Livka Posted March 6, 2020 Author Posted March 6, 2020 To zdjęcie z dzisiejszego spaceru :) i wcześniejsze, domowe :) I moje ulubione :) 10 Quote
Jaaga Posted March 6, 2020 Posted March 6, 2020 9 minut temu, Livka napisał: I moje ulubione :) Jaki szczęśliwy pies :) Super! 1 Quote
Tianku Posted March 6, 2020 Posted March 6, 2020 Super :) wspanialy domek sie trafil Maniusiowi :) 2 Quote
Livka Posted March 6, 2020 Author Posted March 6, 2020 42 minuty temu, Tianku napisał: Super :) wspanialy domek sie trafil Maniusiowi :) Też tak myślę :) 1 Quote
Tyśka) Posted March 10, 2020 Posted March 10, 2020 Bruno ma niesamowite szczęście :) Świetny dom! Imię Maniek bardzo do niego pasuje ;) Pozdrów ciepło jego Rodzinę! 1 Quote
Livka Posted March 10, 2020 Author Posted March 10, 2020 Dzisiaj mam dobry dzień od rana jak tylko odebrałam maila od Pana Przemka :) Buzia sama się śmieje :) Patrzcie na te foty ! A ta rozczuliła mnie do łez. 4 7 Quote
Havanka Posted March 10, 2020 Posted March 10, 2020 Długą drogę musiał pokonać Maniuś, by znaleźć swojego ukochanego pana. Tak, to zdjęcie jest bardzo wzruszające i wiele mówi o psio ludzkiej przyjaźni. Ps. Livko, nie wiesz, czy jest jakiś efekt w postaci adopcji szczeniaczków, z ogłoszeń na OLX? 1 Quote
Poker Posted March 10, 2020 Posted March 10, 2020 Cudnie, cudnie. Pańcio z psem na podłodze, to jest TO ! 1 Quote
b-b Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Zdjęcie z panem rozczula. Jeszcze nie tak dawno lata w schronie na betonie a teraz... Powodzenia chłopaku! 2 Quote
Anula Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 Te zdjęcia dają dowód,że warto pomagać zamojskim psiakom.One tam są bardzo biedne a w DS odzyskują swoją świetność i blask.To dzięki Livce jeszcze jeden psiak Bruno/Maniek uzyskał to co każdemu psu się należy. 3 Quote
Tola Posted March 11, 2020 Posted March 11, 2020 6 godzin temu, Anula napisał: Te zdjęcia dają dowód,że warto pomagać zamojskim psiakom.One tam są bardzo biedne a w DS odzyskują swoją świetność i blask.To dzięki Livce jeszcze jeden psiak Bruno/Maniek uzyskał to co każdemu psu się należy. Tak, Livka sprawiła, że duży, kolejny zupełnie niezauważany pies z zamojskiego schroniska dostał dom i miłość:) Gdyby nie Livka Bruno nadal tkwiłby przy siatce boksu i wypatrywał cudu. Oby więcej takich historii! 2 1 Quote
Livka Posted March 18, 2020 Author Posted March 18, 2020 Wiadomości od Mańka :) "Dzień dobry Maniek ma się świetnie. Rozkręca się coraz bardziej - coraz chętniej się bawi, W sobotę sam wziął zabawkę i przyszedł zachęcając do zabawy. W piątek byliśmy w lecznicy. Maniek został zaszczepiony (pierwsze szczepienie) przeciwko chorobom wirusowym. Profilaktycznie zbadaliśmy kał pod kątem pasożytów (czysto) i wymaz z uszu pod kątem drożdżaków (też czysto). Oczywiście odbyło się oficjalne ważenie (24,75 kg) i standardowe badanie lekarskie. Żeby mu się bardzo podobało to nie powiem, ale wszystko odbyło się spokojnie bez jakichkolwiek problemów. Nie zraził się też do osoby badającej (naszej córki) bo sobotę i niedzielę spędziliśmy razem i Maniek jak tylko miał okazję to podstawiał się do miziania. Konkluzja z badania była taka, że Maniek jest zdrowy, zęby ma w bardzo dobrym stanie, jedynie jest dość chudy (chociaż karmy dostaje więcej niż przewiduje tabela ) i ma mało mięśni. Ale myślę że to mu minie i nie będzie odstawał od reszty rodziny :-). W każdym razie pracujemy nad tym. pozdrawiamy serdecznie" Nie wiem jak Wy, ale ja mam oczy w mokrym miejscu ... 5 6 Quote
