Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moli@ wysłałam paczkę z fantami do Anuli i lada dzień będzie na miejscu.W paczce jest 800 szt / 4x200szt./woreczków na psie koopale bo gdzieś na wątku przeczytałam,że masz deficyt...Również dołżyłam trochę smaczków dla stadka pod Twoją opieką.Widziałam wyżej,że Anula ma już do Ciebie adres, więc zapakuje te rzeczy i wyśle :)

Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

2127a2cfe378421fmed.jpg

Jakie zbiorowisko... a Roxi się oblizuje :D

Ale Szaguś nadal z zawieszoną główką siedzi... tak się cieszę, że trafił do Ciebie, Moli@ - przecież w hotelu nikt by nie pilnował aż tak, żeby jadł... dziękuję.

Posted
3 godziny temu, Bogusik napisał:

Moli@ wysłałam paczkę z fantami do Anuli i lada dzień będzie na miejscu.W paczce jest 800 szt / 4x200szt./woreczków na psie koopale bo gdzieś na wątku przeczytałam,że masz deficyt...Również dołżyłam trochę smaczków dla stadka pod Twoją opieką.Widziałam wyżej,że Anula ma już do Ciebie adres, więc zapakuje te rzeczy i wyśle :)

Bardzo dziękuję :)

Posted

Dziś byłam w odwiedzinach u Promyczka i poznałam Szadunia.
Wstał i chwiejnie przydreptał przywitać się , później poszedł na posłanko i odpoczywał, podsypiał. Widać ,że psiak okropnie styrany życiem :( :(  ,biedak z niego straszny:( Moli dogadza mu i robi wszystko,żeby odzyskał siły.
Trzymam bardzo mocno kciuki za zdrówko!

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Wiosna ocenia Szagusia na 10 ++++ (bliżej mu do 16 niestety). Trudno określić wiek małego :(

Ranny ptaszek...aktywność spada wieczorem. Był po spacerku, kolacji ... , śliska terakota pod łapkami nie ułatwia chodzenia biedakowi.

Apetyt dopisuje, leki dostaje....potrzeba czasu.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Moli@ napisał:

Wiosna ocenia Szagusia na 10 ++++ (bliżej mu do 16 niestety). Trudno określić wiek małego :(

Ranny ptaszek...aktywność spada wieczorem. Był po spacerku, kolacji ... , śliska terakota pod łapkami nie ułatwia chodzenia biedakowi.

Apetyt dopisuje, leki dostaje....potrzeba czasu.

A weci też tak oceniają wiek? Ja też w tej chwili mam porozkładane karimaty bo mam także kafle.Po karimacie mój psiak świetnie chodzi a po kaflach boi się,bardzo ostrożnie przemieszcza się.

Posted
10 minut temu, Anula napisał:

A weci też tak oceniają wiek? Ja też w tej chwili mam porozkładane karimaty bo mam także kafle.Po karimacie mój psiak świetnie chodzi a po kaflach boi się,bardzo ostrożnie przemieszcza się.

Weci nie mogą się zdecydować co do wieku Szagiego..., praca serca, wyniki badań wskazują na około 10 / 11 lat. Życie go nie rozpieszczało, tak jak napisała Wiosna "styrany życiem"

Szagi nie chodzi non stop po kaflach, na parterze pucuję po wyjściach z domu, je posiłki i przyjmuje gości... ,) Dajemy radę.

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Moli@ napisał:

Przed chwilą wstał z legowiska i strząchnął się od główki do ogonka....pomachał ogonkiem w górze ,)

To cudowna wiadomość.Tak oceniają rehabilitanci psa,że kręgosłup wrócił do normy.

Posted
10 minut temu, Anula napisał:

A co to za śliczny psiaczek koło Szagusia?

Ja podawałam Nivalin w skórę w kark.Dobrze idzie.Można domięśniowo ale szkoda kłuć udka.

Kudłata / rozczochrana Łatka ... moja Łatusia i Gucio :)

Podawać będę podskórnie w kark (nie boli)...., domięśniowo nie nie ma w co - całkowity  brak mięśni :(. Na boczkach  nieśmiało coś się pojawia już nie czuć tak kości.

