Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasia i Barni! Nie denerwuj się! Ja mam 2 labradory i tyleż dzieci - zarówno dzieci jak i psy są w identycznym wieku i identycznej płci- każde dziecko w chwili swoich narodzin dostało psa. To nie są moje pierwsze psy w życiu!!!!!!
Wiem jaką mają psychikę i co potrafią z dziećmi robić i co im dzieci. Tyle że NIGDY psów samych z dziećmi nie zostawiam ani dzieci z psami!!!! To są myśliwskie psy to prawda, ale też kanapowce i łóżkowce. I kochają kontakt z człowiekiem! One uwielbiają mieć kogoś przy sobie!
A na kawę z Tobą się kiedyś chętnie umówię!!!! Tyle, że ja szklanicę zielonej herbaty sobie wypiję ( nie lubie kawy...) a Tobie zrobię kawę z tygla (prawdziwą po turecku) z kardamonem - jak lubisz!

• Replies 520
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie gdyby udało mu się trafić do mnie to mnie tam sikanie w chacie nie przeszkadza - wsiooo z tym :D Wszytskie moje tymczasy ciągle leją mi po dywanach, po łózkach, no cóż zrobić - baton musi ciągle ze szmatami latać i miec zapas roczny podkładów do przewijania, tak jak mówie najważniejsza kwestia to agresja, darcie mordy w domu i to czy sa szanse na to, zeby widział...

Kasa to tez kwestia poboczna - jestem zdania, że kasa zawsze się znajdzie, wystarczy dobrze szukac :D

Posted

panbazyl ja się na ciebie nie wyładowuję - broń Boże tylko deneruje mnie to ,że ludzie kupują labradora ,bo to taki miły pies dla dzieci idealny - idealny może byc labrador interaktywny

a herbatka może być ,ale koniecznie wspólna z naszymi pociechami -ale byłby młyn .

kaa czekam z niecierpliwością na twoje wiadomości , może juz jutro bedzie weterynarz wiedział w ilu procentach ma uszkodzony wzrok

Bounty agresja wykluczona :multi: dla ciebie moge nawet załatwić pampersiki rozmiar large :evil_lol:

Posted

bumel myślę ,że na pewno trzeba się wstrzymac do jutra co powie weterynarz , bo to istotne przy ogłoszeniach , czy widzi i w jakim stopniu nie utrudni mu to zycia i żeby przyszły właściciel wiedział na co się decyduje -już z allegro mam 2 chetnych ,ale spokojnie ....

najważniejszy jest jego stan zdrowia

Posted

Basia i Barni napisał(a):
panbazyl ja się na ciebie nie wyładowuję - broń Boże tylko deneruje mnie to ,że ludzie kupują labradora ,bo to taki miły pies dla dzieci idealny - idealny może byc labrador interaktywny

a herbatka może być ,ale koniecznie wspólna z naszymi pociechami -ale byłby młyn .

Zgadzam się - pod warunkiem że się baterie wyjmie z takiego interaktywnego! Wtedy idealnie stoi i nie przeszkadza!!!!

No to kiedy ta herbata???? Bez problemu z pociechami.... Młyny kiedyś były moja pasją - całe wakację potrafilam nocować w wiatrakach i młynach.

mam też pewną misją i proszę o jej rozpropagowanie - na innych wątkach jakoś już to upubliczniłam i naśladownictwo mile widziane!
Otóż - są ludzie co mają hodowle zarejestrowane w ZK. Otóż - ja się zobowiązalam do podatku "od płatnych usług" mojego psa. Hodowle rodowodowe pomnażają też przecież ilość psów. Część z tych z rodowodami też ląduje w schronach czy na ulicy! Więc sprawa w tym, żeby przekazać ten "podatek" na psy w potrzebie! Nie wiem co inni hodowcy na to.

Posted

kaa napisał(a):
On ewidentnie doznał krzywdy o nie wielu można powiedzieć to ze 100 % pewnością raczej się przypuszcza ale nad nim zdecydowanie ktoś się znęcał. :-(

Serce się kraje:-( co za biedak:-(

Basiu, zgodnie z Twoją prośbą, zaczęłam robić psiakowi ogłoszenia. Na razie tylko na: adopcjapsa.pl. pajeczyna.pl

Ale zastanówmy się wspólnie, czy jednak na to jeszcze nie jest ciut za wcześnie...poczekajmy choćby na wynik operacji, żeby móc napisac coś więcej o jego stanie zdrowia no i może nowe zdjęcia. Aktualne raczej odstraszą, nawet jakieś tymczasy...

Poddaję pod rozwagę i oczywiście dalej deklaruję swoją pomoc w ogłoszeniach.

Posted

Labek nie wykazuje żadnej ale to żadnej agresji jest z bernardynką jak ona warknie przy misce odchodzi idzie do 2 w stosunku do ludzi agresji 0

On tylko się boi kuli chowa głowę widac że nie chce załatwiac się w pomieszczeniach bardzo długo wytrzymuje

Operacja dzis zrobiona ale nie rozmawiałam z wetem bo juz go nie było nasz wet nic nie policzy on widzi ale słabo póki co musi mieć oczy zakraplane dostaje antybiotyk i musi mieć założony kołnierz by się nie drapał

Więcej napisze jutro

Posted

panbazyl napisał(a):
Zgadzam się - pod warunkiem że się baterie wyjmie z takiego interaktywnego! Wtedy idealnie stoi i nie przeszkadza!!!!

