Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rano nie budził... pierwsze wyjście ze stadem ,)

Śniadanie jadł z apetytem... suchą karmę wymieszałam z kaszą jaglaną + dodatki  :)

Z trzech kilogramów łapek ugotowałam (skromniejszą - z dodatkiem żelatyny spożywczej) galaretę dla stada ...pozostałe  zamrożone dla Szagiego i staruszków

2ba8bfc22b0625aamed.jpg

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Zalecono

- BRAINACTIVE BALANCE 38 caps  1x 1 dziennie ( dostałam w oryginalnym opakowaniu - cena na opakowaniu - nie dotyczy) - na dług

- Neurovit 100tab  1 x 1 dziennie 39,99zł / 25.11 (zapłaciłam gotówką - paragon)

- HMB 2x1tab - brak w lecznicy (przyspiesza wzrost masy ciała / mięśni)

- Nivalin 2,5mg 1 x dziennie (podskórnie) - brak w lecznicy

9c1ec317034418a4med.jpg

01c81fcf26549ef9med.jpg

bb01888734e77e39med.jpg

Posted

Mam nadzieję, że uda się poprawić komfort życia Szagusia, bo poza choróbskami jest mocno adopcyjny... śliczny... coraz śliczniejszy na zdjęciach.

Na ten moment z bazarku Szagi i Orionek mają po 221zł - to znaczy będą mieć jak wszyscy wpłacą, w środę koniec bazarku. Może jeszcze ktoś zerknie i coś kupi.

Posted

Wczoraj około godziny 19 próbował (nie do końca się udało) podrapać tylną lewą łapką po uchu a przed chwilą zrobił to...., szybciej wstaje... kręci się, szczeka - chce wyjść... hura :)

Była ładna kupka i duże siusiu na trawniczku :)

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
11 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Mam nadzieję, że uda się poprawić komfort życia Szagusia, bo poza choróbskami jest mocno adopcyjny... śliczny... coraz śliczniejszy na zdjęciach.

Na ten moment z bazarku Szagi i Orionek mają po 221zł - to znaczy będą mieć jak wszyscy wpłacą, w środę koniec bazarku. Może jeszcze ktoś zerknie i coś kupi.

Szagi jest ładnym sympatycznym psiakiem. Odważny, spokojny, zrównoważony współpracujący z człowiekiem..., też mam nadzieję że uda się postawić go na cztery łapki :)

Posted

Poranne wyjście..., wodzi wzrokiem, chodzi za opiekunem :)

po siusianiu łapki do mycia ale dupcia już tak nie ciąży - utrzymuje

ogonkiem porusza, unosi coraz wyżej .... dobry znak :)

Je z apetytem, dziś chrupał suchą karmę wymieszaną z puchą.

3af2785f833623f6med.jpg

b07f38ad7426ef51med.jpg

9eaa0f4ae0d88007med.jpg

5ca7982528dff528med.jpg

• Upvote 3
Posted
3 godziny temu, Moli@ napisał:

https://m.zooexpress.pl/dolvit-preparat-wspomagajacy-miesnie-hmb-dla-psa-i-kota-op-90-tabletek.html

wetka sugerowała podawanie tego preparatu ( w lecznicy nie było) dla przyspieszenia odbudowy masy mięśniowej.

Moli@ ja zamówię ten preparat tylko potrzebuję dane do wysyłki.Możesz mi podać?

Jeżeli Szagi ma łykać ten preparat i jeszcze dodatkowo inne leki to bym sugerowała jedną tabletkę dziennie,ponieważ Szagi raczej nie dużo odbiega od wagi 10kg.

Psy o masie ciała do 10kg - 1 tabletka dziennie

Psy o masie ciała 10-20kg - 2 tabletki dziennie

Posted
51 minut temu, Anula napisał:

Moli@ ja zamówię ten preparat tylko potrzebuję dane do wysyłki.Możesz mi podać?

Jeżeli Szagi ma łykać ten preparat i jeszcze dodatkowo inne leki to bym sugerowała jedną tabletkę dziennie,ponieważ Szagi raczej nie dużo odbiega od wagi 10kg.

Psy o masie ciała do 10kg - 1 tabletka dziennie

Psy o masie ciała 10-20kg - 2 tabletki dziennie

Dzięki :) adres na pw

Chudość Szagiego przeraża a jednocześnie nie ma siły - wstać, chodzić dlatego wetka sugerowała 2 x 1 tab.

Masz rację, podawałabym po jednej, już kilka tabletek dostaje biedaczek .....

