo bywam różnie, czasem bardzo rzadko, czasem częściej. Nie bardzo jeszcze wszystko ogarniam... Starałam się szybko regulować swoje zobowiązania,jeśli chodzi o koszty weta, czy adresatki, ale przyznam, że nie ingerowałam w comiesięczne rozliczenia myśląc, że to już między Moli@, a skarbnikiem. No widać mój błąd, dlatego jeszcze raz bardzo przepraszam Moli@ za zaległości w wpłatach i mdk8, że postawiłam ją w niezręcznej sytuacji. Moli@ napisz proszę, jakie koszty do tej pory poniosłaś, a które nie zostały jeszcze uregulowane poza opłatą stałą no i czy wolisz, żeby mdk8 kupiła karmę dla Fifi, czy przelała gotówkę w ramach opłaty za dotychczasowy pobyt. Fifi, życzę szybkiego znalezienia domu ale gdyby miała jeszcze pomieszkać trochę u Ciebie, bardzo proszę daj znać jakie koszty poniosłaś i ile trzeba Ci przelać, absolutnie nie chcę żebyś podnosiła koszty własne dlatego, że zgodziłaś się przyjąć Fifi, ani żebyś zraziła się i odmówiła przyjęcia innego pieska, bo pozostał Ci niesmak po całej tej sytuacji. Quote
Moli@ Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 30 minut temu, seramarias napisał: Dziewczyny, przepraszam :( Dla mnie to jest pierwszy raz. Na dogo bywam różnie, czasem bardzo rzadko, czasem częściej. Nie bardzo jeszcze wszystko ogarniam... Starałam się szybko regulować swoje zobowiązania,jeśli chodzi o koszty weta, czy adresatki, ale przyznam, że nie ingerowałam w comiesięczne rozliczenia myśląc, że to już między Moli@, a skarbnikiem. No widać mój błąd, dlatego jeszcze raz bardzo przepraszam Moli@ za zaległości w wpłatach i mdk8, że postawiłam ją w niezręcznej sytuacji. Moli@ napisz proszę, jakie koszty do tej pory poniosłaś, a które nie zostały jeszcze uregulowane poza opłatą stałą no i czy wolisz, żeby mdk8 kupiła karmę dla Fifi, czy przelała gotówkę w ramach opłaty za dotychczasowy pobyt. Fifi, życzę szybkiego znalezienia domu ale gdyby miała jeszcze pomieszkać trochę u Ciebie, bardzo proszę pisz otwarcie, jakie koszty poniosłaś i ile trzeba Ci przelać. Koszt - tylko adresatka za którą mdk8 błyskawicznie przelała na konto pieniążki. Dziękuję :) Nie było więcej kosztów. Pipety od kleszczy i fajne szeleczki dla uciekinierów dała Fundacja Bonifacy, za kastrację + czip z wpisem do bazy zapłaciła gmina.... Żarełko + transport wliczone w opłatę za PDT. Opłacony został pierwszy miesiąc pobytu u nas - od 24 lutego do 24 marca..., za 250 zł kupiona karma (na moją prośbę) Koszt PDT miesiąc - 250zł Quote
mdk8 Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 Ok. W takim razie przelewam 250 x 2 =500,- za PDT do 24.05.2020 . Quote
seramarias Posted June 16, 2020 Author Posted June 16, 2020 Dziękuję mdk8, postaram się poprawić w przyszłości :) Quote
mdk8 Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 52 minuty temu, seramarias napisał: Dziewczyny, przepraszam :( Dla mnie to jest pierwszy raz. Na dogo bywam różnie, czasem bardzo rzadko, czasem częściej. Nie bardzo jeszcze wszystko ogarniam... Starałam się szybko regulować swoje zobowiązania,jeśli chodzi o koszty weta, czy adresatki, ale przyznam, że nie ingerowałam w comiesięczne rozliczenia myśląc, że to już między Moli@, a skarbnikiem. No widać mój błąd, dlatego jeszcze raz bardzo przepraszam Moli@ za zaległości w wpłatach i mdk8, że postawiłam ją w niezręcznej sytuacji. Moli@ napisz proszę, jakie koszty do tej pory poniosłaś, a które nie zostały jeszcze uregulowane poza opłatą stałą no i czy wolisz, żeby mdk8 kupiła karmę dla Fifi, czy przelała gotówkę w ramach opłaty za dotychczasowy pobyt. Fifi, życzę szybkiego znalezienia domu ale gdyby miała jeszcze pomieszkać trochę u Ciebie, bardzo proszę daj znać jakie koszty poniosłaś i ile trzeba Ci przelać, absolutnie nie chcę żebyś podnosiła koszty własne dlatego, że zgodziłaś się przyjąć Fifi, ani żebyś zraziła się i odmówiła przyjęcia innego pieska, bo pozostał Ci niesmak po całej tej sytuacji. 