No to kiedy ta herbata???? Bez problemu z pociechami.... Młyny kiedyś były moja pasją - całe wakację potrafilam nocować w wiatrakach i młynach.

mam też pewną misją i proszę o jej rozpropagowanie - na innych wątkach jakoś już to upubliczniłam i naśladownictwo mile widziane!
Otóż - są ludzie co mają hodowle zarejestrowane w ZK. Otóż - ja się zobowiązalam do podatku "od płatnych usług" mojego psa. Hodowle rodowodowe pomnażają też przecież ilość psów. Część z tych z rodowodami też ląduje w schronach czy na ulicy! Więc sprawa w tym, żeby przekazać ten "podatek" na psy w potrzebie! Nie wiem co inni hodowcy na to.

herbata by mnie kosztowała bardzo duzo ,bo do ciebie mam gdzieś ze 6 godzin jazdy :evil_lol:

a twój pomysł bardzo mi się podoba - rozwiń go tutaj , przynajmniej podniesie to wątek :loveu: a idea dobra ,więc słucham :razz:

Posted

Basia i Barni napisał(a):
Justyna_wolontariat czekamy na info jutro , co z labim , jak już pisałam najwazniejsze ,że to nie agresja połączona ze strachem .

moim zdaniem on potrzebuje spokoju

Spokoj spokojem, przede wszystkim to on potrzebuje duzo czasu, miłości i rutyny...

Posted

BoUnTy napisał(a):
Spokoj spokojem, przede wszystkim to on potrzebuje duzo czasu, miłości i rutyny...

amen

ide spać ,bo moje labradory już narzekają ,że mnie w łóżku nie ma

Pucelku trzymaj się bedzie tylko lepiej :p

Posted

apropos psów labradorow i dzieci- ze pozwole sobie wrzucic swoje trzy grosze-
zupelnie co innego psy wychowane od szczeniaka z dziecmi, a zupelnie co innego pies niewiadomego pochodzenia, z dolegliwosciami, po operacji, z nieznana psychika, przeciez to zupelnie, zupelnie inna bajka.
Czy labcio zostal zaszczepiony?

Posted

Dorothy napisał(a):
zupelnie co innego psy wychowane od szczeniaka z dziecmi, a zupelnie co innego pies niewiadomego pochodzenia, z dolegliwosciami, po operacji, z nieznana psychika, przeciez to zupelnie, zupelnie inna bajka.

Dorota masz absolutną rację

nie ma porównania dla labradora ,który jest wychowany od małego ,bo nauczony jest zasad panujących u domowników
a co i nnego labrador ,który jest nie wiadomego pochodzenia- przede wszystkim trzeba go traktowac inaczej , miec dużo cierpliwości i doświadczenia i czasu ,by mógł się oswoić ,że ludzka ręka nie służy tylko do zadawania bólu .a o tym często ludzie zapominają

traktują tego psa tak samo jakby był u nich lata i później są rozczarowania adopcyjne, bo pies nie jest taki jak poprzedni .

labek zpstał odrobaczony i z pewnością zaszczepiony

Posted

Dorothy napisał(a):

Zgadzam się w 100%, no ale chyba wiekszosc dogomaniaków zdaje sobie z tego sprawę, ze każdy pies dorosły jest wielką zagadką i pozornie spokojnemu psiakowi coś odwali... Zresztą to nie dotyczy tylko labradorów, ale nawet ot takich 'małych biegająco-szczekających szczurków', mojemyu znajomemu jego wlasny pekińczyk, którego miał od zawsze odgryzł kawalek nosa - ot taki niepozorny, mały psiaczek, a co dopiero dorosły, dorodny pies ;) Taki labrador to jakby na to nie patrzeć prawie 30 kg. bydle z 42 ostrymi defacto ząbkami... ;)

Posted

Napiszę tyle co wiem niestety nadal wiemy nie wiele . Labuś jest po zabiegu który miał na celu ,, wywinięcie powiek" aby nie drażniły oka. Ma dostawać 2 razy dziennie gentamycynę i mieć założony kołnierz aby trąc łapą nie uszkodził szwów wewnętrznych, na razie nie wiadomo na ile on widzi, wiemy że słabo i jest to raczej nie odwracalne. :shake:

Posted

kaa napisał(a):
Ma dostawać 2 razy dziennie gentamycynę i mieć założony kołnierz aby trąc łapą nie uszkodził szwów wewnętrznych, na razie nie wiadomo na ile on widzi, wiemy że słabo i jest to raczej nie odwracalne. :shake:

Boże kochany, co za zwyrol tak urządził tego psa?:angryy: trzymać labka w piwnicy?:angryy: nie do pojęcia:-(

ja też ma labka, czarnego 4-letniego, dzieci nie mam:evil_lol:

gdy mój labcio, o wdzięcznym imieniu Mały:evil_lol:, miał wycinaną brodawkę z powieki górnej. Zanim wet nie zdjął mu szwów wewnętrznych, to psina prawie w ogóle oczu nie otwierał, bo tak go ten szew wewnętrzny drażnił:roll:
Miał zaciśniętą powiekę i łzawiło mu oko, też miał wkraplaną genatamecynę. Poprawa nastąpiła właśnie po zdjęciu tego szwa wewnętrznego, poczuł ulgę i za parę dni odżył:lol: oczywiście kołnierz plastikowy po operacji to konieczność, bo sami wiemy, jak potrafimy trzeć oko, gdy coś nam do niego wpadnie...a co dopiero taki szew w oczku:roll:

no i właśnie tak na prawdę, o tym co i jak labcio widzi, dowiemy się jak już się oczy trochę ustabilizują, po zdjęciu tych szwów, bo na razie tylko zacisk powiek i labkowe łzy:-(