Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta malutka suczka została znaleziona w środku lasu, była okropnie zapchlona, pełna kleszczy, skołtuniona i z żebrami na wierzchu. Znalazła ją znajoma, która ma 3 owczarki niemieckie i nie mogła suni u siebie przetrzymać dłużej niż 3 dni. Odrobaczyła ją i odpchliła.

Suczka jest mała, w typie cavaliera, ma ok. 8 miesięcy. Myślę, że szybko znajdzie dom, ale musimy ją wysterylizować. Na razie została zaszczepiona p. wściekliźnie.

Suńkę nazwaliśmy PCHEŁKA:) jest przesłodka, bardzo wesoła, przymilna. Ładnie chodzi na smyczy, zachowuje czystość, jest przyjazna wobec innych zwierząt.

Suczka jest u nas na BDT, zbieramy jedynie na koszty wet (szczepienia, drugie odrobaczenie i sterylizacja - to plany na najbliższy czas) - będę wdzięczna za wsparcie...

A oto nasza lalunia:

61e9558a71891097gen.jpg

1188592bed8ed4b4gen.jpg

73574c3b9fae6479gen.jpg

d213e1b45700d470gen.jpg

48369d568bf6a7a4gen.jpg

Posted

Post rozliczeniowy.

Wydatki:

-23,50 zł szczepienie p. wściekliźnie wraz z dojazdem weta (częściowe koszty):

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/5f0dd4c8283b073e

-150 zł sterylizacja

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/c75f467e8e42382d

Razem: -173,50 zł

Wpłaty:

+10 zł Aga76

+30 zł Anula

+80 zł DS

+10 zł Aga76

+10 zł Nadziejka (cegiełka na bazarku)

+10 zł Aga76

+20 zł za sprzedany plecak na allegro

Razem: +170 zł

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Autentycznie,śliczna jest.Może się komuś zgubiła? 

Opłacę szczepienie Pchełki.Przelew 30,00zł.

Dzięki wielkie!

Znajomi rozpowszechnili na FB informację o znalezieniu suczki, na różnych lokalnych portalach i zero odzewu. Daliśmy też info do okolicznych lecznic, przeszukałam net czy ktoś jej nie szuka.

Przy sterylizacji jeszcze sprawdzimy czy nie ma chipa, ale wątpliwe raczej.

Suczka była tak zaniedbana i zapchlona, że bardzo prawdopodobne, że mieszkała na zewnątrz. Zwłaszcza, że na początku bała się wchodzić do domu (bardzo szybko to się zmieniło:) ). Niemal całe portki musiałam jej wyciąć - jeden dred:(

Posted

Sunia śliczna :) Ja już nic nie rozumiem, na naszej działkowej wsi też znalazłyśmy prześliczną sunie w typie westa.  Co się z tymi ludźmi dzieje?

Posted

Suni zrobiłam parę dni temu olx i już miałam jeden tel. ale kiepski. Ludzie nie doczytali podstawowych info w ogłoszeniu, poza tym stwierdzili, że to STRASZNIE daleko (dzwonili z Lublina...).

Posted

Wakacje, drogie cioteczki.... schroniska się zapełniły po brzegi i rasowymi i mieszańcami...a te które jeszcze tam nie trafiły, są w lesie, przy drogach....wrrr... 

Posted

Dzisiaj Fundacja JUDYTA wstawiła post o szczeniakach po mamie w typie shih tzu. A potem post pokazujący, jak ludzie ją szantażują i straszą policją, bo nie chce im dać psa... Ludzie naprawdę są coraz bardziej straszni.

A dla mnie Pchełka to jeszcze taki miks spaniela tybetańskiego :)

Posted

Pchełka jutro ma sterylkę:)

Dziękuję serdecznie za wpłaty:

10 zł Aga76

30 zł Anula

Dziękuję!!!

Miałam pytanie z olx o sunię, ale po mojej odpowiedzi zapadła cisza...

Posted
4 godziny temu, Murka napisał:

Miałam pytanie z olx o sunię, ale po mojej odpowiedzi zapadła cisza...

Bo to nie ten domek,który powinien być pisany dla ślicznej Pchełki.Pchełka nie może być drugi raz porzucona i tego się trzeba trzymać.Musi mieć domek wypasiony i odpowiedzialny,który pokocha ślicznotkę na umór .

• Like 1