22 minuty temu, Moli@ napisał: Koszt - tylko adresatka za którą mdk8 błyskawicznie przelała na konto pieniążki. Dziękuję :) Nie było więcej kosztów. Pipety od kleszczy i fajne szeleczki dla uciekinierów dała Fundacja Bonifacy, za kastrację + czip z wpisem do bazy zapłaciła gmina.... Żarełko + transport wliczone w opłatę za PDT. Opłacony został pierwszy miesiąc pobytu u nas - od 24 lutego do 24 marca..., za 250 zł kupiona karma (na moją prośbę) Koszt PDT miesiąc - 250zł Skoro sprawa się wyjaśniła to będę co m-c przelewać 250,- . Następny przelew zrobię 24.06.2020 . Quote
Moli@ Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 9 godzin temu, mdk8 napisał: Skoro sprawa się wyjaśniła to będę co m-c przelewać 250,- . Następny przelew zrobię 24.06.2020 . Dzięki :) Quote
Moli@ Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 9 godzin temu, mdk8 napisał: Ok. W takim razie przelewam 250 x 2 =500,- za PDT do 24.05.2020 . Dziękuję :) Quote
elficzkowa Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Dnia 16.06.2020 o 06:26, Moli@ napisał: Po śniadaniu , spacerku ... drzemka ,) A gdzie Gucio ? Quote
Moli@ Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 4 godziny temu, elficzkowa napisał: A gdzie Gucio ? Byczył się na moich kolanach ,) 1 Quote
Moli@ Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Na koncie 500,00 zł / 17.06 - PDT od 24 marca do 24 maja. Dziękuję :) Quote
seramarias Posted June 17, 2020 Author Posted June 17, 2020 Zaglądam w rozliczenia Fifi , no i nie jest kolorowo... sunia ma środki na opłacenie pobytu do 24 czerwca, ale już w lipcu nie starczy na pokrycie pobytu u Moli@ :( Wiem, że jest masa psiaków w potrzebie, ale gdyby ktoś chciał wesprzeć sunię grosikiem będę bardzo wdzięczna. Oczywiście mocno trzymam kciuki, żeby lada moment Fifi znalazła domek, ale biorę pod uwagę, że wczasy u Moli@ i romans z Guciem może się przedłużyć ;) Quote
Moli@ Posted June 18, 2020 Posted June 18, 2020 Pilne!! Kto może przeprowadzić wizytę przedadopcyjną dla Fifi w Puławach? Zainteresowana rodzina, Pan jest weterynarzem a Pani technikiem weterynarii. Quote
Moli@ Posted June 18, 2020 Posted June 18, 2020 Fundacja "Po ludzku do zwierząt Przyjazna łapa" przeprowadzi wizytę przedadopcyjną Dzięki Tysiu za pomoc :) 1 Quote
Marysia R. Posted June 18, 2020 Posted June 18, 2020 3 godziny temu, Moli@ napisał: Pilne!! Kto może przeprowadzić wizytę przedadopcyjną dla Fifi w Puławach? Zainteresowana rodzina, Pan jest weterynarzem a Pani technikiem weterynarii. Miałam właśnie wejść i napisać, że mogę poszukać na Fb ale widzę, że już nie ma potrzeby - szybka akcja :) Trzymam kciuki za pozytywny wynik wizyty. 1 Quote
Moli@ Posted June 18, 2020 Posted June 18, 2020 3 minuty temu, Marysia R. napisał: Miałam właśnie wejść i napisać, że mogę poszukać na Fb ale widzę, że już nie ma potrzeby - szybka akcja :) Trzymam kciuki za pozytywny wynik wizyty. Państwo dzwonią i dzwonią do nas... z pytaniem kiedy ktoś zadzwoni umówić się na wizytę przedadopcyjną :) Z fundacji obiecali skontaktować się już dziś telefonicznie z rodziną. Kciukamy .) Quote
elik Posted June 18, 2020 Posted June 18, 2020 2 godziny temu, Moli@ napisał: Kciukamy .) Na obie ręce 1 Quote
Moli@ Posted June 20, 2020 Posted June 20, 2020 Fifi pakuje plecaczek :) Szukamy transportu..., na gwałt .) Wizyta przedadopcyjna wypadła pozytywnie - przeprowadzona przez Fundację "Przyjazna Łapa" z Puław. Dziękujemy :) Tyś(ka), wielkie dzięki za pomoc :) 3 1 Quote
Poker Posted June 20, 2020 Posted June 20, 2020 Może DS mógłby wyjechać chociaż w połowę drogi ? Quote
Recommended Posts