• Upvote 1
Posted

Widać różnicę w jego wyglądzie, sposobie w jaki stawia łapki, jak patrzy :) To już dwa tygodnie jak jest u Moli@. A pomyśleć, że trzy tygodnie temu wyciągałyśmy go z kojca jako psa prawie nie chodzącego :(

• Like 1
Posted
28 minut temu, elficzkowa napisał:

Widać różnicę w jego wyglądzie, sposobie w jaki stawia łapki, jak patrzy :) To już dwa tygodnie jak jest u Moli@. A pomyśleć, że trzy tygodnie temu wyciągałyśmy go z kojca jako psa prawie nie chodzącego :(

Pewniej stawia łapki, tylne mniej się rozjeżdżają. Kontroluje siadanie a kładąc się nie pada  bezwładnie. Zdecydowanie lepiej wstaje..., prawie nie chwieje się / nie rzuca na boczki. Dziś po raz pierwszy i to bez wysiłku wypucował siusiaka ,) Po szczotkowaniu wstał i poprawił uczesanie - strząchnął merdając ogonkiem :)

W nocy nie chodzi, nie popiskuje.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Moli@ napisał:

Pewniej stawia łapki, tylne mniej się rozjeżdżają. Kontroluje siadanie a kładąc się nie pada  bezwładnie. Zdecydowanie lepiej wstaje..., prawie nie chwieje się / nie rzuca na boczki. Dziś po raz pierwszy i to bez wysiłku wypucował siusiaka ,) Po szczotkowaniu wstał i poprawił uczesanie - strząchnął merdając ogonkiem :)

W nocy nie chodzi, nie popiskuje.

Jeżeli szczotkujesz Szagusia to jest to świetna terapia,masaż całego ciała i kręgosłupa,łap.Bardzo dobrze sprawdza się szczotka z większymi kulkami.

Przepraszam,że się tak wcinam ale mam też podobne problemy ze swoim psiakiem i robię co mogę aby go utrzymać przy życiu.Moli@ napisz,że się szarzę to nie będę się wcinać.

Posted
2 minuty temu, Anula napisał:

Jeżeli szczotkujesz Szagusia to jest to świetna terapia,masaż całego ciała i kręgosłupa,łap.Bardzo dobrze sprawdza się szczotka z większymi kulkami.

Przepraszam,że się tak wcinam ale mam też podobne problemy ze swoim psiakiem i robię co mogę aby go utrzymać przy życiu.Moli@ napisz,że się szarzę to nie będę się wcinać.

Nie wcinasz się a doradzasz..., jesteś na bieżąco z tematem. Za wszystkie podpowiedzi, sugestie jestem  wdzięczna :)

Szczotkowanie sprawia mu przyjemność, szczotka niestety z małymi kulkami.

Posted
18 minut temu, Moli@ napisał:

Nie wcinasz się a doradzasz..., jesteś na bieżąco z tematem. Za wszystkie podpowiedzi, sugestie jestem  wdzięczna :)

Szczotkowanie sprawia mu przyjemność, szczotka niestety z małymi kulkami.

Dzięki.Szczotkę kupiłam dla ludzi w najzwyklejszej drogerii.Ona ma większe kulki na metalowych pręcikach i ma większe odstępy między pręcikami.

• Upvote 1
Posted

Jeszcze tylko pochwalę się moim psiakiem.Miki wrócił do świata żywych a było bardzo duże prawdopodobieństwo uśpienia go.Ta jedna cała strona widoczna na zdjęciu była sparaliżowana,przewracał się,nie mógł utrzymać równowagi.

http://3dec454343eb1baemed.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Jeszcze tylko pochwalę się moim psiakiem.Miki wrócił do świata żywych a było bardzo duże prawdopodobieństwo uśpienia go.Ta jedna cała strona widoczna na zdjęciu była sparaliżowana,przewracał się,nie mógł utrzymać równowagi.

http://3dec454343eb1baemed.jpg

Śliczny, więcej ogonka niż psa ,)

Co było przyczyną paraliżu?

Posted
3 godziny temu, Moli@ napisał:

Śliczny, więcej ogonka niż psa ,)

Co było przyczyną paraliżu?

W zasadzie nie wiadomo konkretnie(trzeba by było zrobić TM),na zdjęciach wyszło opuchlizna kręgów szyjnych i to spowodowało paraliż całej prawej strony.Po Nivalinie i zabiegach dwutygodniowych opuchlizna pomału schodziła i zeszła ale nie jest całkowicie dobrze,Miki chodzi ale stara się ustawiać łapki tak aby stały.W zasadzie to jest cud bo wcześniej łapki były bezwładne i kręgosłup wygięty.