Havanka Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Czegóż więcej potrzeba do szczęścia? Chyba tylko nieustającego zdrowia ! Maniuś - szczęściarzu, udało się !!! 2 1 Quote
Livka Posted March 23, 2020 Author Posted March 23, 2020 "Dzień dobry Wczoraj mieliśmy okazję, żeby Maniek mógł trochę pobrykać bez smyczy (oczywiście na ogrodzonym terenie). Bawił się świetnie, a my razem z nim. Prawie bezbłędnie wykonuje komendę "siad", coraz lepiej idzie mu też z "łapa". Aportowanie tak 50/50 albo się uda - albo nie ;). Grunt, że dobrze się bawi. W załączeniu link do filmiku. pozdrawiam" https://drive.google.com/file/d/1YRMjG4bFeqqiPJ_r-Lc9qboWdIQDmJQJ/view 3 3 Quote
Gabi79 Posted March 23, 2020 Posted March 23, 2020 9 godzin temu, Livka napisał: "Dzień dobry Wczoraj mieliśmy okazję, żeby Maniek mógł trochę pobrykać bez smyczy (oczywiście na ogrodzonym terenie). Bawił się świetnie, a my razem z nim. Prawie bezbłędnie wykonuje komendę "siad", coraz lepiej idzie mu też z "łapa". Aportowanie tak 50/50 albo się uda - albo nie ;). Grunt, że dobrze się bawi. W załączeniu link do filmiku. pozdrawiam" https://drive.google.com/file/d/1YRMjG4bFeqqiPJ_r-Lc9qboWdIQDmJQJ/view Znów mam oczy w mokrym miejscu. Maniuś rewelacyjny i taki szczęśliwy Quote
Livka Posted March 24, 2020 Author Posted March 24, 2020 Szczęśliwy Maniuś jest lekiem na wszystko :) Cieszy mnie niezmiernie każda wiadomość z DS Maniusia, a najważniejsze jest to, że Państwo Maniusia piszą do mnie i Dexterki bez ponagleń z naszej strony. Trafił się domek na medal :) 1 1 Quote
Gabi79 Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 2 godziny temu, Livka napisał: Szczęśliwy Maniuś jest lekiem na wszystko :) Cieszy mnie niezmiernie każda wiadomość z DS Maniusia, a najważniejsze jest to, że Państwo Maniusia piszą do mnie i Dexterki bez ponagleń z naszej strony. Trafił się domek na medal :) Czasem domek jest super, ale ludzie nie mają potrzeby dzielić się informacjami, czy zdjęciami, na szczęście u Maniusia jest inaczej. Och, gdyby było więcej takich osób kochających kundelki po przejściach byłoby cudownie. U mnie na osiedlu coraz więcej pseudo maltańczyków, yorków itp. No i biało-szary niby york, który, jak się dowiedziałam od dumnej/durnej pańci ne ma rodowodu, ale ma czip ( nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać). Quote
Gabi79 Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 5 godzin temu, Livka napisał: A ponoć taki światły naród z nas ... Dla mnie niestety duża część społeczeństwa ma poglądy rodem ze średniowiecza, na szczęście nie wszyscy 1 Quote
Livka Posted April 11, 2020 Author Posted April 11, 2020 Witam świątecznie :) Dziś rozmawiałam z Panem Maniusia :) Wszystko u nich w jak najlepszym porządku. Maniuś ma piękną sierść (Pan obiecał fotki ). Jest zdrowiutki, szybko się uczy, dużo spaceruje. Ma mnóstwo zabawek, a i tak od czasu do czasu podbiera jakiś kapeć do zabawy. Troszkę łobuzuje, podkradnie jakiś smakołyk, a dziś zlizał trochę polewy ze świątecznego ciasta. Nikt się jednak na Maniusia nie gniewa, wręcz przeciwnie - boją się tylko żeby nie zaszkodziło. Rodzinka jest Mańkiem zauroczona i przeszczęśliwa, Pan powiedział, że umila im ten "dziwny" czas. A na koniec powiem Wam co usłyszałam od Pana : Maniek to największe szczęście i najlepsza rzecz jaka w ostatnim czasie im się przydarzyła ... i znowu łezki płyną ... Wiary, nadziei i miłości życzę wszystkim moim przyjaciołom ! 2 Quote
Havanka Posted April 11, 2020 Posted April 11, 2020 Przecudne wieści z domu Maniusia ! A wyznanie Pana, faktycznie wyciska łzy z oczu. Tak się cieszę, ze nasz Bruno znalazł swoje miejsce i jest w nim szczęśliwy ! Quote
Recommended Posts