hop! Posted July 13, 2019 Posted July 13, 2019 Dnia 11.07.2019 o 01:42, Dusia-Duszka napisał: Te stworzenia uwolnione z łańcucha nie mogą się nacieszyć przestrzenią do swobodnego ruchu i miejscem w domu. A ja nie mogę nacieszyć się ich widokiem... Misio, Alex-Orion takie same świry w zabawie. Misio faktycznie był wręcz oszołomiony nowym życiem. Z jednej strony zachwycony, z drugiej niezadowolony z narzucanych mu reguł i planu dnia. Buntował się i złościł. Teraz wszystko staje się dla niego bardziej oczywiste i normalne. :-)) Quote
Sara2011 Posted July 13, 2019 Author Posted July 13, 2019 Na koncie Misia pojawiły się nowe wpłaty, serdecznie dziekuję :). 20zł -Livka/12.07.2019/stała VII 50zł -Jolanta Szymańska /12.07.2019 /wpłata VII Ja będę przez tydzień nieobecna -urlop i wolne od laptopa :). Wszelkie nowe rozliczenia wpłat zrobię po powrocie, proszę o wyrozumiałość. A po powrocie zabieram się za zmasowane ogłaszanie Misia. Quote
hop! Posted July 14, 2019 Posted July 14, 2019 12 godzin temu, Sara2011 napisał: A po powrocie zabieram się za zmasowane ogłaszanie Misia. Wtedy już Misio będzie w pełni gotowy do adopcji. Jutro nieprzyjemne i bolesne wydarzenie - kastracja. Czy ktoś będzie trzymał kciuki? Quote
Dusia-Duszka Posted July 14, 2019 Posted July 14, 2019 14 minut temu, hop! napisał: Wtedy już Misio będzie w pełni gotowy do adopcji. Jutro nieprzyjemne i bolesne wydarzenie - kastracja. Czy ktoś będzie trzymał kciuki? Oczywiście :) 1 Quote
Anula Posted July 14, 2019 Posted July 14, 2019 1 godzinę temu, hop! napisał: Wtedy już Misio będzie w pełni gotowy do adopcji. Jutro nieprzyjemne i bolesne wydarzenie - kastracja. Czy ktoś będzie trzymał kciuki? I ja przyłączę się do trzymania kciuków.Jak by mogło być inaczej. 1 Quote
Figunia Posted July 14, 2019 Posted July 14, 2019 Misiu, trzymaj się! Oby nic nie bolało i było tylko coraz lepiej z własnym domkiem włącznie! 1 Quote
Sara2011 Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 Misio tydzień temu miał kastrację. Wszystko poszło dobrze, nie było komplikacji podczas zabiegu. Misiek bardzo kombinuje, ciężko go upilnować, nerwowy jest i waleczny przy przemywaniu rany. Na szczęście wszystko dobrze się goi, jeszcze kilka dni i będzie po kłopocie. Koszt kastracji to 220 zł + dodatkowy koszt to 23 zł - transport powrotny po kastracji. Quote
Sara2011 Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 Z opóxnieniem ale serdecznie dziekuję za wpłaty deklaracji dla Misia :). 30zł -bakusiowa/15.07.2019/stała VII 30zł -Monika Dubniak /16.07.2019/stała VII 15zł -Patrycja96 /19.07.2019 /stała IX Quote
Sara2011 Posted July 31, 2019 Author Posted July 31, 2019 Na konto Misia wpłynęła deklaracja od Olena84. Serdecznie dziękuję :). A ja miałam dzisiaj obiecujący telefon o Misia. Znalazłam już wizytatora do PA, czekam na potwierdzenie kiedy wizyta miałaby się odbyć. Proszę o kciuki :) Quote
hop! Posted July 31, 2019 Posted July 31, 2019 Misio trochę zmarniał po kastracji. Nie dość, że zamartwiał się po stracie intymnych elementów swego ciała, to jeszcze musiał staczać walki z kołnierzem. Po ostatecznym pozbyciu się "wroga" i uwolnieniu z upierdliwych niteczek Misio odżył. :-)) Smutno będzie oddawać Misia... Jest przefajnym, towarzyskim psiakiem. Rozruszał nawet psich seniorów, wniósł dużo radości. Początkowe problemy zniknęły. Wystarczy, że Misio wybiega się w psim towarzystwie i "buzię" ma uśmiechniętą od ucha do ucha. Radość sprawiają mu także spacery, uwielbia kontakt z opiekunem. Trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści. Quote
Sara2011 Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 Kochany Misio, jaki on jest słodki ! :) Quote
Tyśka) Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 Faktycznie fajowski ten Misiek :) Wielka szkoda, że "mój" łańcuchowy Orion-Amik taki antypsi... :( Quote
Sara2011 Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 Wizyta PA dla Misia umówiona na sobotę. Quote
beataczl Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 1 godzinę temu, Sara2011 napisał: Wizyta PA dla Misia umówiona na sobotę. trzymamy kciuki! Quote
hop! Posted August 2, 2019 Posted August 2, 2019 21 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Faktycznie fajowski ten Misiek :) Wielka szkoda, że "mój" łańcuchowy Orion-Amik taki antypsi... :( Teraz tak. Na początku był upartym, nieokrzesanym, głośnym buntownikiem. W ramach protestu niszczył i wokalizował. Już wolę zniszczenia, niż hałasy. Głowa mi pękała, inne psy były podrażnione, rodzina narzekała... Trzeba było to przetrwać. Początkowe relacje z psami też były inne - suczki kojarzył tylko z seksem, chłopaków unikał i patrzył niemiłym wzrokiem. Przeprowadzka z parteru na piętro była strzałem w dziesiątkę. Kontakty z moimi wesołymi, zabawowymi suczkami bardzo pomogły. Misio zrozumiał, że oprócz spraw seksualnych, istnieją takie przyjemności jak zabawa. A dalej poszło... Misio się rozkręcił i zgrzeczniał. :-) Są psiaki, które nie są w stanie zaakceptować ani suczek, ani psów. Są też takie, które potrzebują czasu na zmianę nastawienia. 1 Quote
Tyśka) Posted August 2, 2019 Posted August 2, 2019 hop, wciąż jest bardzo mało miejsc takich, jak Twój hotelik. Bardzo tego żałuję, bo myślę, że wiele psów zasługuje na szansę. Cieszę się, że Misio się tak zmienił, to wręcz nieprawdopodobne :) Mam nadzieję, że wizyta wypadnie po naszej myśli. Quote
Sara2011 Posted August 3, 2019 Author Posted August 3, 2019 Można puścić kciuki. Już po wizycie i Misio będzie miał domek :). Zamieszka w Komornikach pod Poznaniem. Państwo chcą w środę pojechać po Misia do Łodzi. Także czekamy do środy :). 1 1 Quote
Nesiowata Posted August 3, 2019 Posted August 3, 2019 7 minut temu, Sara2011 napisał: Można puścić kciuki. Już po wizycie i Misio będzie miał domek :). Zamieszka w Komornikach pod Poznaniem. Państwo chcą w środę pojechać po Misia do Łodzi. Także czekamy do środy :). Świetnie. Quote
Sara2011 Posted August 3, 2019 Author Posted August 3, 2019 Dziękuję serdecznie za wpłaty dla Misia :) 20zł -Dulska /02.08.2019/stała VIII 30zł -certusowa /02.08.2019/stała VIII 10zł -markofix1 /02.08.2019/stała VIII Quote
Recommended Posts