Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pachcio dzisiaj był w dobrym chumorze. Poleżal na dworze , poszczekał. Wiał wiaterek nie bylo upału. Nawet podskakiwał na spacerku a po wejściu do izolatki z chęcią zjadł karmę. To są dobre wieści a złe to te, że wygląda żle, na ciele ma łyse, ciemne place, narośla i ranki. Według mnie jemu już nic nie pomoże. Boimy się aby nie złapał jakiejś infekcji bo nie da sobie rady.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Również uważam, że raczej mu nic nie pomoże. Miał zdiagnozowaną chorobę, brał leki i zero popraw2y. Jedzenie również mu zmieniano i zero poprawy. Mam nadzieję tylko, że on się nie męczy...

Posted

Jest mu ciężko ze względu na serce. Widać to po tym jak wchodzi po schodach, dlatego zbytnio go nie forsujemy. Nie trzymamy na słońcu, nie robimy długich spacerów. Jeżeli zauważymy, że życie go męczy lub cierpi, będziemy musieli coś zadecydować. Chciałabym bardzo aby jeszcze zasmakował domu i osobistego pana. Należy mu się to !

Posted

Gdybym tylko miała możliwość to podarowałabym mu skrawek swego serca. Mam jednak nadzieję, że ktoś go równie mocno pokocha, bo w schronisku to nie życie dla tak chorego psa. On potrzebuje miłości i czułości w cieple domostwa, wtedy może trochę ożyje...

Posted

Panca napisał(a):
nie moge tego czytac:(((((napisze na facebooku znowu ,moze ktos nowy przeczyta i da mu schronienie?

Mi też bardzo ciężko na sercu... Gdybym tylko mogła go wziąć :( Patrzę na tę naszą Tośkę, jak ona sobie sprawy nie zdaje ile miała szczęścia w nieszczęściu...

Posted

Najlepiej gdyby to był dom z ogrodem , gdzie Pachcio żyłby spokojnie , schowany przed widokiem i komentarzami ludzi , którzy często odwracają się od niego z obrzydzeniem. Pachcio ma cudowne, mądre oczy, anielski wzrok, za to ciało męczennika, stoczone chorobą. Od pewnego czasu wisi mu prącie, na nic się zdały smarowania i naciągania skóry. Prowadzimy go na smyczy a ono mu dynda na wszystkie strony. To nie jest yoreczek w różowej torebuni.

Posted

basia0607 napisał(a):
Najlepiej gdyby to był dom z ogrodem , gdzie Pachcio żyłby spokojnie , schowany przed widokiem i komentarzami ludzi , którzy często odwracają się od niego z obrzydzeniem. Pachcio ma cudowne, mądre oczy, anielski wzrok, za to ciało męczennika, stoczone chorobą. Od pewnego czasu wisi mu prącie, na nic się zdały smarowania i naciągania skóry. Prowadzimy go na smyczy a ono mu dynda na wszystkie strony. To nie jest yoreczek w różowej torebuni.

Basiu.....czy on przypadkiem nie cierpi?wiem wiem ..nie chce sie madrzyc.....ale....czy jego zycie to nie jeden wielki bol....bede szukala mu domu na wszelkie sposoby chocby na troche...

Posted

basia0607 napisał(a):
Wydaje nam się , że nic go nie boli. Tylko to podłe jego życie !

Wyć się chce, po prostu :( Nasza Tośka też wyglądała jak kupka nieszczęścia - widzieliśmy te oskarżające oczy przechodniów, komentarze pod nosem. Niewielu się odważyło zadać pytanie co jest temu psu - woleli nas oceniać, bo przecież oni wiedzą lepiej!
Ludźmi bym się akurat najmniej przejmowała - najważniejszy w tej chwili jest ten udręczony pies. Nie mam pomysłu, cholera jasna, no nie mam! :(

Posted

mam odzew z Facebooka, jedna Pani zaoferowala napisac o nim w gazecie olsztynskiej , tylko schronisko musi sie do niej zglosic - podaje maila do tej Pani :
[email protected].
Basiu napiszcie do niej jak najszybciej bo moze ktos wielkiego serca sie znajdzie?media zawsze dzialaja bardziej na ludzi...

Posted

[quote name='Panca']mam odzew z Facebooka, jedna Pani zaoferowala napisac o nim w gazecie olsztynskiej , tylko schronisko musi sie do niej zglosic - podaje maila do tej Pani :
[email protected].
Basiu napiszcie do niej jak najszybciej bo moze ktos wielkiego serca sie znajdzie?media zawsze dzialaja bardziej na ludzi...

O matko, aż się boję... cieszyć. Pachciu, będziesz sławny i może się ta smutna karta wreszcie odwróci... Zaklinam wszystko, co tylko może być zaklęte! :)

Posted

[quote name='Panca']mam odzew z Facebooka, jedna Pani zaoferowala napisac o nim w gazecie olsztynskiej , tylko schronisko musi sie do niej zglosic - podaje maila do tej Pani :
[email protected].
I co, będzie artykuł o Pachciu?

pzdr.

Posted

Jeżeli [email protected], to jest ta sama osoba, która pracuje w Dzienniku Elbląskim to
znamy się dobrze. Gdy Ania napisze,że Pachcio jest u nas, wówczas odezwą sie hurem weci, którzy wbijali nam w glowę uśpienie psa, tlumacząc,że schronisko to nie jest miejsce na leczenie tak chorego psa i za te pieniądze można wyleczyć kilka innych. Sprawa Pachcia przewijała się nawet wsród radnych miasta, że leczymy beznadziejne przypadki, marnując pieniądze podatników.
My odparłyśmy atak, twierdząc, że pies jest leczony za pieniądze darczynców. Sugerowano nam kilkakrotnie , że za dobrze leczymy psy, że jest ich za dużo i inne bzdety.
Teraz po dobrej ocenie naszej pracy przez NIK mamy nadzieję, że nikt nam nie będzie niczego sugerował. Już zaczynamy odczuwać pozytywne zmiany oby to nie znikło z chwilą wyjazdu kontrolerów z miasta.

Posted

[quote name='Randa']Trochę poczytałam ,straszny bidulek. A dowiadywałyście sie o płatne domowe DT?

A kto będzie za to płacił? I gdzie go dasz? Do osób, które żyją z dogo i mają po 20 psów na płatnych DT? Wiesz jak wyglądają takie miejsca? Wiesz, że chore, stare psy często siedzą w łazience, żeby nie śmierdziały i nie brudziły po salonach?
Pachcio potrzebuje domu z potrzeby serca a nie płatnego !

Posted

[quote name='gameta']A kto będzie za to płacił? I gdzie go dasz? Do osób, które żyją z dogo i mają po 20 psów na płatnych DT? Wiesz jak wyglądają takie miejsca? Wiesz, że chore, stare psy często siedzą w łazience, żeby nie śmierdziały i nie brudziły po salonach?
.................

Czy to jeszcze DT czy już tylko biznes ... :shake:

Pachciu, co dalej ?