Posted
40 minut temu, Moli@ napisał:

Dzięki :) adres na pw

Chudość Szagiego przeraża a jednocześnie nie ma siły - wstać, chodzić dlatego wetka sugerowała 2 x 1 tab.

Masz rację, podawałabym po jednej, już kilka tabletek dostaje biedaczek .....

Trzeba poczekać aby nabrał ciałka.Jak będzie jadł takie pyszności jak mu serwujesz to szybko przytyje i nabierze sił.Potrzeba czasu.

Cudnie,że wcina to jest bardzo istotne.

Posted
9 minut temu, Anula napisał:

Trzeba poczekać aby nabrał ciałka.Jak będzie jadł takie pyszności jak mu serwujesz to szybko przytyje i nabierze sił.Potrzeba czasu.

Cudnie,że wcina to jest bardzo istotne.

Całe szczęście że je...., przez pierwsze dni karmiłam leżącego na boczku bo bidak nie miał siły dłużej siedzieć przy miseczce... :(

Szagi w schronisku umarłby z głodu :(

• Like 1
Posted
43 minuty temu, Moli@ napisał:

Szagi w schronisku umarłby z głodu :(

Tak,dlatego dziewczyny alarmowały,że trzeba psa wziąć natychmiast.Gdyby jeszcze żył i został zabrany do schronu w Zamościu byłoby po nim.

Preparat już zamówiony.

Szczegóły operacji
  Numer transakcji: C 9D32 XX1522423547XX (PL)
  Numer zlecenia (nadany przez odbiorcę): EX/1122398 - 1574764815
  Opis płatności: Zamówienie nr EX/1122398
  Kwota: 44,00 PLN
  Kwota po przewalutowaniu: -
  Kurs przewalutowania: -
  Dodatkowe opłaty obciążające klienta: 0,00 PLN
  Data transakcji: 2019-11-26 11:41:17
Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Tak,dlatego dziewczyny alarmowały,że trzeba psa wziąć natychmiast.Gdyby jeszcze żył i został zabrany do schronu w Zamościu byłoby po nim.

Preparat już zamówiony.

Szczegóły operacji
  Numer transakcji: C 9D32 XX1522423547XX (PL)
  Numer zlecenia (nadany przez odbiorcę): EX/1122398 - 1574764815
  Opis płatności: Zamówienie nr EX/1122398
  Kwota: 44,00 PLN
  Kwota po przewalutowaniu: -
  Kurs przewalutowania: -
  Dodatkowe opłaty obciążające klienta: 0,00 PLN
  Data transakcji: 2019-11-26 11:41:17

Dziękuję :)

Zakup Nivalinu zaoferowała Pani spoza dogo... po uzgodnieniu z wetką - ustaleniu dawki. Zakup potwierdzony.

Szaguś będzie zaopatrzony we wszystkie niezbędne leki :)

Posted
51 minut temu, Moli@ napisał:

Zakup Nivalinu zaoferowała Pani spoza dogo... po uzgodnieniu z wetką - ustaleniu dawki. Zakup potwierdzony.

Szaguś będzie zaopatrzony we wszystkie niezbędne leki :)

Miki miał ustaloną dawkę 2,5mg/ml co 24godz. dwie serie po 5 zastrzyków.Teraz jest lepiej,łapka sprawniejsza bo może już chodzić ale po schodach nie ma mowy(jest noszony).Schody zastawione dechą.Rehabilitacja dwutygodniowa też pomogła magnetoterapia i laseroterapia.Mamy nadzieję,że dechy będą odstawione ale potrzeba czasu.

Oby też pomógł Nivalin Szagusiowi.

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Miki miał ustaloną dawkę 2,5mg/ml co 24godz. dwie serie po 5 zastrzyków.Teraz jest lepiej,łapka sprawniejsza bo może już chodzić ale po schodach nie ma mowy(jest noszony).Schody zastawione dechą.Rehabilitacja dwutygodniowa też pomogła magnetoterapia i laseroterapia.Mamy nadzieję,że dechy będą odstawione ale potrzeba czasu.

Oby też pomógł Nivalin Szagusiowi.

Szagi też co 24 godziny 2,5 mg/ml :)

Lepiej się czuje..., więcej chodzi, siedzi...., ustawia się w grupie do wyjścia z domu, już wie kiedy miseczkę dostanie i sam idzie / siada lub kładzie się  przy lodówce ,)

Tablety ukrywam / podaję w żarełku, nie ma problemu.

Rozciąga się - leżąc na boczku wyciąga tylne łapki i przednie  w koci grzbiet ,) Nie bardzo mu to wyszło ale była toaletka ,)

• Like 2
  • Upvote 1