Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj mam dobry dzień od rana jak tylko odebrałam maila od Pana Przemka :)

Buzia sama się śmieje :)

Patrzcie na te foty !

8a761e86d256d7e3med.jpg

A ta rozczuliła mnie do łez.

2f36d8807e4bab23med.jpg

• Like 4
  • Upvote 7
Posted

Długą drogę musiał pokonać Maniuś, by znaleźć swojego ukochanego pana. Tak, to zdjęcie jest bardzo wzruszające i wiele mówi o psio ludzkiej przyjaźni.

Ps. Livko, nie wiesz, czy jest jakiś efekt w postaci adopcji szczeniaczków, z ogłoszeń na OLX?

• Upvote 1
Posted

Te zdjęcia dają dowód,że warto pomagać zamojskim psiakom.One tam są bardzo biedne a w DS odzyskują swoją świetność i blask.To dzięki Livce jeszcze jeden psiak Bruno/Maniek uzyskał to co każdemu psu się należy.

• Like 3
Posted
6 godzin temu, Anula napisał:

Te zdjęcia dają dowód,że warto pomagać zamojskim psiakom.One tam są bardzo biedne a w DS odzyskują swoją świetność i blask.To dzięki Livce jeszcze jeden psiak Bruno/Maniek uzyskał to co każdemu psu się należy.

Tak, Livka sprawiła, że duży, kolejny zupełnie niezauważany pies z zamojskiego schroniska dostał dom i miłość:)

Gdyby nie Livka Bruno nadal tkwiłby przy siatce boksu  i wypatrywał cudu.

Oby więcej takich historii!

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Wiadomości od Mańka :)
"Dzień dobry
Maniek ma się świetnie. Rozkręca się coraz bardziej - coraz chętniej się bawi, W sobotę sam wziął zabawkę i przyszedł zachęcając do zabawy.
W piątek byliśmy w lecznicy. Maniek został zaszczepiony (pierwsze szczepienie) przeciwko chorobom wirusowym. Profilaktycznie zbadaliśmy kał pod kątem pasożytów (czysto) i wymaz z uszu pod kątem drożdżaków (też czysto). Oczywiście odbyło się oficjalne ważenie (24,75 kg) i standardowe badanie lekarskie.
Żeby mu się bardzo podobało to nie powiem, ale wszystko odbyło się spokojnie bez jakichkolwiek problemów. Nie zraził się też do osoby badającej (naszej córki) bo sobotę i niedzielę spędziliśmy razem i Maniek jak tylko miał okazję to podstawiał się do miziania. Konkluzja z badania była taka, że Maniek jest zdrowy, zęby ma w bardzo dobrym stanie, jedynie jest dość chudy (chociaż karmy dostaje więcej niż przewiduje tabela ) i ma mało mięśni. Ale myślę że to mu minie i nie będzie odstawał od reszty rodziny :-). W każdym razie pracujemy nad tym.
pozdrawiamy serdecznie"

Nie wiem jak Wy, ale ja mam oczy w mokrym miejscu ...
  • Like 5
  • Upvote 6
Posted
"Dzień dobry
Wczoraj mieliśmy okazję, żeby Maniek mógł trochę pobrykać bez smyczy (oczywiście na ogrodzonym terenie). Bawił się świetnie, a my razem z nim. Prawie bezbłędnie wykonuje komendę "siad", coraz lepiej idzie mu też z "łapa". Aportowanie tak 50/50 albo się uda - albo nie ;). Grunt, że dobrze się bawi. W załączeniu link do filmiku.
pozdrawiam"
  • Like 3
  • Upvote 3
Posted
9 godzin temu, Livka napisał:
"Dzień dobry
Wczoraj mieliśmy okazję, żeby Maniek mógł trochę pobrykać bez smyczy (oczywiście na ogrodzonym terenie). Bawił się świetnie, a my razem z nim. Prawie bezbłędnie wykonuje komendę "siad", coraz lepiej idzie mu też z "łapa". Aportowanie tak 50/50 albo się uda - albo nie ;). Grunt, że dobrze się bawi. W załączeniu link do filmiku.
pozdrawiam"

Znów mam oczy w mokrym miejscu.

Maniuś rewelacyjny i taki szczęśliwy

Posted

Szczęśliwy Maniuś jest lekiem na wszystko :)

Cieszy mnie niezmiernie każda wiadomość z DS Maniusia, a najważniejsze jest to, że Państwo Maniusia piszą do mnie i Dexterki bez ponagleń z naszej strony.

Trafił się domek na medal :)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Livka napisał:

Szczęśliwy Maniuś jest lekiem na wszystko :)

Cieszy mnie niezmiernie każda wiadomość z DS Maniusia, a najważniejsze jest to, że Państwo Maniusia piszą do mnie i Dexterki bez ponagleń z naszej strony.

Trafił się domek na medal :)

Czasem domek jest super, ale ludzie nie mają potrzeby dzielić się informacjami, czy zdjęciami, na szczęście u Maniusia jest inaczej.

Och, gdyby było więcej takich osób kochających kundelki po przejściach byłoby cudownie.

U mnie na osiedlu coraz więcej pseudo maltańczyków, yorków itp.

No i biało-szary niby york, który, jak się dowiedziałam od dumnej/durnej pańci ne ma rodowodu, ale ma czip ( nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać).

Posted
5 godzin temu, Livka napisał:

A ponoć taki światły naród z nas ...

Dla mnie niestety duża część społeczeństwa ma poglądy rodem ze średniowiecza, na szczęście nie wszyscy

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Witam  świątecznie :)

Dziś rozmawiałam z Panem Maniusia :) Wszystko u nich w jak najlepszym porządku.

Maniuś ma piękną sierść (Pan obiecał fotki ).

Jest zdrowiutki, szybko się uczy, dużo spaceruje.

Ma mnóstwo zabawek, a i tak od czasu do czasu podbiera jakiś kapeć do zabawy.

Troszkę łobuzuje, podkradnie jakiś smakołyk, a dziś zlizał trochę polewy ze świątecznego ciasta.

Nikt się jednak na Maniusia nie gniewa, wręcz przeciwnie - boją się tylko żeby nie zaszkodziło.

Rodzinka jest Mańkiem zauroczona i przeszczęśliwa, Pan powiedział, że umila im ten "dziwny" czas.

A na koniec powiem Wam co usłyszałam od Pana :

Maniek to największe szczęście i najlepsza rzecz jaka w ostatnim czasie im się przydarzyła ...

i znowu łezki płyną ...

Wiary, nadziei i miłości życzę wszystkim moim przyjaciołom !

wielkanoc.jpg

• Like 2
Posted

Przecudne wieści z domu Maniusia ! A wyznanie Pana, faktycznie wyciska łzy z oczu.

Tak się cieszę, ze nasz Bruno znalazł swoje miejsce i jest w nim szczęśliwy !