Jump to content
Dogomania

Albinek jest już kochany i szczęśliwy w swoim domku od 4.04.2020 r. :) Albinek już po operacji. Czekamy na wynik. Mały psiak z guzem w pyszczku. W schronie czekała go pewna śmierć głodowa, bo kto zauważyłby, że biedak nie je?

Recommended Posts

Posted

Wiadomość od Pani Kasi z godz. 16:15

Dzień dobry, Albinek już po operacji.  Czuje się dobrze ,wszystko wg weterynarza poszło dobrze. Za dwie godzinki zje mały posiłek.J est w kołnierzu zabezpieczony Teraz śpi. Pozdrawiam serdecznie 

20200309_172133.jpg.20cd988cf76e264b00b4d8a5972a553e.jpg

20200309_172137.jpg.0cc8dbd8ed0734c68171f5c5dec8ad9b.jpg

20200309_175422.jpg.a45c8224179cde2c662e0be08442a3a1.jpg

20200309_180711.jpg.dc15c7d44bcc916658fe5b7131676635.jpg

Gdy rozmawiałam z Panią Kasią był już po posiłku.

Posted
Przed chwilą, Aska7 napisał:

A cóż to z wątróbką ?

No właśnie. Wetka powiedziała, że na razie nie ma się co przejmować, ale za 2 tygodnie należy powtórzyć badanie.

Posted

A nie mówiłam?a nie mówiłam?? (uwieeelbiam to mówić!) :] Że w pysiu to niegroźna zmiana? :))

Gorzej,co z tą śledzioną?To śledziona,czy wątroba,z tym guzem?Bo raz pisze ktoś śledziona,a raz wątroba...(Aśka7).

No to gdzie ten guz,bo już go nie lubie!

Posted
6 godzin temu, bou napisał:

Gorzej,co z tą śledzioną?To śledziona,czy wątroba,z tym guzem?Bo raz pisze ktoś śledziona,a raz wątroba...(Aśka7).

Guz z pewnością na śledzionie.

Albinku - trzymaj się dalej tak dzielnie jak dotąd, wszystko będzie dobrze. Teraz już nikt nie będzie chciał coś tam ciąć. Już tylko będzie się goiło, oby jak najszybciej i bez niespodzianek.

Posted
12 godzin temu, Poker napisał:

Może te ludzie w końcu się odczepią od biednego Albinka .Jak nie paszcza to klejnoty rodzinne idą pod nóż.

Obiecuję, że (na razie) to wszystko   557377180_oczko2.jpg.05f09c98a5f4aef44ec46d86ca322691.jpg       Ale jeszcze kujki w pupsko obowiązkowo będą p/wścieklicy i chorobom zakaźnym musowo.   

Posted
11 godzin temu, bou napisał:

A nie mówiłam?a nie mówiłam?? (uwieeelbiam to mówić!) :] Że w pysiu to niegroźna zmiana? :))

Guz na śledzionie u mojej 16-sto letniej suni  :(   a wątróbka u Albinka - wynik nieładny, co zauważyła Aska7.  Mamy powtórzyć badanie za 2 tygodnie.

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

A to obiecany wynik badania histopatologicznego wycinka z guza w pusiu Albinka.

1639318381_Albibad.png.4d51f9e0de6c44e1514f839e1f5ebce9.png

Jest  DOBRZE ! :) 

A z wątrobą tragedii nie ma:) (sorry za zamieszanie).

Posted
44 minuty temu, bou napisał:

Jest  DOBRZE ! :) 

A z wątrobą tragedii nie ma:) (sorry za zamieszanie).

Tragedii nie ma, ale wetka zaleciła kontrolne badanie za około 2 tygodnie  :)

Posted

Piękny wynik z badania guza ! Teraz mozna już odetchnąć. Z wątrobą to już "pestka". Cieszę się, ze Binio ma już za sobą wszystko to, co najgorsze a przed sobą lepsze życie ! Eliczku, tyś to sprawiła...

Posted
19 minut temu, Havanka napisał:

Piękny wynik z badania guza ! Teraz mozna już odetchnąć. Z wątrobą to już "pestka". Cieszę się, ze Binio ma już za sobą wszystko to, co najgorsze a przed sobą lepsze życie ! Eliczku, tyś to sprawiła...

Nie Eluniu. Wyjątkowo pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. To my wszyscy, jak tu na wątku jesteśmy, mamy taki sam udział w odmianie jego losu i jednakowo możemy się cieszyć z jego obecnej sytuacji. Przed nami jeszcze kawał roboty, ale wiele już za nami  :)

1734164137_dzikujejestecie2.jpg.fa208676a278a6ed45485410ba8e98ae.jpg     1862721719_kwiatki15.jpeg.471a3839c10e0239b18a718a6a84d0d2.jpeg

Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Nie Eluniu. Wyjątkowo pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. To my wszyscy, jak tu na wątku jesteśmy, mamy taki sam udział w odmianie jego losu i jednakowo możemy się cieszyć z jego obecnej sytuacji. Przed nami jeszcze kawał roboty, ale wiele już za nami  :)

1734164137_dzikujejestecie2.jpg.fa208676a278a6ed45485410ba8e98ae.jpg     1862721719_kwiatki15.jpeg.471a3839c10e0239b18a718a6a84d0d2.jpeg

Eluś pisząc te słowa, miałam na mysli jedynie to, że od Twojego wyboru wszystko zaczęło się "kręcić". Wskazałaś psa, któremu chcesz pomóc. Wiem, ze samemu, niewiele można zdziałać. Na każdym kroku widzę współpracę i niesioną pomoc w różnej formie. To jest bezcenne i zawsze przynosi oczekiwane efekty. Dzięki temu możemy zmienić życie wielu potrzebującym psom, w tym również Albinkowi.

• Like 1
Posted
8 godzin temu, elik napisał:

Tragedii nie ma, ale wetka zaleciła kontrolne badanie za około 2 tygodnie  :)

Porządna wetka! :)

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Havanka napisał:

Eluś pisząc te słowa, miałam na mysli jedynie to, że od Twojego wyboru wszystko zaczęło się "kręcić". Wskazałaś psa, któremu chcesz pomóc. Wiem, ze samemu, niewiele można zdziałać. Na każdym kroku widzę współpracę i niesioną pomoc w różnej formie. To jest bezcenne i zawsze przynosi oczekiwane efekty. Dzięki temu możemy zmienić życie wielu potrzebującym psom, w tym również Albinkowi.

Dokładnie tak samo czujemy Eluniu. Jestem ogromnie szczęśliwa, że znalazłam się wśród Ludzi o tak wrażliwych sercach.

Posted
6 godzin temu, Nesiowata napisał:

Szczęścia  chłopaku - już   bliżej niż dalej!

Już bardzo blisko  :) Jeszcze tylko sesja zdjęciowa i ogłaszamy  :)

Posted
5 godzin temu, Aska7 napisał:

Taki grzeczny piesio : )

Taki grzeczny, ale na spacerach zaczyna podskakiwać do piesków :)

Posted

Cieszą dobre wieści o chłopaku. 

Teraz tylko niech się ładnie wszystko wygoi i siiiioooo :)

Elu trzymam mocno kciuki. Bardzo mocno!

Posted
Przed chwilą, b-b napisał:

Elu trzymam mocno kciuki. Bardzo mocno!

Dzięki  :) Już mam spuchnięta oczy od płaczu :(

• Upvote 1